Articolul precedentConectaţi 24/7
  Articolul următorAlegând călăuzirea divină

  Ce are de-a face rugăciunea cu vindecarea?

  „Când Mă va chema, îi voi răspunde; voi fi cu el în strâmtorare; Îl voi izbăvi și-l voi proslăvi.” Ps. 91:15

  Oamenii primesc cea mai bună îngrijire medicală, care poate fi procurată cu bani. Este bine, pentru că ei sunt foarte bolnavi. Obișnuiau să creadă în rugăciune, înainte să se îmbolnăvească. Dar acum, ce are de a face rugăciunea cu posibilitatea restaurării sănătății? Mulți gândesc că, în lumina tehnologiei medicale și a liniei avansate în îngrijirea medicală, nu trebuie să te mai rogi?

  Putem grupa atitudinile oamenilor în ceea ce privește rugăciunea și vindecarea în cel puțin patru categorii mari. Mai întâi, sunt cei rezistenți la rugăciune. Acest grup respinge ideea de rugăciune și spiritualitate în general. Ei pot să nu nege existența lui Dumnezeu, dar ei nu văd o legătură între spiritual și secular. Pentru ei, rugăciunea are un efect plăcut, este un narcotic spiritual, dar nu are o valoare prea mare.

  În cea de-a doua categorie, sunt cei înrolați în rugăciune. Atitudinea lor este: „Dacă rugăciunea are efect, sau s-ar putea să aibă, trebuie folosită – în situația mea, aș încerca orice.” Cei din această categorie nu cred neapărat în puterea rugăciunii, dar ei vor folosi orice ocazie pentru a obține vindecarea.

  Din al treilea grup fac parte insistenții în rugăciune. Ei trebuie să se roage, pentru că „nu există o altă cale”. Oamenii cu această atitudine resping orice tratament sau sfat medical. Ei sunt de părere că a face altceva, în loc să te rogi, ar arăta o lipsă de credință.

  Al patrulea grup poate fi numit persistenții în rugăciune. Ei persistă în rugăciune, nu ca un scop în sine, ci ca un mijloc de a recunoaște, invita și a-i da voie lui Dumnezeu să facă ceea ce El dorește – îndeplinirea voinței Sale. Rugăciunea nu este o cârjă, o reparare rapidă sau un tratament bun la toate. Ei cred că Dumnezeu poate, vrea și este demn de încredere în a aduce vindecare și privesc rugăciunea ca un mijloc prin care Dumnezeu poate binecuvânta, vindeca, și aduce la îndeplinire voința Sa suverană.

  Credința ta despre rugăciune și vindecare poate face o diferență în întregul tău mod de a privi viața și moartea. Ceea ce crezi va afecta ceea ce faci și gândești. Din ce categorie faci parte? Un rezistent la rugăciune, un înrolat la rugăciune, un insistent în rugăciune, sau un persistent în rugăciune?

  Îți mulțumesc, Doamne, pentru că răspunzi la rugăciunile mele. Ca și tatăl băiatului demonizat, rugăciunea mea pentru vindecare este: „Cred, Doamne! Ajută necredinței mele!” (Marcu 9:24). Amin!

  Delbert W. Baker

  Ce are de-a face rugăciunea cu vindecarea? - 2017. Îți mulțumesc, Doamne, pentru că răspunzi la rugăciunile mele. Ca și tatăl băiatului demonizat, rugăciunea mea pentru vindecare este: „Cred, Doamne! Ajută necredinței mele!” (Marcu 9:24). Amin!
  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Triunghiul Bermudelor

  O zicere înțeleaptă spune următorul lucru: „Nu te duce pe terenul lui Satana pentru că nu știi ce va face cu tine.”

  Salvat de o întâlnire de comitet

  Când ne începem ziua, să ne străduim să-L punem pe Dumnezeu în locul cuvenit. Doar făcând astfel îngerul Domnului își va așeza tabăra în jurul nostru și ne va păzi de orice rău.

  Rănile trecătoare

  Roagă-te astăzi ca Dumnezeu să te ajute să fii un prieten bun şi să-ţi dea destulă înţelepciune să poţi discerne prietenul adevărat de cel fals. Influenţa unui prieten poate fi atât de mare încât să-ţi compromită propria mântuire.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să (mă) cunoască

  Roagă-te pentru un tânăr pe care îl cunoști deja! PROVOCARE: Ia-ți timp să stai de vorbă cu un tânăr pe care nu-l cunoști!

  A menny hibátlan igazgyöngye

  „Ismét hasonlatos a mennyek országa a kereskedőhöz, aki igazgyöngyöket keres.” (Mát 13,45)
 
„Az értékes igazgyöngy:...