Articolul precedentHarul meu îţi este de ajuns
  Articolul următorBiruind lumea

  Ziua în care a căzut Nicky

  „Iată ce mă face să mai trag nădejde: Bunătățile Domnului nu s-au sfârșit, îndurările Lui nu sunt la capăt, ci se înnoiesc în fiecare dimineață. Și credincioșia Ta este atât de mare!… Domnul este bun cu cine nădăjduiește în El, cu sufletul care îl caută.” Plângeri 3,21-25

  Ziua de 20 iulie era o zi foarte călduroasă, în tabăra White Sand din Saskatchewan, când am auzit: „Un copil a căzut de pe cal.” M-am grăbit spic locul respectiv. „E Nicky, ” a țipat cineva. Deodată, mi s-au muiat picioarele. Nicky era fetița mea de 10 ani.

  „Nicky, Nicky, e mămica”, am spus în timp ce mă aplecam asupra ei. Când i-am văzut ochii și faptul că voma, am știut că lovitura la cap era serioasă.

  La spital, doctorul mi-a spus: „Doamnă, este foarte serios. Aveți nevoie de foarte multă rugăciune. În șase luni, sau până la un an, își poate recâștiga 90% din capacitatea creierului sau poate fi mai rău.”

  Pretutindeni, oameni se rugau pentru ea.

  Timp de 10 zile, doctorii au menținut-o pe Nicky într-o comă indus, dându-i câte 15 medicamente o dată, în încercarea de a reduce tensiunea din creier și de a o menține în viață. Era imobilizată de 19 tuburi și sârme.

  Când a fost transferată în secția de copii, aproape că a murit de două ori. Ne dădeam seama că nu putea respira, dar nimeni nu ne credea, așa că ne-am rugat: „Te rugăm, adu o asistentă sau un medic.” Ron, soțul meu, a simțit că trebuia să facă ceva, așa că a pus-o pc Nicky pe un scaun cu rotile și l-a împins pe coridor. „S-a întâmplat” că un doctor era prin preajmă și a țipat: „Copilul ăsta nu mai respiră. Grăbește-te spre sala de operații. Mă duc să mă spăl” – și i-a făcut traheostomie.

  Într-o zi, Ron stătea pe marginea patului lui Nicky, plângând: „Doamne, te rog salvează-mi fetița”. Corpul ei ardea de febră, dar mâna pe care o ținea era moale și rece ca gheața. Și ca răspuns, el a auzit: „Da, Ron, vreau să-ți salvez fetița din căderea ei, la fel de mult cum vreau să salvez pe toți copiii Mei din cădere și să-i restaurez după planul Meu original.”

  Citeam mereu Plângeri 3,21-26 și Ieremia 29,11-14. Traducerea Living Bible spune în versetul 14, „Vă vol… restaura averea”. Înlocuiam cuvântul „avere” cu numele lui Nicky.

  După 46 de zile în spital, Nicky a fost externată, încă cu traheostomie, dar, în mod miraculos, cu o capacitate de recuperare de 100% a creierului! Dumnezeu ne-a restaurat „averea”.

  Îți mulțumesc, Mântuitorule, pentru că ți-ai dat viața, ca să mă salvezi din cădere!

  Nicole Sydenham

  Ziua în care a căzut Nicky - 2017. După 46 de zile în spital, Nicky a fost externată, încă cu traheostomie, dar, în mod miraculos, cu o capacitate de recuperare de 100% a creierului! Dumnezeu ne-a restaurat „averea”. Îți mulțumesc, Mântuitorule, pentru că ți-ai dat viața, ca să mă salvezi din cădere!
  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  A cincea roată

  Nimeni nu ne poate face să ne simțim altfel decât noi acceptăm să o facem. Pentru a ne cunoaște cu adevărat valoarea, ar trebui să nu mai privim în oglinda ochilor celorlalți și nici în oglinda proprie, ci în felul în care ne vede Dumnezeu. Cum crezi că te vede El din moment ce a fost gata să moară pe cruce pentru tine? Cât crezi că valorezi pentru El dacă El spune că „te-a săpat pe palmele Lui”? Nicăieri nu valorezi mai mult decât în ochii Mântuitorului tău; nu-ți desprinde privirea de la El!

  Iertarea

  Trebuie să le cerem iertare celorlalți și Tatălui nostru ceresc. El ne iubește atât de mult, că este bucuros să ne ierte. Lăudați numele Lui!

  Greutăţile financiare

  A trebuit să trecem prin multe încercări, dar acestea ne-au dat mari lecții pentru caracter. Am învățat să apreciem puținul pe care îl aveam, să fim foarte flexibili cu hobby-urile, să ne descurcăm cu puțin și să economisim mult, să exersăm permanent autocontrolul și să mulțumim lui Dumnezeu pentru toate lucrurile.

  Investește în copiii și nepoții tăi!

  Ne predăm astăzi în mâna Ta, Doamne, și Te rugăm ca mărgăritarele Tale de înțelepciune să devină realitate în viețile noastre, ale tuturor, așa încât nepoții să fie „cununa” bunicilor, iar părinții – „slava” copiilor lor. PROVOCARE: Gândește-te la modalități practice de a întinde punți între generații!

  Idők és alkalmak

  „Mondta pedig nékik: Nem a ti dolgotok tudni az időket vagy alkalmakat, melyeket az Atya...