Articolul precedentApropierea celei de-a doua veniri
  Articolul următorAtâta timp cât…

  Motivat

  „Și vă voi arăta o cale nespus mai bună.” 1 Corinteni 12:31

  Am cunoscut odată o femeie care suferea de o anxietate, numită „viețuire sănătoasă”. Trebuia să facă totul corect și să fie sănătoasă din punct de vedere religios, dacă vreți. Ea credea că Dumnezeu a spus asta!

  Altădată, am cunoscut un bărbat care spunea că va pune în practică „reforma sanitară”, chiar dacă aceasta îl va ucide. Și aproape că l-a ucis.

  Ce este în neregulă cu această abordare a sănătății?

  Un prieten de-al meu folosește expresia „sănătate prin credință”, referindu-se la un stil de viață sănătos. Poate că Isus a mers la rădăcina sănătății prin credință, când a menționat că nu ceea ce intră într-o persoană, ci ceea ce iese din ea întinează.

  Ce a vrut El să spună? Aprobă El o dietă cu ciocolată, pizza și carne? Sunt gândacii de bucătărie buni de mâncat – dacă îi iei cu mulțumire?

  Deloc. Eu înțeleg cuvintele lui Isus ca vrând să însemne ceva de genul acesta: tu și eu suntem mai mult, mult mai mult decât ceea ce punem în gură.

  Ellen White a scris că „multe boli de care suferă oamenii sunt rezultatul depresiei nervoase. Supărarea, teama, nemulțumirea, remușcarea, vinovăția, neîncrederea, toate tind să distrugă forțele vieții și să invite putrezirea și moartea” (Divină vindecare, p. 225). Cu mult înainte de aceasta. Regele Solomon a spus cam același lucru: „Duhul omului îl sprijinește la boală; dar duhul doborât de întristare, cine-l va ridica?” (Proverbe 18,14).

  Din cauză că un spirit doborât produce boală, Isus tratează nevoile sufletului pacienților Săi. Pentru o privire mai detaliată asupra compasiunii Sale, citește Evangheliile. Observați cât de blând are grijă Isus de cei care trăiesc corect, și chiar de cei care n-o fac. Și cum în încurajarea dragostei Sale, unii care și-au risipit sănătatea, într-un fel sau altul, își dau seama că sunt motivați să meargă înainte și să nu mai facă așa.

  Auzim foarte multe despre o condiție fizică bună. Oamenii ne îndeamnă să ne-o îmbunătățim, ca să ne simțim mai bine, să trăim mai mult, să arătăm mai bine, să gândim mai clar – toate fiind motivații legitime.

  Și toate sunt secundare. Dați-mi voie să vă sugerez (cu scuzele de rigoare către apostolul Pavel) că o cale nespus mai bună este dragostea.

  Imaginează-ți că Isus vine la tine și te vindecă. Te poți gândi la ceva ce El ți-ar spune să faci sau să nu mai faci?

  Kenneth I. Burke

  Motivat - 2017. Imaginează-ți că Isus vine la tine și te vindecă. Te poți gândi la ceva ce El ți-ar spune să faci sau să nu mai faci?
  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...