Articolul precedentŞarpe sau licurici? (II)
  Articolul următorCând toate s-au făcut noi

  Dumnezeu are un plan pentru tine

  „Căci Eu știu gândurile, pe care le am cu privire la voi, zice Domnul, gânduri de pace și nu de nenorocire, ca să vă dau un viitor și o nădejde.” Ieremia 29:11

  Cu mușchii încordați și corpul rigid, fetița stătea lângă pătuțul ei. Făcuse aceasta de multe ori înainte, când sunete înfricoșătoare, dar familiare, îi penetrau lumea. Cum să facă față un copil de 6 – 7 ani unui tată violent și beat a cărui furie este ieșită de sub control?

  Paralizată de frică, fetița se gândea la securitatea mamei și la mânia tatălui, încordându-și fiecare mușchi. Din nou, tatăl o bătea pe mama ei. Episoade anterioare făcuseră ca mama fetiței să se izoleze în dormitor timp de câteva zile. Beth era singură și se întreba: Va fi aceasta una dintre acele nopți când tata se apropia de ea, beat, violent și dezbrăcat?

  Cu disperare, încerca să-și mențină lumea ei întreagă într-o familie al cărei comportament era irațional și scăpat de sub control. Beth era victima tuturor. Cea mai mică dintre cei zece copii, ea era torturată și abuzată sexual de tatăl ei. Simțindu-se total singură, abandonată de familie, fata s-a izolat de oameni și trăia într-o lume a ei, neîncrezându-se în nimeni. Tortura vieții ei de familie era un secret care trebuia păstrat acasă.

  În ultima parte a adolescenței, Beth l-a întâlnit pe Bert. El era stabilitatea tandră de care avea nevoie și după care tânjea. S-au căsătorit imediat după ce ea a terminat liceul. Nici Bert nu era lipsit de probleme, dar ale lui erau diferite de ale ei. El era un adventist și, din moment ce singurul loc de refugiu al lui Beth fusese o biserică larg deschisă, din apropiere, ea a îmbrățișat repede religia lui Bert. Săptămânal, mergeau la adunare, dar legătura lor cu alți membri era minimă.

  În cele din urmă, după 15 ani de amintiri tăcute și de tristețe, Beth s-a deschis față de soția pastorului, deoarece între ele există o relație bazată pe încredere. Beth a ales să se refacă, învățând că daunele emoționale ne distrug dezvoltarea emoțională. Cu uneltele și cunoștința adecvate, și încrezându-se în puterea lui Dumnezeu, ea a ales să crească (vezi Efeseni 4:14).

  Astăzi, Beth este activă în slujirea celor afectați în același fel. Bert a ales să meargă pe calea recuperării, alături de ca, și, ca rezultat, căsnicia lor a înflorit și a devenit o binecuvântare pentru alții.

  Slavă lui Dumnezeu! Indiferent cât de disperate sunt circumstanțele în care trăim sau cât de afectate ne sunt începuturile, Dumnezeu are un plan pentru noi – să ne refacă.

  Nane Rockey

  Dumnezeu are un plan pentru tine - 2017. Slavă lui Dumnezeu! Indiferent cât de disperate sunt circumstanțele în care trăim sau cât de afectate ne sunt începuturile, Dumnezeu are un plan pentru noi - să ne refacă.
  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Empatia

  Găseşte astăzi pe cineva cu care să empatizezi. Încearcă să-i oferi uşurare în durerea sa. Rămâi deschis la această posibilitate ca cei din jur să-şi poată împlini nevoile prin empatia ta. Pe lângă binele pe care îl faci altora, tu însuţi vei primi o recoltă de beneficii în ce priveşte bunăstarea fizică, psihică şi morală.

  Să fim o echipă!

  Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

  Bűnbetegek orvossága

  „Miért ostorozzalak tovább, holott a bűnt növelitek? Minden fej beteg, és minden szív erőtelen. Tetőtől...