Copiii sunt valoroși

  „Feriți-vă să nu defăimați nici măcar pe unul din acești micuți; căci vă spun că îngerii lor din ceruri văd pururea fața Tatălui Meu, care este în ceruri.” Matei 18:10

  Am văzut cu toții o întâmplare asemănătoare: o mamă agitată în alimentară, la orele de vârf, trecând grăbită printre rafturi, în timp ce băiețelul ei, obosit și plictisit, se oprește scâncind, dorind să ia pachete de biscuiți de pe rafturi. Ea îl amenință neîncetat cu pedeapsa, dacă nu e cuminte – fără să-și ia ochii de la eticheta de pe conserva de mazăre.

  În cele din urmă, nivelul lui de energie îl depășește pe al ei și ea explodează. În timp ce țipătul lui răsună în tot raionul, ea îi strigă cele mai urâte nume care îi vin în minte. Aruncă spre el cuvinte care rănesc respectul de sine, ca și proveniența sa. Și doar după ce el se liniștește, suspinând în cărucior, se face liniște și în alimentară.

  Să ne amintim acum fotografii din copilărie, în care un înger cu aripi albe și în haine lungi protejează un copilaș, care tocmai trebuie să treacă un pod îngust, peste un râu înspumat. Intențiile mângâietoare ale artistului sunt că Dumnezeu e interesat de securitatea copiilor. Dar un observator atent își dă seama că copiii sunt mult mai predispuși să poarte cicatrice pe viață în suflete decât în genunchi. Rănile care fac cel mai mare rău sunt cele bazate pe rușine, care îl fac pe copilul în creștere să spună: „Sunt o pacoste; nu sunt iubit; sunt putred din rădăcină, pentru că mama și tata mi-au spus asta.”

  Isus a dorit să fixeze o imagine foarte specifică în mințile ascultătorilor Săi. Înainte de a le vorbi copiilor. El dorea ca ei să-și amintească faptul că și alte ființe vegheau asupra copiilor lor. Și acestea erau ființe care tocmai au fost în prezența Divinității. Proaspăt întorși de la tronul de slavă, ei au fost onorați să privească reflectările tinere, promițătoare ale acelei Divinități. O astfel de înțelegere va ridica întotdeauna modul în care vorbim cu copiii noștri.

  Aceasta va ridica stima lor atât față de părinți, cât și față de Dumnezeu. Ei vor fi la fel de fericiți să fie copiii noștri, cum sunt să fie copiii lui Dumnezeu.

  Data viitoare când ești ispitit să ridici glasul sau mâna, în așa fel încât să cauzezi durere, imaginează-ți îngerul păzitor lângă copil și vezi care este diferența.

  Dan Matthews

  Copiii sunt valoroși - 2017. Data viitoare când ești ispitit să ridici glasul sau mâna, în așa fel încât să cauzezi durere, imaginează-ți îngerul păzitor lângă copil și vezi care este diferența.
  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Calea răbdării

  Cu toții avem nevoie de o doză în plus de răbdare. Așadar, dacă treci prin dificultăți, probleme, greutăți, gândește-te numai că aceasta poate fi cea mai bună oportunitate de a-ți întări răbdarea. În cele din urmă, când încercarea este depășită, noi sfârșim prin a avea caracterul lui Isus.

  Rugăciunea bunicii

  Să ne rugăm astăzi pentru nepoții bisericii: să crească în pace, gustând zilnic iubirea lui Dumnezeu! PROVOCARE: Întâlnește-ți, zilele acestea, nepoții (dacă nu ai nepoți, ai putea vizita un copil care nu are bunici)! Dacă se poate, frământați împreună un cozonac! Oricum, vorbește-le despre dragostea lui Dumnezeu!

  Kövessük Krisztust!

  „Mert úgy vélem, hogy Isten minket, az apostolokat, utolsókul állított, mintegy halálra szántakul: mert látványossága...