Cum să câștigi cursa

  „Nu știți că cei ce aleargă în locul de alergare, toți aleargă, dar numai unul capătă premiul? Alergați dar în așa fel, ca să căpătați premiul!” 1 Corinteni 9,24

  Avem un inamic care încearcă întotdeauna să ne împiedice în cursa noastră prin viață. Satana vrea să ajungem obosiți și extenuați, așa că el a umplut viața cu tot felul de factori stresanți. Mulți dintre ei datorându-se nouă. Astfel de stres se transformă în încercări care, uneori, conduc la boală și moarte. Există o diferență între a trăi victorios și a pierde în apărare, și aceasta depinde de cât de mult exercițiu fizic facem în fiecare săptămână.

  Doi cercetători, David Holmes și Beth McGilley, au ales 34 de oameni cu o condiție fizică bună și 34 de oameni cu o condiție fizică slabă, ca să determine cum se va modifica pulsul lor în timpul stresului. Jumătate dintre ei au mers la un program de gimnastică aerobică, timp de 13 săptămâni. Cealaltă jumătate era constituită din grupurile de control. Cei din grupul cu condiție fizică slabă, care n-au mers la nici un antrenament fizic (care serveau drept grup de control) nu prezentau nici o schimbare în frecvența pulsului de dinainte și de după test. Cei care erau într-o condiție proastă, dar exersaseră, aveau o frecvență a pulsului asemănătoare, la început, dar puteau să-și micșoreze semnificativ frecvența de odihnă, ca rezultat al antrenamentului. Cei care aveau o condiție fizică slabă, și care nu exersaseră fizic, aveau o creștere de 11,8 bătăi pe minut, ca răspuns la factorul de stres psihologic. Când acesta se combina cu frecvența de odihnă deja crescută a pulsului, aceștia experimentau o schimbare de rată, cu 29 de bătăi pe minut mai mult decât cei care aveau o condiție fizică bună, antrenați sau nu, și cei care aveau o condiție fizică mai slabă, dar erau antrenați.

  De ce este important lucrul acesta? Din studii făcute pe animale, știm că creșterile rapide ale pulsului și tensiunii arteriale sporesc mult riscul de afectare a învelișurilor arterelor și deci agravează procesul aterogenezei în arterele afectate. Pe scurt, indivizii cu o condiție fizică slabă, care experimentează stres, răspund cu un puls mai mare, ceea ce sporește riscul lor de a dezvolta o ateroscleroză a arterelor și de a muri de timpuriu, din cauza unui infarct său accident vascular cerebral.

  Dacă dorim să câștigăm în cursa numită viață, trebuie să fim într-o bună condiție fizică, dar și spirituală. Dumnezeul Creator a proiectat organismele noastre să funcționeze cel mai bine când facem mișcare.

  Cum poți alerga în cursa vieții, ca să obții premiul unei sănătăți bune?

  Dennis Blum

  Cum să câștigi cursa - 2017. Dacă dorim să câștigăm în cursa numită viață, trebuie să fim într-o bună condiție fizică, dar și spirituală. Dumnezeul Creator a proiectat organismele noastre să funcționeze cel mai bine când facem mișcare.
  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...