Dumnezeu are un plan pentru tine

„Căci Eu știu gândurile, pe care le am cu privire la voi, zice Domnul, gânduri de pace și nu de nenorocire, ca să vă dau un viitor și o nădejde.” Ieremia 29:11

Cu mușchii încordați și corpul rigid, fetița stătea lângă pătuțul ei. Făcuse aceasta de multe ori înainte, când sunete înfricoșătoare, dar familiare, îi penetrau lumea. Cum să facă față un copil de 6 – 7 ani unui tată violent și beat a cărui furie este ieșită de sub control?

Paralizată de frică, fetița se gândea la securitatea mamei și la mânia tatălui, încordându-și fiecare mușchi. Din nou, tatăl o bătea pe mama ei. Episoade anterioare făcuseră ca mama fetiței să se izoleze în dormitor timp de câteva zile. Beth era singură și se întreba: Va fi aceasta una dintre acele nopți când tata se apropia de ea, beat, violent și dezbrăcat?

Cu disperare, încerca să-și mențină lumea ei întreagă într-o familie al cărei comportament era irațional și scăpat de sub control. Beth era victima tuturor. Cea mai mică dintre cei zece copii, ea era torturată și abuzată sexual de tatăl ei. Simțindu-se total singură, abandonată de familie, fata s-a izolat de oameni și trăia într-o lume a ei, neîncrezându-se în nimeni. Tortura vieții ei de familie era un secret care trebuia păstrat acasă.

În ultima parte a adolescenței, Beth l-a întâlnit pe Bert. El era stabilitatea tandră de care avea nevoie și după care tânjea. S-au căsătorit imediat după ce ea a terminat liceul. Nici Bert nu era lipsit de probleme, dar ale lui erau diferite de ale ei. El era un adventist și, din moment ce singurul loc de refugiu al lui Beth fusese o biserică larg deschisă, din apropiere, ea a îmbrățișat repede religia lui Bert. Săptămânal, mergeau la adunare, dar legătura lor cu alți membri era minimă.

În cele din urmă, după 15 ani de amintiri tăcute și de tristețe, Beth s-a deschis față de soția pastorului, deoarece între ele există o relație bazată pe încredere. Beth a ales să se refacă, învățând că daunele emoționale ne distrug dezvoltarea emoțională. Cu uneltele și cunoștința adecvate, și încrezându-se în puterea lui Dumnezeu, ea a ales să crească (vezi Efeseni 4:14).

Astăzi, Beth este activă în slujirea celor afectați în același fel. Bert a ales să meargă pe calea recuperării, alături de ca, și, ca rezultat, căsnicia lor a înflorit și a devenit o binecuvântare pentru alții.

Slavă lui Dumnezeu! Indiferent cât de disperate sunt circumstanțele în care trăim sau cât de afectate ne sunt începuturile, Dumnezeu are un plan pentru noi – să ne refacă.

Nane Rockey

Jan Kuzma
Jan Kuzma
Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor