Ofertă specială

„În dragostea Lui, ne-a rânduit mai dinainte să fim înfiați prin Isus Hristos, după bună plăcere a voii Sale.” Efeseni 1:4-5

De-a lungul unei perioade de aproape șase ani, fiul nostru își dorea tot timpul o surioară, chiar dacă știa că va fi periculos pentru mama lui să aibă un alt copil. Am discutat despre această cu verișoara noastră, care lucra la sala de nașteri din maternitatea unui spital și am rugat-o să ne anunțe în cazul în care ar apărea un bebeluș pentru adoptare.

Au trecut de atunci patru ani. Uitaserăm de mult conversația cu verișoara noastră când telefonul a sunat într-o după-amiază ploioasă, de duminică. Ea ne-a întrebat dacă mai eram încă interesați să adoptăm. După ce ne-am rugat și am fost cu toții de acord, am aranjat să ne întâlnim cu asistentul social și medicul, într-o oră.

În trei ore, ne-am hotărât asupra numelui și priveam la pachetul nostru roz. După douăzeci și trei de ore de la primirea telefonului, aveam bebelușul acasă, iar familia noastră și familia de la adunare au adus biberoane, scutece, hăinuțe, un cărucior, o cădiță. Lapte praf și chiar un pediatru.

Totuși, în mintea noastră ne întrebam: O vom iubi pe Traci așa cum îl iubeam pe Matthew? Va răspunde ea dragostei noastre? Vom reuși să trecem prin procesul de adoptare? Dacă părinții ei se răzgândeau? Dar moștenirea genetică a lui Traci?

Curând, noul tătic al lui Traci știa că nu-și putea iubi mai mult de atât fetița. Mămica ei îi adoră energia și personalitatea, iar fratele ei se delecta ținând-o în brațe și gâdilând-o, ca s-o facă să râdă. Nimic altceva nu mai conta.

În timp ce o priveam pe Traci răspunzând dragostei noastre, ne-am dat seama mai bine de ceea ce ne-a oferit Dumnezeu când ne-a înfiat și cât de adânc rănit Se simte El când îl renegăm.

Dumnezeul Universului ne-a spus: „Vă voi face fiii și fiicele Mele;… veți deveni membri ai familiei regale și copii ai Regelui cerului” (Mărturii, vol. 2, p. 582).

Să răspundem așa cum face micuța Traci – cu cea mai mare dragoste și încredere – și să acceptăm incredibila onoare de a face parte din familia Sa. Dacă alegem să fim „o ofertă specială” pentru Isus, cu toții putem fi adoptați ca moștenitori ai Regelui și ce bucurie cerească va aduce această!

De ce este nevoie ca să fii adoptat în familia lui Dumnezeu? „Ieșiți din mijlocul lor și separați-vă, spune Domnul, și Eu vă voi primi, și veți fi fii și fiice ai Domnului celui Atotputernic.” Ce făgăduință!

Rob, Debbie & Matthew Purvis

Jan Kuzma
Jan Kuzma
Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor