Articolul precedentŞarpe sau licurici? (I)
  Articolul următorAlegere bună, comportare rea

  Parabola unui moștenitor

  „Eu am venit ca oile să aibă viață și s-o aibă din belșug” Ioan 10:10

  Odată, ca niciodată, trăia o fată pe care o chema Iuliana. Născută într-o familie foarte înstărită, ea avea atâtea bogății, încât să-i ajungă pentru o viață lungă și plăcută. Părinții ei au crescut-o cu grijă, păstrându-i averea până când ea a fost destul de mare, ca să și-o folosească cu înțelepciune și responsabilitate.

  Când a împlinit vârsta majoratului, Iuliana a început să-și administreze singură moștenirea. Curând a observat că foarte mulți oameni îi căutau compania, sperând că ea va învești timp și bani în afacerile lor. La început, toate alegerile pe care putea să le facă o intrigau. Dar, după un timp, a început să observe că prietenii ei păreau să se încadreze în trei categorii.

  Unii erau atractivi, nostimi și lingușitori. Ei o asigurau că proiectele lor vor reuși sigur. Dar de fiecare dată, când le dădea bani, aceștia dispăreau. Mai rău, deseori trebuia să cheltuiască mai mulți bani, ca să plătească taxele legale și alte costuri, rezultând din proiectele lor. Investiția în ei părea în mod constant o pierdere, în ciuda promisiunilor entuziaste. Ea se întreba: Sunt aceștia cu adevărat prietenii mei?

  Un alt grup îi atrăgea, de asemenea, atenția, dar nu în mod evident. Ea observa că banii cu care îi împrumuta nu păreau să aducă profituri mari, dar investițiile ei erau totdeauna plătite. Ea îi considera demni de încredere și prieteni de nădejde, deși nu erau prea fermecători, nici nu aduceau prea mult profit.

  Membrii celui de-al treilea grup erau foarte rezervați, aproape dificil de a te împrietenii cu ei. Totuși, ea a descoperit că nu numai că îi plăteau tot ce investise în ei, dar aceștia îi aduceau un mare câștig financiar. Astfel de prieteni sunt foarte convenabili pentru oricine.

  Cheia parabolei? „Sănătatea este bogăție”.

  Ca și Iuliana, trebuie să alegem cum să folosim capitalul nostru de sănătate. Unii așa-numiți prieteni – alcool, tutun, cafeină și alte droguri – par nostimi, dar întotdeauna ne deteriorează echilibrul sănătății. Alți prieteni, cum ar fi somnul, consumarea de mâncare hrănitoare, de apă curată și relaxarea ne mențin bogăția. Și câțiva câștigători constanți cer efort ca să te împrietenești cu ei: exercițiu fizic, a mânca cumpătat, meditația, slujirea altora, lăudarea lui Dumnezeu.

  Doamne, Îți mulțumesc pentru comoara de sănătate. Ajută-mă să o investesc cu înțelepciune.

  Pat B. Mutch

  Parabola unui moștenitor - 2017. Trebuie să alegem cum să folosim capitalul nostru de sănătate. Unii așa-numiți prieteni - alcool, tutun, cafeină și alte droguri - ne deteriorează echilibrul sănătății. Și câțiva câștigători constanți cer efort ca să te împrietenești cu ei: exercițiu fizic, a mânca cumpătat, meditația, slujirea altora, lăudarea lui Dumnezeu.
  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...