Copiii sunt valoroși

  „Feriți-vă să nu defăimați nici măcar pe unul din acești micuți; căci vă spun că îngerii lor din ceruri văd pururea fața Tatălui Meu, care este în ceruri.” Matei 18:10

  Am văzut cu toții o întâmplare asemănătoare: o mamă agitată în alimentară, la orele de vârf, trecând grăbită printre rafturi, în timp ce băiețelul ei, obosit și plictisit, se oprește scâncind, dorind să ia pachete de biscuiți de pe rafturi. Ea îl amenință neîncetat cu pedeapsa, dacă nu e cuminte – fără să-și ia ochii de la eticheta de pe conserva de mazăre.

  În cele din urmă, nivelul lui de energie îl depășește pe al ei și ea explodează. În timp ce țipătul lui răsună în tot raionul, ea îi strigă cele mai urâte nume care îi vin în minte. Aruncă spre el cuvinte care rănesc respectul de sine, ca și proveniența sa. Și doar după ce el se liniștește, suspinând în cărucior, se face liniște și în alimentară.

  Să ne amintim acum fotografii din copilărie, în care un înger cu aripi albe și în haine lungi protejează un copilaș, care tocmai trebuie să treacă un pod îngust, peste un râu înspumat. Intențiile mângâietoare ale artistului sunt că Dumnezeu e interesat de securitatea copiilor. Dar un observator atent își dă seama că copiii sunt mult mai predispuși să poarte cicatrice pe viață în suflete decât în genunchi. Rănile care fac cel mai mare rău sunt cele bazate pe rușine, care îl fac pe copilul în creștere să spună: „Sunt o pacoste; nu sunt iubit; sunt putred din rădăcină, pentru că mama și tata mi-au spus asta.”

  Isus a dorit să fixeze o imagine foarte specifică în mințile ascultătorilor Săi. Înainte de a le vorbi copiilor. El dorea ca ei să-și amintească faptul că și alte ființe vegheau asupra copiilor lor. Și acestea erau ființe care tocmai au fost în prezența Divinității. Proaspăt întorși de la tronul de slavă, ei au fost onorați să privească reflectările tinere, promițătoare ale acelei Divinități. O astfel de înțelegere va ridica întotdeauna modul în care vorbim cu copiii noștri.

  Aceasta va ridica stima lor atât față de părinți, cât și față de Dumnezeu. Ei vor fi la fel de fericiți să fie copiii noștri, cum sunt să fie copiii lui Dumnezeu.

  Data viitoare când ești ispitit să ridici glasul sau mâna, în așa fel încât să cauzezi durere, imaginează-ți îngerul păzitor lângă copil și vezi care este diferența.

  Dan Matthews

  Copiii sunt valoroși - 2017. Data viitoare când ești ispitit să ridici glasul sau mâna, în așa fel încât să cauzezi durere, imaginează-ți îngerul păzitor lângă copil și vezi care este diferența.
  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Empatia

  Găseşte astăzi pe cineva cu care să empatizezi. Încearcă să-i oferi uşurare în durerea sa. Rămâi deschis la această posibilitate ca cei din jur să-şi poată împlini nevoile prin empatia ta. Pe lângă binele pe care îl faci altora, tu însuţi vei primi o recoltă de beneficii în ce priveşte bunăstarea fizică, psihică şi morală.

  Să fim o echipă!

  Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

  Bűnbetegek orvossága

  „Miért ostorozzalak tovább, holott a bűnt növelitek? Minden fej beteg, és minden szív erőtelen. Tetőtől...