Păcatul și soarele

  „Căci Dumnezeu nu poate fi ispitit ca să facă rău și El însuși nu ispitește pe nimeni. Ci fiecare este ispitit când este atras de pofta lui însuși și momit. Apoi pofta când a zămislit dă naștere păcatului; și păcatul odată făptuit aduce moartea.” Iacov 1:13-15

  Era 4 iulie și aveam 12 ani. Familia noastră a mers la munte pentru un picnic lângă un pârâu. Am decis că, dacă mă bronzez, voi fi mai frumoasă, așa că am petrecut aproape toată ziua la soare. Spre seară, am început să simt arsura. Acoperită cu o loțiune, am mers cu familia mea la stadionul Universității Colorado pentru spectacolul de focuri de artificii, dar am început să mă simt din ce în ce mai rău. Când totul s-a terminat, îmi era foarte rău, tremuram și aveam frisoane. Plângând în agonie, credeam că am să mor. Și apoi, după o săptămână, „frumoasa” mea piele s-a cojit! Am învățat în acea zi o lecție dureroasă. Prea mult dintr-un lucru bun poate fi rău.

  Aceleași raze ultraviolete benefice, care distrug bacteriile și ajută organismul să fabrice vitamina D, sunt cauza majoră a cancerului de piele și a îmbătrânirii premature a ei. Dar te poți bucura de căldura și plăcerea soarelui, dacă iei câteva precauții simple.

  Mai întâi, puțin soare oferă mult. De fapt, poți avea destul soare, ca să obții toate beneficiile chiar stând în pat, dacă deschizi fereastra și lași soarele să strălucească pe o parte a feței, timp de cinci minute!

  În al doilea rând, aplică o loțiune cu ecran protector, cu 30 de minute înainte de a merge la plajă, chiar dacă e înnorat, pentru că razele ultraviolete penetrează norii. Și dacă intri și ieși din apă sau transpiri abundent, asigură-te că loțiunea este rezistentă la apă sau aplic-o mai des.

  În al treilea rând, poartă ceva pe cap sau îmbrăcăminte protectoare ușoară, dacă nu înoți, și ochelari de soare pentru protejarea ochilor.

  În al patrulea rând, nu sta până te arzi. Pericolul este mai mic dimineața devreme, înainte de orele 10-11 și după-amiaza târziu.

  În al cincilea rând, mănâncă hrană săracă în grăsimi, pentru că grăsimea determină producerea de celule cutanate defecte, permițând razelor ultraviolete să aibă un impact mai profund.

  Păcatul este ca o insolație. Poate să alunece la tine înainte să-ți dai seama de ce se întâmplă. Pe moment pare plăcut. Dar după aceea, consecințele pot fi agonizante. Aplică din abundență loțiunea protectoare a Cuvântului lui Dumnezeu, cere Duhului Sfânt protecție și evită ispită.

  Care este loțiunea protectoare împotriva păcatului?

  Ce pot face ca s-o aplic în fiecare zi?

  Kay Kuzma

  Păcatul și soarele - 2017. Păcatul este ca o insolație. Poate să alunece la tine înainte să-ți dai seama de ce se întâmplă. Pe moment pare plăcut. Dar după aceea, consecințele pot fi agonizante. Aplică din abundență loțiunea protectoare a Cuvântului lui Dumnezeu, cere Duhului Sfânt protecție și evită ispită.
  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Ceaiul de la ora cinci

  Tu ai un cerc de câțiva apropiați cu care te poți întâlni din când în când pentru o conversație și o prăjitură sau o salată de fructe? Consideri cumva că o astfel de prietenie ar fi necreștinească sau inutilă? Să știi că nu doar prieteniile virtuale pot aduce satisfacții; cele de-adevăratelea, la o ceașcă de ceai și un fursec, sunt cu mult mai prețioase și mai satisfăcătoare.

  Energie pierdută

  La ce folosește o aparență măreață care, în final, este respinsă de Dumnezeu? Deci, în timp ce vă îmbrăcați în vederea obținerii succesului, amintiți-vă că persoana cea mai impresionantă este cea care asortează frumusețea exterioară cu cea interioară.

  În detenţie

  Comportamentul lui Iosif ne învață lecții exemplare: loialitate față de Dumnezeu, loialitate față de stăpân, autocontrol, integritate, amabilitate, credință, înțelepciune, curaj. Fie ca acestea să constituie mobilul rugăciunilor noastre ca Dumnezeu să ne dea trăsăturile de caracter necesare înfruntării provocărilor actuale!

  Agenți ai iertării

  Doamne, ajută-ne să îi iertăm cu adevărat pe cei care ne cauzează unele neajunsuri la biserică și nu numai! PROVOCARE: Cu prima ocazie când un copil sau tânăr va greși la biserică, raportează-te la el în spiritul iubirii iertătoare manifestate de Dumnezeu!

  Spiritizmus és forradalom

  „Szeresd az Urat, a te Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből, minden erődből és teljes elmédből;...