Articolul precedentGraţiere prezidenţială
  Articolul următorTotul sau nimic

  Speranță pentru o inimă necăjită

  „Lucrarea neprihănirii va fi pacea, roada neprihănirii: odihna și liniștea pe vecie. Poporul meu va locui în locuința păcii, în case fără grijă și în adăposturi liniștite.” Isaia 32:17-18

  Ana voia un fiu aproape mai mult decât viața însăși. Nu mai putea suporta gelozia și ironiile Peninei, soția pe care o luase Elcana, ca să poată avea copii. Așa că, în agonie, s-a rugat Domnului în tăcere.

  Când Eli, preotul, a văzut buzele ei mișcându-se în rugăciune tăcută, a tras concluzia grăbită că era beată și a certat-o. „Până când vei fi beată? Du-te de te trezește” (1 Samuel 1:14). Reacția lui a adăugat insultă rănii pe care o simțea inima necăjită a Anei. Ana a răspuns: „Nu, domnul meu, eu sunt o femeie care suferă în inima ei… Să nu iei pe roaba ta drept o femeie stricată, căci numai prea multă mea durere și supărare m-au făcut să vorbesc până acum” (versetele 15, 16).

  Schimbat, Eli i-a spus: „Du-te în pace și Dumnezeul lui Israel să asculte rugăciunea pe care I-ai făcut-o” (versetul 17).

  Imediat Ana s-a simțit mai bine. Speranța schimbă lucrurile. A simțit că îi era foame, apoi a mâncat ceva și fața ei n-a mai oglindit disperarea.

  Necazuri mintale, nedorite, vin practic la oricine, într-o formă sau alta și în perioade diferite ale vieții. Ele pot fi declanșate de speranțe zădărnicite, dezamăgire severă, supărare, remușcare, ambiții neîmplinite sau, ca în cazul Anei, de o problemă care nu avea o soluție evidentă.

  Pentru persoanele temătoare de Dumnezeu, cea mai bună cale de a răspunde la necaz este aceea de a face așa cum a făcut Ana – a-ți revărsa sufletul înaintea Domnului.

  Necazul mintal este o stare nesănătoasă, nenaturală a minții. Când i se dă voie să persiste, el afectează echilibrul prin care creierul reglează inconștient acțiunile diferitelor organe ale corpului. Astfel, se pot dezvolta oricare dintre așa-numitele boli funcționale, cum ar fi: ulcerul de stomac, colită, unele tipuri de artrite, probleme ale inimii, unele forme de diabet, dureri de cap persistente și aberații sexuale. Știința a dovedit că Ellen White avea dreptate când spunea: „Simpatia care există între corp și minte este foarte mare. Când unul este afectat, celălalt răspunde. Condiția minții are mult de a face cu sănătatea sistemului fizic” (Testimonies, vol. 4, p. 60).

  Când ești necăjit, amintește-ți: „Când Îi cerem Domnului să aibă milă de noi în necazurile noastre și să ne conducă prin Duhul Său cel Sfânt, El nu va refuza niciodată să răspundă la rugăciunea noastră” (Thoughts From the Mount of Blessing, p. 132).

  Harold Shryock

  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Al doisprezecelea copil al lui Iacov

  Numele nostru este săpat adânc în palmele Mântuitorului, nu este un simplu tatuaj, ci El a plătit cu viața această răscumpărare. Poartă-te în așa fel încât să fie mândru când ți se rostește numele undeva.

  Restaurare

  Slujim unui Dumnezeu puternic și minunat, care vrea să restaureze relațiile dintre cei care fac parte din poporul Lui. Cheia constă în mărturisirea personală. Dumnezeu ne-a înnoit, pe mine și pe soțul meu, și a făcut să ne putem căsători din nou.

  Experienţe pe vârful muntelui

  Trebuie să ne luăm rămas-bun de la momentele glorioase iar şi iar, pentru că trebuie să lucrăm jos, în vale. Însă acest rămas-bun nu va mai exista când Isus va reveni. El îi va primi pe răscumpăraţi în aer, tară să atingă pământul, pentru a începe gloriosul urcuş către reşedinţa cerească, unde vom locui în veşnicie cu Isus

  Mai arzi?

  Doamne, lasă-mă să ard pentru Tine! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți un psalm sau măcar câteva versete!

  A szent város feletti jelenet

  „Mert nékünk mindnyájunknak meg kell jelennünk a Krisztus ítélőszéke előtt, hogy ki-ki megjutalmaztassék a szerint,...