Articolul precedentCe ştim despre Columb
  Articolul următorÎntors pe dos

  Bucuria de a crea

  „Vrednic ești Doamne și Dumnezeul nostru, să primești slava, cinstea și puterea, căci Tu ai făcut toate lucrurile și prin voia Ta stau în ființă și au fost făcute!” Apocalipsa 4:11

  Soțul meu spune că nu va îmbătrâni niciodată. Poate o să vă vină să chicotiți, dacă veți observa că părul lui, odată negru ca pana corbului, a început să aibă străluciri argintii. „Râzi”, spune el, contractându-și un set de mușchi care, la vârsta lui de cincizeci și nouă de ani, rivalizează cu cei ai lui Schwarzeneger. (Ei, exagerez un pic!)

  „Am privit la oameni”, spune el, „și când ajung la vârsta de 50 de ani, ei își lasă corpul să se facă terci. Când ies la pensie, sunt bătrâni și slabi și nu mai au putere pentru nimic.”

  Din această cauză, el lucrează, constant și harnic – exercițiu fizic, ridică greutăți și își supraveghează dieta. Dar, la strungul său de lemn, lucrează cel mai greu, simte durerile cele mai intense, și cele mai ascuțite plăceri ale realizării. Acolo, el ia lemn dur, tocit și, cu grijă și răbdare, creează din el un lucru frumos.

  Deși camera noastră de zi poate părea îmbâcsită cu diferite vase create de el, îl văd nerăbdător să spună oricui intră acolo povestea fiecărei piese. Și fiecare piesă arc o poveste: o unealtă nouă. Un lemn diferit, o finisare care i-a dat bătaie de cap. Privesc animația lui în timp ce vorbește. Există ceva minunat, plăcut, puternic și dătător de sănătate în actul de creație al cuiva, cu mâinile și mintea.

  Cunoscând plăcerile noastre simple, omenești, în aventuri creative, care fac mintea să lucreze mai repede și dau energie spiritului, îmi pot imagina cum Dumnezeu își găsește plăcere în creațiunile Sale. Într-adevăr, fiecare are o istorie.

  Sănătatea este mai mult decât a lucra fizic, este o nutriție adecvată și a trăi mult. În cele din urmă, sănătatea este calitatea vieții. Dumnezeu ne-a creat pentru plăcerea Sa, iar folosirea acelui dar dat de El, al creativității, va aduce încoronarea strălucitoare a bucuriei sănătății pentru fața cuiva.

  „Doamne, fă-mă creativ. Ajută-mă să nu privesc la viață, ca fiind doar datorie și trudă, ci învață-mă să prind o rază din Divin și să văd în viața fiecărei persoane potențialul care se ascunde acolo. Fie că lucrez în domeniul artei sau cu „lut” omenesc, ajută-mă să văd modelul care Te va slăvi pe Tine”.

  Când ți-ai luat ultima dată timp și plăcere să creezi ceva?

  Lois Rittenhouse Pecce

  Bucuria de a crea - 2017. „Doamne, fă-mă creativ. Ajută-mă să nu privesc la viață, ca fiind doar datorie și trudă, ci învață-mă să prind o rază din Divin și să văd în viața fiecărei persoane potențialul care se ascunde acolo. Fie că lucrez în domeniul artei sau cu „lut” omenesc, ajută-mă să văd modelul care Te va slăvi pe Tine”.
  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Un duh de putere

  În caz de timiditate, de lipsă de motivație sau de oricare altă barieră ai putea întâlni, Domnul este gata să-ți dea puterea de a rezolva lucrurile. El îți dă puterea dragostei și a unei minți sănătoase și echilibrate pentru a lua cele mai bune decizii. Fie ca Domnul să-ți dea aceste daruri chiar astăzi!

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  A pogány hatalom pompája

  „Mert lesz idő, amikor az egészséges tudományt el nem szenvedik, hanem a saját kívánságaik szerint...