Articolul precedentŞarpe sau licurici? (II)
  Articolul următorCând toate s-au făcut noi

  Dumnezeu are un plan pentru tine

  „Căci Eu știu gândurile, pe care le am cu privire la voi, zice Domnul, gânduri de pace și nu de nenorocire, ca să vă dau un viitor și o nădejde.” Ieremia 29:11

  Cu mușchii încordați și corpul rigid, fetița stătea lângă pătuțul ei. Făcuse aceasta de multe ori înainte, când sunete înfricoșătoare, dar familiare, îi penetrau lumea. Cum să facă față un copil de 6 – 7 ani unui tată violent și beat a cărui furie este ieșită de sub control?

  Paralizată de frică, fetița se gândea la securitatea mamei și la mânia tatălui, încordându-și fiecare mușchi. Din nou, tatăl o bătea pe mama ei. Episoade anterioare făcuseră ca mama fetiței să se izoleze în dormitor timp de câteva zile. Beth era singură și se întreba: Va fi aceasta una dintre acele nopți când tata se apropia de ea, beat, violent și dezbrăcat?

  Cu disperare, încerca să-și mențină lumea ei întreagă într-o familie al cărei comportament era irațional și scăpat de sub control. Beth era victima tuturor. Cea mai mică dintre cei zece copii, ea era torturată și abuzată sexual de tatăl ei. Simțindu-se total singură, abandonată de familie, fata s-a izolat de oameni și trăia într-o lume a ei, neîncrezându-se în nimeni. Tortura vieții ei de familie era un secret care trebuia păstrat acasă.

  În ultima parte a adolescenței, Beth l-a întâlnit pe Bert. El era stabilitatea tandră de care avea nevoie și după care tânjea. S-au căsătorit imediat după ce ea a terminat liceul. Nici Bert nu era lipsit de probleme, dar ale lui erau diferite de ale ei. El era un adventist și, din moment ce singurul loc de refugiu al lui Beth fusese o biserică larg deschisă, din apropiere, ea a îmbrățișat repede religia lui Bert. Săptămânal, mergeau la adunare, dar legătura lor cu alți membri era minimă.

  În cele din urmă, după 15 ani de amintiri tăcute și de tristețe, Beth s-a deschis față de soția pastorului, deoarece între ele există o relație bazată pe încredere. Beth a ales să se refacă, învățând că daunele emoționale ne distrug dezvoltarea emoțională. Cu uneltele și cunoștința adecvate, și încrezându-se în puterea lui Dumnezeu, ea a ales să crească (vezi Efeseni 4:14).

  Astăzi, Beth este activă în slujirea celor afectați în același fel. Bert a ales să meargă pe calea recuperării, alături de ca, și, ca rezultat, căsnicia lor a înflorit și a devenit o binecuvântare pentru alții.

  Slavă lui Dumnezeu! Indiferent cât de disperate sunt circumstanțele în care trăim sau cât de afectate ne sunt începuturile, Dumnezeu are un plan pentru noi – să ne refacă.

  Nane Rockey

  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  A unsprezecea poartă – de Iacint

  La rândul nostru, și noi putem fi o reflexie a luminii care vine de la Dumnezeu spre cei ce trăiesc anonim sau ascunși de rușine ori de teamă. Dacă ei încă nu Îl văd pe Dumnezeu, noi am putea să le arătăm măcar puțin din ceea ce este El pentru viața noastră. Cu un mic efort și cu puțină bunăvoință, am putea să-i punem pe ceilalți în valoare mai mult decât o facem acum sau decât facem pentru noi înșine.

  Îngerii le-au păzit „coșul”

  Dumnezeu Și-a trimis îngerii să vegheze asupra „coșului” mătușilor mele la fel cum au vegheat asupra lui Moise pe fluviul Nil, cu mult timp în urmă. Slujim unui Dumnezeu uimitor! Va fi minunat să auzim în ceruri povestiri despre cum ne-au salvat îngerii noștri păzitori.

  De la bocet la bucurie

  Dumnezeu poate şi vrea să ne ia tristeţea, descurajarea şi amărăciunea, ca noi să ne putem bucura de viaţă şi să fim pregătiţi să-L primim cu bucurie. Domnul ne va binecuvânta dacă îi dăm voie.

  Între două lumi

  Tată, ne rugăm pentru tinerii indeciși să se prindă de Tine! Și pe cei plecați departe înapoiază-i casei Tale! PROVOCARE: Gândește-te la o carte care vorbește despre Isus și ofer-o, când ai ocazia, unui tânăr!

  Isten minden cselekedetet megítél

  „Mert minden cselekedetet az Isten ítéletre előhoz, minden titkos dologgal, akár jó, akár gonosz legyen...