Articolul precedentCe ştim despre Columb
  Articolul următorÎntors pe dos

  Bucuria de a crea

  „Vrednic ești Doamne și Dumnezeul nostru, să primești slava, cinstea și puterea, căci Tu ai făcut toate lucrurile și prin voia Ta stau în ființă și au fost făcute!” Apocalipsa 4:11

  Soțul meu spune că nu va îmbătrâni niciodată. Poate o să vă vină să chicotiți, dacă veți observa că părul lui, odată negru ca pana corbului, a început să aibă străluciri argintii. „Râzi”, spune el, contractându-și un set de mușchi care, la vârsta lui de cincizeci și nouă de ani, rivalizează cu cei ai lui Schwarzeneger. (Ei, exagerez un pic!)

  „Am privit la oameni”, spune el, „și când ajung la vârsta de 50 de ani, ei își lasă corpul să se facă terci. Când ies la pensie, sunt bătrâni și slabi și nu mai au putere pentru nimic.”

  Din această cauză, el lucrează, constant și harnic – exercițiu fizic, ridică greutăți și își supraveghează dieta. Dar, la strungul său de lemn, lucrează cel mai greu, simte durerile cele mai intense, și cele mai ascuțite plăceri ale realizării. Acolo, el ia lemn dur, tocit și, cu grijă și răbdare, creează din el un lucru frumos.

  Deși camera noastră de zi poate părea îmbâcsită cu diferite vase create de el, îl văd nerăbdător să spună oricui intră acolo povestea fiecărei piese. Și fiecare piesă arc o poveste: o unealtă nouă. Un lemn diferit, o finisare care i-a dat bătaie de cap. Privesc animația lui în timp ce vorbește. Există ceva minunat, plăcut, puternic și dătător de sănătate în actul de creație al cuiva, cu mâinile și mintea.

  Cunoscând plăcerile noastre simple, omenești, în aventuri creative, care fac mintea să lucreze mai repede și dau energie spiritului, îmi pot imagina cum Dumnezeu își găsește plăcere în creațiunile Sale. Într-adevăr, fiecare are o istorie.

  Sănătatea este mai mult decât a lucra fizic, este o nutriție adecvată și a trăi mult. În cele din urmă, sănătatea este calitatea vieții. Dumnezeu ne-a creat pentru plăcerea Sa, iar folosirea acelui dar dat de El, al creativității, va aduce încoronarea strălucitoare a bucuriei sănătății pentru fața cuiva.

  „Doamne, fă-mă creativ. Ajută-mă să nu privesc la viață, ca fiind doar datorie și trudă, ci învață-mă să prind o rază din Divin și să văd în viața fiecărei persoane potențialul care se ascunde acolo. Fie că lucrez în domeniul artei sau cu „lut” omenesc, ajută-mă să văd modelul care Te va slăvi pe Tine”.

  Când ți-ai luat ultima dată timp și plăcere să creezi ceva?

  Lois Rittenhouse Pecce

  Bucuria de a crea - 2017. „Doamne, fă-mă creativ. Ajută-mă să nu privesc la viață, ca fiind doar datorie și trudă, ci învață-mă să prind o rază din Divin și să văd în viața fiecărei persoane potențialul care se ascunde acolo. Fie că lucrez în domeniul artei sau cu „lut” omenesc, ajută-mă să văd modelul care Te va slăvi pe Tine”.
  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Bunicuţa

  Despre bunici se spune că nepoţii sunt ca o coroană pentru el. Despre copii, textul spune că părinţii sunt mândri de ei. Toţi suntem incluşi în acest text, chiar dacă nu toţi suntem părinţi sau bunici, toţi suntem copii şi toţi trebuie să avem un respect profund faţă de generaţiile trecute.

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  A biztos prófétai szó

  „Mert e látomás bizonyos időre szól, de vége felé siet és meg nem csal; ha...