Păcatul și soarele

  „Căci Dumnezeu nu poate fi ispitit ca să facă rău și El însuși nu ispitește pe nimeni. Ci fiecare este ispitit când este atras de pofta lui însuși și momit. Apoi pofta când a zămislit dă naștere păcatului; și păcatul odată făptuit aduce moartea.” Iacov 1:13-15

  Era 4 iulie și aveam 12 ani. Familia noastră a mers la munte pentru un picnic lângă un pârâu. Am decis că, dacă mă bronzez, voi fi mai frumoasă, așa că am petrecut aproape toată ziua la soare. Spre seară, am început să simt arsura. Acoperită cu o loțiune, am mers cu familia mea la stadionul Universității Colorado pentru spectacolul de focuri de artificii, dar am început să mă simt din ce în ce mai rău. Când totul s-a terminat, îmi era foarte rău, tremuram și aveam frisoane. Plângând în agonie, credeam că am să mor. Și apoi, după o săptămână, „frumoasa” mea piele s-a cojit! Am învățat în acea zi o lecție dureroasă. Prea mult dintr-un lucru bun poate fi rău.

  Aceleași raze ultraviolete benefice, care distrug bacteriile și ajută organismul să fabrice vitamina D, sunt cauza majoră a cancerului de piele și a îmbătrânirii premature a ei. Dar te poți bucura de căldura și plăcerea soarelui, dacă iei câteva precauții simple.

  Mai întâi, puțin soare oferă mult. De fapt, poți avea destul soare, ca să obții toate beneficiile chiar stând în pat, dacă deschizi fereastra și lași soarele să strălucească pe o parte a feței, timp de cinci minute!

  În al doilea rând, aplică o loțiune cu ecran protector, cu 30 de minute înainte de a merge la plajă, chiar dacă e înnorat, pentru că razele ultraviolete penetrează norii. Și dacă intri și ieși din apă sau transpiri abundent, asigură-te că loțiunea este rezistentă la apă sau aplic-o mai des.

  În al treilea rând, poartă ceva pe cap sau îmbrăcăminte protectoare ușoară, dacă nu înoți, și ochelari de soare pentru protejarea ochilor.

  În al patrulea rând, nu sta până te arzi. Pericolul este mai mic dimineața devreme, înainte de orele 10-11 și după-amiaza târziu.

  În al cincilea rând, mănâncă hrană săracă în grăsimi, pentru că grăsimea determină producerea de celule cutanate defecte, permițând razelor ultraviolete să aibă un impact mai profund.

  Păcatul este ca o insolație. Poate să alunece la tine înainte să-ți dai seama de ce se întâmplă. Pe moment pare plăcut. Dar după aceea, consecințele pot fi agonizante. Aplică din abundență loțiunea protectoare a Cuvântului lui Dumnezeu, cere Duhului Sfânt protecție și evită ispită.

  Care este loțiunea protectoare împotriva păcatului?

  Ce pot face ca s-o aplic în fiecare zi?

  Kay Kuzma

  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Douăsprezece luni ale anului

  O lună nu este un timp prea scurt, dar nici prea lung. Prin urmare, cum ar fi dacă ai găsi un mic proiect personal pe care să-l desfășori împreună cu un prieten sau cu mai mulți? Să aveți un motiv de sărbătoare în fiecare lună încă de aici.

  Iertarea

  Vom reuși să îi iertăm pe alții numai cerându-I lui Isus în fiecare dimineață să ne dea ajutor, putere și un duh de iertare.

  Greutăţile financiare

  A trebuit să trecem prin multe încercări, dar acestea ne-au dat mari lecții pentru caracter. Am învățat să apreciem puținul pe care îl aveam, să fim foarte flexibili cu hobby-urile, să ne descurcăm cu puțin și să economisim mult, să exersăm permanent autocontrolul și să mulțumim lui Dumnezeu pentru toate lucrurile.

  Răspunsul religiei

  Doamne, arată-ne mie și copiilor mei frumusețea vieții când ești Tu la cârmă! PROVOCARE: Alege astăzi un imn pe care nu l-ai mai cântat de mult și fredonează-l ori de câte ori poți!

  Sátánt a saját cselekedetei ítélik el

  „És énekelik Mózesnek, az Isten szolgájának énekét, és a Báránynak énekét, ezt mondván: Nagyok és...