Articolul precedentApropierea celei de-a doua veniri
  Articolul următorAtâta timp cât…

  Motivat

  „Și vă voi arăta o cale nespus mai bună.” 1 Corinteni 12:31

  Am cunoscut odată o femeie care suferea de o anxietate, numită „viețuire sănătoasă”. Trebuia să facă totul corect și să fie sănătoasă din punct de vedere religios, dacă vreți. Ea credea că Dumnezeu a spus asta!

  Altădată, am cunoscut un bărbat care spunea că va pune în practică „reforma sanitară”, chiar dacă aceasta îl va ucide. Și aproape că l-a ucis.

  Ce este în neregulă cu această abordare a sănătății?

  Un prieten de-al meu folosește expresia „sănătate prin credință”, referindu-se la un stil de viață sănătos. Poate că Isus a mers la rădăcina sănătății prin credință, când a menționat că nu ceea ce intră într-o persoană, ci ceea ce iese din ea întinează.

  Ce a vrut El să spună? Aprobă El o dietă cu ciocolată, pizza și carne? Sunt gândacii de bucătărie buni de mâncat – dacă îi iei cu mulțumire?

  Deloc. Eu înțeleg cuvintele lui Isus ca vrând să însemne ceva de genul acesta: tu și eu suntem mai mult, mult mai mult decât ceea ce punem în gură.

  Ellen White a scris că „multe boli de care suferă oamenii sunt rezultatul depresiei nervoase. Supărarea, teama, nemulțumirea, remușcarea, vinovăția, neîncrederea, toate tind să distrugă forțele vieții și să invite putrezirea și moartea” (Divină vindecare, p. 225). Cu mult înainte de aceasta. Regele Solomon a spus cam același lucru: „Duhul omului îl sprijinește la boală; dar duhul doborât de întristare, cine-l va ridica?” (Proverbe 18,14).

  Din cauză că un spirit doborât produce boală, Isus tratează nevoile sufletului pacienților Săi. Pentru o privire mai detaliată asupra compasiunii Sale, citește Evangheliile. Observați cât de blând are grijă Isus de cei care trăiesc corect, și chiar de cei care n-o fac. Și cum în încurajarea dragostei Sale, unii care și-au risipit sănătatea, într-un fel sau altul, își dau seama că sunt motivați să meargă înainte și să nu mai facă așa.

  Auzim foarte multe despre o condiție fizică bună. Oamenii ne îndeamnă să ne-o îmbunătățim, ca să ne simțim mai bine, să trăim mai mult, să arătăm mai bine, să gândim mai clar – toate fiind motivații legitime.

  Și toate sunt secundare. Dați-mi voie să vă sugerez (cu scuzele de rigoare către apostolul Pavel) că o cale nespus mai bună este dragostea.

  Imaginează-ți că Isus vine la tine și te vindecă. Te poți gândi la ceva ce El ți-ar spune să faci sau să nu mai faci?

  Kenneth I. Burke

  Motivat - 2017. Imaginează-ți că Isus vine la tine și te vindecă. Te poți gândi la ceva ce El ți-ar spune să faci sau să nu mai faci?
  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Bunicuţa

  Despre bunici se spune că nepoţii sunt ca o coroană pentru el. Despre copii, textul spune că părinţii sunt mândri de ei. Toţi suntem incluşi în acest text, chiar dacă nu toţi suntem părinţi sau bunici, toţi suntem copii şi toţi trebuie să avem un respect profund faţă de generaţiile trecute.

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  A biztos prófétai szó

  „Mert e látomás bizonyos időre szól, de vége felé siet és meg nem csal; ha...