Articolul precedentAtitudine
  Articolul următorFântâna a fost săpată

  Ofertă specială

  „În dragostea Lui, ne-a rânduit mai dinainte să fim înfiați prin Isus Hristos, după bună plăcere a voii Sale.” Efeseni 1:4-5

  De-a lungul unei perioade de aproape șase ani, fiul nostru își dorea tot timpul o surioară, chiar dacă știa că va fi periculos pentru mama lui să aibă un alt copil. Am discutat despre această cu verișoara noastră, care lucra la sala de nașteri din maternitatea unui spital și am rugat-o să ne anunțe în cazul în care ar apărea un bebeluș pentru adoptare.

  Au trecut de atunci patru ani. Uitaserăm de mult conversația cu verișoara noastră când telefonul a sunat într-o după-amiază ploioasă, de duminică. Ea ne-a întrebat dacă mai eram încă interesați să adoptăm. După ce ne-am rugat și am fost cu toții de acord, am aranjat să ne întâlnim cu asistentul social și medicul, într-o oră.

  În trei ore, ne-am hotărât asupra numelui și priveam la pachetul nostru roz. După douăzeci și trei de ore de la primirea telefonului, aveam bebelușul acasă, iar familia noastră și familia de la adunare au adus biberoane, scutece, hăinuțe, un cărucior, o cădiță. Lapte praf și chiar un pediatru.

  Totuși, în mintea noastră ne întrebam: O vom iubi pe Traci așa cum îl iubeam pe Matthew? Va răspunde ea dragostei noastre? Vom reuși să trecem prin procesul de adoptare? Dacă părinții ei se răzgândeau? Dar moștenirea genetică a lui Traci?

  Curând, noul tătic al lui Traci știa că nu-și putea iubi mai mult de atât fetița. Mămica ei îi adoră energia și personalitatea, iar fratele ei se delecta ținând-o în brațe și gâdilând-o, ca s-o facă să râdă. Nimic altceva nu mai conta.

  În timp ce o priveam pe Traci răspunzând dragostei noastre, ne-am dat seama mai bine de ceea ce ne-a oferit Dumnezeu când ne-a înfiat și cât de adânc rănit Se simte El când îl renegăm.

  Dumnezeul Universului ne-a spus: „Vă voi face fiii și fiicele Mele;… veți deveni membri ai familiei regale și copii ai Regelui cerului” (Mărturii, vol. 2, p. 582).

  Să răspundem așa cum face micuța Traci – cu cea mai mare dragoste și încredere – și să acceptăm incredibila onoare de a face parte din familia Sa. Dacă alegem să fim „o ofertă specială” pentru Isus, cu toții putem fi adoptați ca moștenitori ai Regelui și ce bucurie cerească va aduce această!

  De ce este nevoie ca să fii adoptat în familia lui Dumnezeu? „Ieșiți din mijlocul lor și separați-vă, spune Domnul, și Eu vă voi primi, și veți fi fii și fiice ai Domnului celui Atotputernic.” Ce făgăduință!

  Rob, Debbie & Matthew Purvis

  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  A unsprezecea poartă – de Iacint

  La rândul nostru, și noi putem fi o reflexie a luminii care vine de la Dumnezeu spre cei ce trăiesc anonim sau ascunși de rușine ori de teamă. Dacă ei încă nu Îl văd pe Dumnezeu, noi am putea să le arătăm măcar puțin din ceea ce este El pentru viața noastră. Cu un mic efort și cu puțină bunăvoință, am putea să-i punem pe ceilalți în valoare mai mult decât o facem acum sau decât facem pentru noi înșine.

  Îngerii le-au păzit „coșul”

  Dumnezeu Și-a trimis îngerii să vegheze asupra „coșului” mătușilor mele la fel cum au vegheat asupra lui Moise pe fluviul Nil, cu mult timp în urmă. Slujim unui Dumnezeu uimitor! Va fi minunat să auzim în ceruri povestiri despre cum ne-au salvat îngerii noștri păzitori.

  De la bocet la bucurie

  Dumnezeu poate şi vrea să ne ia tristeţea, descurajarea şi amărăciunea, ca noi să ne putem bucura de viaţă şi să fim pregătiţi să-L primim cu bucurie. Domnul ne va binecuvânta dacă îi dăm voie.

  Între două lumi

  Tată, ne rugăm pentru tinerii indeciși să se prindă de Tine! Și pe cei plecați departe înapoiază-i casei Tale! PROVOCARE: Gândește-te la o carte care vorbește despre Isus și ofer-o, când ai ocazia, unui tânăr!

  Isten minden cselekedetet megítél

  „Mert minden cselekedetet az Isten ítéletre előhoz, minden titkos dologgal, akár jó, akár gonosz legyen...