Puterea care curățește

  „Dacă ne mărturisim păcatele, El este credincios și drept ca să ne ierte păcatele și să ne curățească de orice nelegiuire.” 1 Ioan 1:9

  Căldura verii se intensifica deja în timp ce stăteam și îmi întindeam mușchii dureroși. Chiar la ora 9 dimineața, soarele de iulie era puternic, învățasem că munca, ce nu se termină niciodată, de a menține o curte îngrijită, era cel mai bine făcută dimineața devreme. Ștergându-mi sudoarea de pe față, am zâmbit văzând rezultatele muncii din acea dimineață. Straturile de flori erau din nou eliberate acum de acei spini dăunători și țepoși. Arătau destul de bine, deși nu-mi puteam asuma nici un merit pentru curcubeul de flori perene, care ne lumina peisajul. Proprietarul anterior arătase un real talent în a aranja și plantă straturi de flori care ar complimenta un teren cu denivelări. Treaba mea era de a încerca să îndepărtez buruienile.

  Punând înapoi, în garaj, uneltele de grădinărit, m-am îndreptat cu recunoștință către duș. Praful și pământul, amestecate cu sudoare, pot fi un semn al muncii cinstite, dar nu erau deloc ceva ce putea fi păstrat mai mult decât necesar. După ce apă caldă și săpunul au îndepărtat mirosul neplăcut al pielii, datorat muncii mele de dimineață, I-am mulțumit din nou lui Dumnezeu pentru confortul de a avea apă caldă și instalații moderne. Apa și săpunul au îndepărtat murdăria, dar au adus totodată ușurare mușchilor neobișnuiți cu astfel de ocupații agricole.

  Când Dumnezeu a creat pielea, ca să acopere corpul omenesc. El ar fi putut s-o facă la fel de tare ca și carapacea broaștei țestoase. În loc de aceasta, pielea noastră este suplă, puternică și atât de sensibilă, încât, după cele spuse de Paul Brand și Philip Yancey, în cartea lor Fearfully and Wonderfully Made (Făcut în chip înfricoșător și minunat), putem simți chiar și atingerea unui fir de păr. Nu e de mirare că stropirea dușului este atât de reconfortantă.

  Reînviorată, am ieșit de sub duș gata să mă apuc de restul treburilor zilei. Psalmistul a recunoscut puterea restauratoare a apei când s-a rugat: „Spală-mă cu desăvârșire de nelegiuirea mea și curățește-mă de păcatul meu!… Curățește-mă cu isop și voi fi curat; spală-mă și voi fi mai alb decât zăpada” (Ps. 51:2-7).

  Îți mulțumesc, Doamne, că apa vieții Tale, care curățește, este chiar mai abundentă decât apa caldă din baie. Te rog, spală-mă în fiecare zi.

  Rose Shafer Fuller

  Puterea care curățește - 2017. Îți mulțumesc, Doamne, că apa vieții Tale, care curățește, este chiar mai abundentă decât apa caldă din baie. Te rog, spală-mă în fiecare zi.
  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Cinci talanți

  Când tratăm totul ca pe o obligație și ne achităm de responsabilități numai pentru a bifa o sarcină rezolvată, nu vom avea nicidecum bucuria ca alții să creadă mai mult în noi; ceilalți au nevoie să le dăm șansa de a vedea potențialul nostru și trebuie să aibă din partea noastră măcar un semn că ar merita să riște și să lase mai multă valoare în mâinile noastre. Dacă ceilalți nu au curajul să creadă mai mult în noi, înseamnă că nu am făcut ce era nevoie pentru ca ei să își poată asuma riscul respectiv. „Ai fost credincios în puține lucruri, te voi pune peste multe lucruri!”

  Crede și nu te îndoi niciodată!

  Câteva săptămâni mai târziu, El a trimis un cec pe care nu îl așteptam. Dumnezeu Își ține făgăduințele, însă noi suntem „puțin credincioși”!

  Beneficiul încercării

  Dacă ai de-a face cu greutăți în viață, gândește-te la aceste texte și subscrie la ideea că nici încercarea, nici îngrijorarea, nici persecuția, nici foamea, nici lipsa hainelor, niciun pericol și nici sabia nu te va putea despărți de dragostea lui Dumnezeu (Romani 8:35-39).

  „Mă rog pentru tine!”

  Binecuvântează, Doamne, studenții adventiști și organizația AMiCUS! PROVOCARE: „Adoptă” un student! Fă-l, prin tot ce poți, să știe și să simtă că îi ești disponibil!

  A békességet kiáltók

  „Mert amikor ezt mondják: »Békesség és biztonság«, akkor hirtelen veszedelem jön rájuk, mint a szülési...