Găsind dragostea lui Dumnezeu în lumea ta

  „Ridicați-vă ochii în sus și priviți! Cine a făcut aceste lucruri? Cine a făcut să meargă după număr în șir, oștirea lor? El le cheamă pe toate pe nume; așa de mare este puterea și tăria Lui, că una nu lipsește.” Isaia 40:26

  Tocmai lăsasem în urmă o zi de încercare în zona Los Angeles și am hotărât să conduc de-a lungul deșertului. În drumul meu spre Redlands, California. Deși credeam că va fi relaxant și liniștit, am descoperit că era exact invers. Îmi era foarte cald, eram obosit și stresat, priveliștea mă dezamăgea, iar drumul era mult mai lung decât îmi aminteam. În adâncul disperării mele, am observat un nor, formându-se la răsărit. În scurt timp, mergeam prin cea mai răcoritoare rupere de nori și apoi am văzut un curcubeu, în contrast cu norul întunecat, acesta era atât de strălucitor și de frumos! Și atunci am știut că totul era în regulă. Curcubeul acela mi-a spus tot ceea ce trebuia să știu. Dumnezeu era la volan și mă conducea.

  De atunci, am început să caut un curcubeu pe oriunde mergeam. Caut curcubee. Încerc să descopăr unde se ascund și care sunt elementele ce duc la formarea lor. Uneori, există curcubee în pânzele de păianjen udate de rouă, într-o dimineață târzie de vară. Alteori, curcubeul se formează pe gheața de deasupra peticelor de zăpadă topită. Chiar cristalele de gheață, în soarele de sfârșit de februarie, se adaugă cercetării mele despre această evidență a dragostei lui Dumnezeu.

  Dar am învățat că nu doar în curcubeu putem găsi dovezi ale dragostei lui Dumnezeu. Noaptea, când privesc cerul, îmi amintesc de puterea creatoare a dragostei, în contrast cu natura distructivă a poftei egoiste, și știu că dragostea a pus și menține stelele la locul lor. Chiar de-a lungul străzilor de beton ale orașului, văd flori de un galben strălucitor, alb și albastru metalic, sfidând restricțiile civilizației moderne și știu cine le-a așezat acolo și de ce.

  Recunosc dragostea lui Dumnezeu în toate aceste locuri și lucruri; nu numai că ele îmi vorbesc despre bunătatea Lui, dar îmi și descoperă ceva despre valoarea mea înaintea Lui. Există atâta sănătate în a fi dorit!

  De ce să nu cauți mereu dovezi ale dragostei în lumea din jurul tău? Când o găsești, Îl vei găsi pe Dumnezeu, pentru că El este iubire.

  Walter Thompson

  Găsind dragostea lui Dumnezeu în lumea ta - 2017. Recunosc dragostea lui Dumnezeu în toate aceste locuri și lucruri; nu numai că ele îmi vorbesc despre bunătatea Lui, dar îmi și descoperă ceva despre valoarea mea înaintea Lui. Există atâta sănătate în a fi dorit!
  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Ceaiul de la ora cinci

  Tu ai un cerc de câțiva apropiați cu care te poți întâlni din când în când pentru o conversație și o prăjitură sau o salată de fructe? Consideri cumva că o astfel de prietenie ar fi necreștinească sau inutilă? Să știi că nu doar prieteniile virtuale pot aduce satisfacții; cele de-adevăratelea, la o ceașcă de ceai și un fursec, sunt cu mult mai prețioase și mai satisfăcătoare.

  Energie pierdută

  La ce folosește o aparență măreață care, în final, este respinsă de Dumnezeu? Deci, în timp ce vă îmbrăcați în vederea obținerii succesului, amintiți-vă că persoana cea mai impresionantă este cea care asortează frumusețea exterioară cu cea interioară.

  În detenţie

  Comportamentul lui Iosif ne învață lecții exemplare: loialitate față de Dumnezeu, loialitate față de stăpân, autocontrol, integritate, amabilitate, credință, înțelepciune, curaj. Fie ca acestea să constituie mobilul rugăciunilor noastre ca Dumnezeu să ne dea trăsăturile de caracter necesare înfruntării provocărilor actuale!

  Agenți ai iertării

  Doamne, ajută-ne să îi iertăm cu adevărat pe cei care ne cauzează unele neajunsuri la biserică și nu numai! PROVOCARE: Cu prima ocazie când un copil sau tânăr va greși la biserică, raportează-te la el în spiritul iubirii iertătoare manifestate de Dumnezeu!

  Spiritizmus és forradalom

  „Szeresd az Urat, a te Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből, minden erődből és teljes elmédből;...