Cum să câștigi cursa

  „Nu știți că cei ce aleargă în locul de alergare, toți aleargă, dar numai unul capătă premiul? Alergați dar în așa fel, ca să căpătați premiul!” 1 Corinteni 9,24

  Avem un inamic care încearcă întotdeauna să ne împiedice în cursa noastră prin viață. Satana vrea să ajungem obosiți și extenuați, așa că el a umplut viața cu tot felul de factori stresanți. Mulți dintre ei datorându-se nouă. Astfel de stres se transformă în încercări care, uneori, conduc la boală și moarte. Există o diferență între a trăi victorios și a pierde în apărare, și aceasta depinde de cât de mult exercițiu fizic facem în fiecare săptămână.

  Doi cercetători, David Holmes și Beth McGilley, au ales 34 de oameni cu o condiție fizică bună și 34 de oameni cu o condiție fizică slabă, ca să determine cum se va modifica pulsul lor în timpul stresului. Jumătate dintre ei au mers la un program de gimnastică aerobică, timp de 13 săptămâni. Cealaltă jumătate era constituită din grupurile de control. Cei din grupul cu condiție fizică slabă, care n-au mers la nici un antrenament fizic (care serveau drept grup de control) nu prezentau nici o schimbare în frecvența pulsului de dinainte și de după test. Cei care erau într-o condiție proastă, dar exersaseră, aveau o frecvență a pulsului asemănătoare, la început, dar puteau să-și micșoreze semnificativ frecvența de odihnă, ca rezultat al antrenamentului. Cei care aveau o condiție fizică slabă, și care nu exersaseră fizic, aveau o creștere de 11,8 bătăi pe minut, ca răspuns la factorul de stres psihologic. Când acesta se combina cu frecvența de odihnă deja crescută a pulsului, aceștia experimentau o schimbare de rată, cu 29 de bătăi pe minut mai mult decât cei care aveau o condiție fizică bună, antrenați sau nu, și cei care aveau o condiție fizică mai slabă, dar erau antrenați.

  De ce este important lucrul acesta? Din studii făcute pe animale, știm că creșterile rapide ale pulsului și tensiunii arteriale sporesc mult riscul de afectare a învelișurilor arterelor și deci agravează procesul aterogenezei în arterele afectate. Pe scurt, indivizii cu o condiție fizică slabă, care experimentează stres, răspund cu un puls mai mare, ceea ce sporește riscul lor de a dezvolta o ateroscleroză a arterelor și de a muri de timpuriu, din cauza unui infarct său accident vascular cerebral.

  Dacă dorim să câștigăm în cursa numită viață, trebuie să fim într-o bună condiție fizică, dar și spirituală. Dumnezeul Creator a proiectat organismele noastre să funcționeze cel mai bine când facem mișcare.

  Cum poți alerga în cursa vieții, ca să obții premiul unei sănătăți bune?

  Dennis Blum

  Cum să câștigi cursa - 2017. Dacă dorim să câștigăm în cursa numită viață, trebuie să fim într-o bună condiție fizică, dar și spirituală. Dumnezeul Creator a proiectat organismele noastre să funcționeze cel mai bine când facem mișcare.
  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Bunicuţa

  Despre bunici se spune că nepoţii sunt ca o coroană pentru el. Despre copii, textul spune că părinţii sunt mândri de ei. Toţi suntem incluşi în acest text, chiar dacă nu toţi suntem părinţi sau bunici, toţi suntem copii şi toţi trebuie să avem un respect profund faţă de generaţiile trecute.

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  A biztos prófétai szó

  „Mert e látomás bizonyos időre szól, de vége felé siet és meg nem csal; ha...