Articolul precedentHarul meu îţi este de ajuns
  Articolul următorBiruind lumea

  Ziua în care a căzut Nicky

  „Iată ce mă face să mai trag nădejde: Bunătățile Domnului nu s-au sfârșit, îndurările Lui nu sunt la capăt, ci se înnoiesc în fiecare dimineață. Și credincioșia Ta este atât de mare!… Domnul este bun cu cine nădăjduiește în El, cu sufletul care îl caută.” Plângeri 3,21-25

  Ziua de 20 iulie era o zi foarte călduroasă, în tabăra White Sand din Saskatchewan, când am auzit: „Un copil a căzut de pe cal.” M-am grăbit spic locul respectiv. „E Nicky, ” a țipat cineva. Deodată, mi s-au muiat picioarele. Nicky era fetița mea de 10 ani.

  „Nicky, Nicky, e mămica”, am spus în timp ce mă aplecam asupra ei. Când i-am văzut ochii și faptul că voma, am știut că lovitura la cap era serioasă.

  La spital, doctorul mi-a spus: „Doamnă, este foarte serios. Aveți nevoie de foarte multă rugăciune. În șase luni, sau până la un an, își poate recâștiga 90% din capacitatea creierului sau poate fi mai rău.”

  Pretutindeni, oameni se rugau pentru ea.

  Timp de 10 zile, doctorii au menținut-o pe Nicky într-o comă indus, dându-i câte 15 medicamente o dată, în încercarea de a reduce tensiunea din creier și de a o menține în viață. Era imobilizată de 19 tuburi și sârme.

  Când a fost transferată în secția de copii, aproape că a murit de două ori. Ne dădeam seama că nu putea respira, dar nimeni nu ne credea, așa că ne-am rugat: „Te rugăm, adu o asistentă sau un medic.” Ron, soțul meu, a simțit că trebuia să facă ceva, așa că a pus-o pc Nicky pe un scaun cu rotile și l-a împins pe coridor. „S-a întâmplat” că un doctor era prin preajmă și a țipat: „Copilul ăsta nu mai respiră. Grăbește-te spre sala de operații. Mă duc să mă spăl” – și i-a făcut traheostomie.

  Într-o zi, Ron stătea pe marginea patului lui Nicky, plângând: „Doamne, te rog salvează-mi fetița”. Corpul ei ardea de febră, dar mâna pe care o ținea era moale și rece ca gheața. Și ca răspuns, el a auzit: „Da, Ron, vreau să-ți salvez fetița din căderea ei, la fel de mult cum vreau să salvez pe toți copiii Mei din cădere și să-i restaurez după planul Meu original.”

  Citeam mereu Plângeri 3,21-26 și Ieremia 29,11-14. Traducerea Living Bible spune în versetul 14, „Vă vol… restaura averea”. Înlocuiam cuvântul „avere” cu numele lui Nicky.

  După 46 de zile în spital, Nicky a fost externată, încă cu traheostomie, dar, în mod miraculos, cu o capacitate de recuperare de 100% a creierului! Dumnezeu ne-a restaurat „averea”.

  Îți mulțumesc, Mântuitorule, pentru că ți-ai dat viața, ca să mă salvezi din cădere!

  Nicole Sydenham

  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Luna Șebat

  Orice s-ar întâmpla în viața cuiva de lângă noi, să nu facem niciodată presupuneri grăbite și să considerăm că necazul lui se datorează faptului că e părăsit de Dumnezeu. Trebuie să fim conștienți că, atunci când cineva trece prin experiențe triste sau dureroase, acel om e poate cel mai aproape de Dumnezeu. Sub nicio formă să nu ne erijăm noi în unelte de pedeapsă pentru cineva, ci, dimpotrivă, să ne aplecăm și să-l ridicăm pe cel căzut sub povară chiar și în cazul unei vinovății evidente. Dacă nu cel căzut, atunci cine să aibă nevoie de ajutor și de înțelegere din partea cuiva care se consideră copil al lui Dumnezeu?

  Totul strălucește

  În ziua aceea, când va veni să Își ia pietrele prețioase, ne vom putea așeza cu bucurie alături de ceilalți care au trecut prin procesul de lustruire, ca să strălucim ca stelele, pentru totdeauna.

  Cea mai mare speranță

  În momentele de descurajare, spune alături de psalmist: „Tu eşti ocrotirea mea, Tu mă scoţi din necaz, Tu mă înconjori cu cântări de izbăvire”. Apoi continuă să-ţi imaginezi şi să meditezi asupra stării de bucurie eternă promisă de versetul de astăzi. Această promisiune este validă nu numai pentru veşnicie, ci şi pentru astăzi.

  Ajutor, mă pierd!

  Doamne, dă-le discernământ copiilor noștri și putere pentru biruință! PROVOCARE: Roagă-te astăzi ca Dumnezeu să îți dea puterea de a evita să privești sau să te gândești la lucruri imorale sau care îți pot sugera gânduri imorale!

  Krisztus a Bíró

  „Az Atya nem ítél senkit, hanem az ítéletet egészen a Fiúnak adta.” (Ján 5,22)„Tanításaiban Krisztus...