Articolul precedentConectaţi 24/7
  Articolul următorAlegând călăuzirea divină

  Ce are de-a face rugăciunea cu vindecarea?

  „Când Mă va chema, îi voi răspunde; voi fi cu el în strâmtorare; Îl voi izbăvi și-l voi proslăvi.” Ps. 91:15

  Oamenii primesc cea mai bună îngrijire medicală, care poate fi procurată cu bani. Este bine, pentru că ei sunt foarte bolnavi. Obișnuiau să creadă în rugăciune, înainte să se îmbolnăvească. Dar acum, ce are de a face rugăciunea cu posibilitatea restaurării sănătății? Mulți gândesc că, în lumina tehnologiei medicale și a liniei avansate în îngrijirea medicală, nu trebuie să te mai rogi?

  Putem grupa atitudinile oamenilor în ceea ce privește rugăciunea și vindecarea în cel puțin patru categorii mari. Mai întâi, sunt cei rezistenți la rugăciune. Acest grup respinge ideea de rugăciune și spiritualitate în general. Ei pot să nu nege existența lui Dumnezeu, dar ei nu văd o legătură între spiritual și secular. Pentru ei, rugăciunea are un efect plăcut, este un narcotic spiritual, dar nu are o valoare prea mare.

  În cea de-a doua categorie, sunt cei înrolați în rugăciune. Atitudinea lor este: „Dacă rugăciunea are efect, sau s-ar putea să aibă, trebuie folosită – în situația mea, aș încerca orice.” Cei din această categorie nu cred neapărat în puterea rugăciunii, dar ei vor folosi orice ocazie pentru a obține vindecarea.

  Din al treilea grup fac parte insistenții în rugăciune. Ei trebuie să se roage, pentru că „nu există o altă cale”. Oamenii cu această atitudine resping orice tratament sau sfat medical. Ei sunt de părere că a face altceva, în loc să te rogi, ar arăta o lipsă de credință.

  Al patrulea grup poate fi numit persistenții în rugăciune. Ei persistă în rugăciune, nu ca un scop în sine, ci ca un mijloc de a recunoaște, invita și a-i da voie lui Dumnezeu să facă ceea ce El dorește – îndeplinirea voinței Sale. Rugăciunea nu este o cârjă, o reparare rapidă sau un tratament bun la toate. Ei cred că Dumnezeu poate, vrea și este demn de încredere în a aduce vindecare și privesc rugăciunea ca un mijloc prin care Dumnezeu poate binecuvânta, vindeca, și aduce la îndeplinire voința Sa suverană.

  Credința ta despre rugăciune și vindecare poate face o diferență în întregul tău mod de a privi viața și moartea. Ceea ce crezi va afecta ceea ce faci și gândești. Din ce categorie faci parte? Un rezistent la rugăciune, un înrolat la rugăciune, un insistent în rugăciune, sau un persistent în rugăciune?

  Îți mulțumesc, Doamne, pentru că răspunzi la rugăciunile mele. Ca și tatăl băiatului demonizat, rugăciunea mea pentru vindecare este: „Cred, Doamne! Ajută necredinței mele!” (Marcu 9:24). Amin!

  Delbert W. Baker

  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  A unsprezecea poartă – de Iacint

  La rândul nostru, și noi putem fi o reflexie a luminii care vine de la Dumnezeu spre cei ce trăiesc anonim sau ascunși de rușine ori de teamă. Dacă ei încă nu Îl văd pe Dumnezeu, noi am putea să le arătăm măcar puțin din ceea ce este El pentru viața noastră. Cu un mic efort și cu puțină bunăvoință, am putea să-i punem pe ceilalți în valoare mai mult decât o facem acum sau decât facem pentru noi înșine.

  Îngerii le-au păzit „coșul”

  Dumnezeu Și-a trimis îngerii să vegheze asupra „coșului” mătușilor mele la fel cum au vegheat asupra lui Moise pe fluviul Nil, cu mult timp în urmă. Slujim unui Dumnezeu uimitor! Va fi minunat să auzim în ceruri povestiri despre cum ne-au salvat îngerii noștri păzitori.

  De la bocet la bucurie

  Dumnezeu poate şi vrea să ne ia tristeţea, descurajarea şi amărăciunea, ca noi să ne putem bucura de viaţă şi să fim pregătiţi să-L primim cu bucurie. Domnul ne va binecuvânta dacă îi dăm voie.

  Între două lumi

  Tată, ne rugăm pentru tinerii indeciși să se prindă de Tine! Și pe cei plecați departe înapoiază-i casei Tale! PROVOCARE: Gândește-te la o carte care vorbește despre Isus și ofer-o, când ai ocazia, unui tânăr!

  Isten minden cselekedetet megítél

  „Mert minden cselekedetet az Isten ítéletre előhoz, minden titkos dologgal, akár jó, akár gonosz legyen...