Articolul precedentDumnezeu nu este vinovat
  Articolul următorBiruință spontană

  Pentru integritate

  „Dar Domnul Dumnezeu m-a ajutat; de aceea nu M-am rușinat, de aceea Mi-am făcut față ca o cremene, știind că nu voi fi dat de rușine.” Isaia 50:7

  Thomas More este bine cunoscut, ca fiind unul dintre cei mai mari eroi morali și etici ai lumii apusene și fiecare dintre noi trăim istoria lui în miniatură. În deciziile zilnice cărora trebuie să le facem față.

  Marea întrebare a vieții sale a fost cum să răspundă divorțului și recăsătoririi regelui Henric al VIII-lea. Frustrat de incapacitatea soției sale de a-i da un moștenitor de parte bărbătească, Henric a divorțat de Catherine de Aragon și s-a căsătorit cu Anne Boleyn. Biserica s-a opus divorțului și a întârziat aprobarea noii căsătorii. Henric a obligat Parlamentul să treacă actul de succesiune, de transferare a liniei regale, de la copiii Catherinei la copiii Annei.

  Membrii Parlamentului, cu diferite grade de entuziasm în cele din urmă. au fost de acord, cu o singură excepție – Thomas More.

  More a plătit un preț ridicat pentru credincioșia lui față de principii. Reputația lui de integritate era bine cunoscută. Aprobarea lui More ar fi ajutat aducerea la tăcere a conștiinței regelui, dar refuzul lui de a face ca ceilalți l-a deranjat pe rege.

  Regele a ordonat închiderea lui More într-o închisoare murdară și i-a suspendat veniturile. Soția și fiica sa au fost aduse în stare de sărăcie. Anglia privea și regele aștepta semnătura lui More, care să aprobe actul de succesiune.

  More s-a menținut pe poziție timp de doi ani, dar soția lui și-a pierdut răbdarea cu viața lui, atât de dedicată principiului.

  Tradiția spune că cineva a intrat în celula lui murdară și l-a găsit pe More înconjurat de vagabonzi, tâlhari, hoți și criminali. Nobilul învățat stătea jos, slăbit, înveșmântat în zdrențe, tremurând de frig. Vizitatorul adusese lista cu semnături parlamentare, semnături ale prietenilor și companionilor de lege și viață. L-a rugat în genunchi pe More să semneze și să-și salveze viața: „Dar Thomas, privește la aceste nume. Îi cunoști pe oamenii aceștia. Nu poți face ceea ce am făcut și eu și să vii să te unești cu noi?”

  More a răspuns: „Și când vom sta înaintea lui Dumnezeu și voi veți fi trimiși în cer, pentru că ați lucrat conform conștiinței voastre, iar eu voi fi trimis în iad, pentru că n-am lucrat conform cu a mea, veți veni să vă uniți cu mine?”

  Trăiești tu conform cu principiile lui Dumnezeu sau faci compromisuri atunci când ești ispitit? Gândește-te la răspunsul lui More.

  M. Jerry Davis

  Pentru integritate - 2017. More a răspuns: „Și când vom sta înaintea lui Dumnezeu și voi veți fi trimiși în cer, pentru că ați lucrat conform conștiinței voastre, iar eu voi fi trimis în iad, pentru că n-am lucrat conform cu a mea, veți veni să vă uniți cu mine?”
  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Șase ani la câțiva centimetri de moarte

  Singurul care nu Se limitează la a coase rănile, ci le și curăță, apoi le vindecă pe deplin este Mântuitorul. Ceea ce vede și atinge El nu va mai putea deveni periculos vreodată; El vindecă pentru totdeauna.

  Ziua Taților

  De Ziua Tatălui, aplică versetul de azi la tatăl tău și oferă-i iertare, dacă este nevoie. Iată o versiune de Ziua Tatălui a textului din Filipeni 4:8: „La urma urmelor, copiilor, orice a făcut tatăl vostru adevărat, nobil, drept, curat, demn de iubit, demn de primit, orice faptă bună și orice este lăudabil, aceea să vă însuflețească!”

  Răsplata

  Se poate spune că răsplata imediată şi valabilă a slujirii constă într-o îmbunătăţire a stării de bine şi în bucuria oferirii ajutorului celor care sunt în nevoie. Astăzi, te încurajăm să împlineşti nevoile unei persoane apropiate. Adu-ţi aminte că „oricine dă un pahar de apă unuia din aceşti micuţi în numele unui ucenic nu-şi va pierde răsplata”.

  Ucenicul iubit, fiu al tunetului?

  Doamne, ajută-mă să văd, ca și Tine, ce pot deveni tinerii sub influența Ta și să fiu un canal al iubirii Tale revărsate către ei! PROVOCARE: Roagă-te ca pentru acei tineri greu de iubit, asemenea lui Ioan, să ai dragostea pe care a avut-o Isus față de acesta!

  Jel a nagyvárosok elhagyására

  „Mikor azért látjátok majd, hogy az a pusztító utálatosság, amelyről Dániel próféta szólott, ott áll...