Ce face Sabatul pentru oamenii buni

  „Aici nu mai este nici Grec, nici Iudeu,… ci Hristos este totul în toți. Astfel dar, ca niște aleși ai lui Dumnezeu, sfinți și prea iubiți, îmbrăcați-vă cu o inimă plină de îndurare, cu bunătate, cu smerenie, cu blândețe, cu îndelungă răbdare… Dar mai presus de toate acestea, îmbrăcați-vă cu dragostea care este legătura desăvârșirii. Coloseni 3:11-14

  Tata era un mic fermier, care își ducea viața de azi pe mâine, având un venit modest din lucrarea pământului, plantarea de legume și flori și vânzarea lor la piață. Ca orice tânăr, el avea ambiții mari: să studieze medicina și să devină misionar. Dar a intervenit războiul și el a sfârșit prin a deveni fermier, niciodată prea confortabil în salopetă și papucii de lemn, pe care îi foloseau fermierii acelor vremuri.

  Astfel, îmi amintesc bine contrastul dramatic din înfățișarea lui de vineri seara, o dată cu începerea Sabatului. Cobora încet pe scări din dormitor, exact când apunea soarele. Scările abrupte nu îi arătau înălțimea completă dintr-o dată. Mai întâi, vedeam pantofii negri, lustruiți atât de tare, încât străluceau. Apoi, ciorapii negri, pantalonii bine călcați, partea de jos a hainei, cămașa albă, cu cravată, haina descheiată, părul aranjat perfect.

  – Mergem undeva? Întrebam noi cu bucurie, văzându-l îmbrăcat deosebit. – Nu, răspundea el, nu mergem nicăieri, dar Cineva vine la noi în seara aceasta și trebuie să fim gata să-L întâlnim.

  Mai târziu, tata a intrat în afaceri și, în cele din urmă, a devenit pastor. În timpul acelor ani dificili de război, poate că părea un muncitor obișnuit, luptându-se pentru obținerea bunurilor fizice, dar adânc, înăuntrul său, el a rămas un om de o mare demnitate, de o extraordinară sănătate fizică și mintală și cu o credință fermă, care n-a pierdut niciodată din vedere chemarea sa. Și, o dată pe săptămână, în Sabat, la invitația lui Dumnezeu, el a devenit pastorul care își dorise totdeauna să fie. N-a mai existat niciodată un muncitor simplu că el în satul nostru, cu un așa echilibru interior, cu o asemenea sănătate spirituală, cu o astfel de demnitate, pe care toți o vedeau într-una din zilele săptămânii: Ziua Domnului.

  În Sabat, suntem cu toții egali înaintea lui Dumnezeu. Nimeni nu dă altcuiva un ordin, nici nu cere un serviciu. În această zi, portar, rector universitar, student și profesor împart aceeași adunare și studiază Biblia pe baze egale. Aceasta formează o comunitate sănătoasă. Și chiar mai mult, noi ajungem la o astfel de egalitate, nu coborând, ci ridicând pe fiecare la același nivel, și anume la acela de fii și fiice ale lui Dumnezeu.

  Cum poți să faci ziua de Sabat specială și în această zi să fii persoana pe care Dumnezeu a creat-o să fii?

  Niels-Erik Andreasen

  Ce face Sabatul pentru oamenii buni - 2017. În Sabat, suntem cu toții egali înaintea lui Dumnezeu. Nimeni nu dă altcuiva un ordin, nici nu cere un serviciu. În această zi, portar, rector universitar, student și profesor împart aceeași adunare și studiază Biblia pe baze egale. Aceasta formează o comunitate sănătoasă.
  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Porunca a treia

  Atenție, distanțarea dintre noi și Dumnezeu nu apare dintr-odată, ci treptat, pe neobservate și în etape mici, dar repetate. Dacă Îl rechemăm acum în viața noastră, Tatăl ceresc vine fără întârziere sau șovăire.

  Un biscuit fără unt

  Ca un biscuit care nu merită să fie mâncat fără unt, tot astfel nicio viață nu merită să fie trăită fără Dumnezeu.

  Cine înţelege mai bine?

  Dacă ești ispitit să te înfurii, să te enervezi, să îţi piezi cumpătul, să fii scos din sărite, îndepărtează-te cât poţi de repede de un asemenea sentiment. Domnul îţi va da pace şi control de sine, ca să poţi arăta dragoste, apreciere şi admiraţie faţă de alţii. În consecinţă, relaţiile tale vor înflori.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să ierte

  Cere în rugăciune iertare și puterea de a ierta! PROVOCARE: Scrie pe o foaie motivele pentru care nu poți ierta de obicei! Gândeștete la o modalitate de a trece peste acestea și de a te bucura de pacea iertării depline!

  A menny polgárai

  „Azért immár nem vagytok jövevények és zsellérek, hanem polgártársai a szenteknek, és cselédei az Istennek.”...