Articolul precedentGraţiere prezidenţială
  Articolul următorTotul sau nimic

  Speranță pentru o inimă necăjită

  „Lucrarea neprihănirii va fi pacea, roada neprihănirii: odihna și liniștea pe vecie. Poporul meu va locui în locuința păcii, în case fără grijă și în adăposturi liniștite.” Isaia 32:17-18

  Ana voia un fiu aproape mai mult decât viața însăși. Nu mai putea suporta gelozia și ironiile Peninei, soția pe care o luase Elcana, ca să poată avea copii. Așa că, în agonie, s-a rugat Domnului în tăcere.

  Când Eli, preotul, a văzut buzele ei mișcându-se în rugăciune tăcută, a tras concluzia grăbită că era beată și a certat-o. „Până când vei fi beată? Du-te de te trezește” (1 Samuel 1:14). Reacția lui a adăugat insultă rănii pe care o simțea inima necăjită a Anei. Ana a răspuns: „Nu, domnul meu, eu sunt o femeie care suferă în inima ei… Să nu iei pe roaba ta drept o femeie stricată, căci numai prea multă mea durere și supărare m-au făcut să vorbesc până acum” (versetele 15, 16).

  Schimbat, Eli i-a spus: „Du-te în pace și Dumnezeul lui Israel să asculte rugăciunea pe care I-ai făcut-o” (versetul 17).

  Imediat Ana s-a simțit mai bine. Speranța schimbă lucrurile. A simțit că îi era foame, apoi a mâncat ceva și fața ei n-a mai oglindit disperarea.

  Necazuri mintale, nedorite, vin practic la oricine, într-o formă sau alta și în perioade diferite ale vieții. Ele pot fi declanșate de speranțe zădărnicite, dezamăgire severă, supărare, remușcare, ambiții neîmplinite sau, ca în cazul Anei, de o problemă care nu avea o soluție evidentă.

  Pentru persoanele temătoare de Dumnezeu, cea mai bună cale de a răspunde la necaz este aceea de a face așa cum a făcut Ana – a-ți revărsa sufletul înaintea Domnului.

  Necazul mintal este o stare nesănătoasă, nenaturală a minții. Când i se dă voie să persiste, el afectează echilibrul prin care creierul reglează inconștient acțiunile diferitelor organe ale corpului. Astfel, se pot dezvolta oricare dintre așa-numitele boli funcționale, cum ar fi: ulcerul de stomac, colită, unele tipuri de artrite, probleme ale inimii, unele forme de diabet, dureri de cap persistente și aberații sexuale. Știința a dovedit că Ellen White avea dreptate când spunea: „Simpatia care există între corp și minte este foarte mare. Când unul este afectat, celălalt răspunde. Condiția minții are mult de a face cu sănătatea sistemului fizic” (Testimonies, vol. 4, p. 60).

  Când ești necăjit, amintește-ți: „Când Îi cerem Domnului să aibă milă de noi în necazurile noastre și să ne conducă prin Duhul Său cel Sfânt, El nu va refuza niciodată să răspundă la rugăciunea noastră” (Thoughts From the Mount of Blessing, p. 132).

  Harold Shryock

  Speranță pentru o inimă necăjită - 2017. Când ești necăjit, amintește-ți: „Când Îi cerem Domnului să aibă milă de noi în necazurile noastre și să ne conducă prin Duhul Său cel Sfânt, El nu va refuza niciodată să răspundă la rugăciunea noastră”
  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Bunicuţa

  Despre bunici se spune că nepoţii sunt ca o coroană pentru el. Despre copii, textul spune că părinţii sunt mândri de ei. Toţi suntem incluşi în acest text, chiar dacă nu toţi suntem părinţi sau bunici, toţi suntem copii şi toţi trebuie să avem un respect profund faţă de generaţiile trecute.

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  A biztos prófétai szó

  „Mert e látomás bizonyos időre szól, de vége felé siet és meg nem csal; ha...