Articolul precedentRegula de aur
  Articolul următorPași către biruință

  Ești o bucătăreasă cu zece talanți?

  „Ea se scoală când este încă noapte și dă hrană casei sale… Răsplătiți-o cu rodul muncii ei și faptele ei s-o laude la porțile cetății.” Proverbe 31:15.31

  Deseori, reforma sănătății este transformată în deformarea sănătății, prin pregătirea necorespunzătoare a hranei. Lipsa de cunoștință privind gătitul sănătos trebuie să fie remediată înainte că reforma sanitară să fie transformată într-un succes.

  Bucătăresele bune sunt puține. Multe mame trebuie să ia lecții de gătit, ca să poată pune pe masă, în fața familiilor lor, hrană bine pregătită și frumos servită.

  Înainte de a-i trimite pe copii să ia lecții de orgă sau pian, fetelor ar trebui să li se dea lecții de gătit. Munca de a învăța să gătească nu trebuie să excludă muzica, dar a învăța muzică este mai puțin important decât a învăța cum să pregătească o hrană apetisantă și hrănitoare.

  Este un păcat să așezăm hrană rău pregătită pe masă, pentru că problema hrănirii corespunzătoare privește bunăstarea întregului organism. Domnul dorește ca copiii Săi să aprecieze necesitatea de a avea hrană pregătită în așa fel, încât să nu creeze aciditate în stomac și, în consecință, o comportare iritantă. Să ne amintim că există religie practică într-o bucată de pâine bună.

  Gătitul să nu fie privit ca un fel de sclavie. Ce s-ar alege de lumea noastră, dacă toți cei angajați în gătit ar renunța la munca lor, cu scuza subțire că nu este suficient apreciată? Gătitul poate fi privit ca o muncă mai puțin de dorit printre celelalte munci, dar în realitate este o știință mai presus de toate științele. Astfel Dumnezeu recomandă pregătirea hranei sănătoase. El acordă o mare stimă celor care fac din pregătirea unei hrane sățioase și gustoase o slujbă credincioasă.

  Cel care înțelege arta pregătirii corespunzătoare a hranei și care își folosește cunoștința în acest scop este mult mai valoros decât cei angajați în oricare alt domeniu de lucru. Acest talent ar trebui privit ca egal în valoare cu zece talanți, pentru că folosirea lui corectă are mult de a face cu păstrarea organismului omenesc sănătos. Din cauză că este atât de strâns legat de viața și sănătatea omului, este cel mai valoros dintre toate darurile” (Medical Ministry, pp. 270, 271).

  „Temelia a aceea ce păstrează sănătatea oamenilor este lucrarea medicală misionară a pregătirii de mâncare corespunzătoare” (ibid., p. 270).

  Ce ai putea face ca să-ți îmbunătățești îndemânarea de a găti?

  Ellen G. White

  Ești o bucătăreasă cu zece talanți? - 2017. Cel care înțelege arta pregătirii corespunzătoare a hranei și care își folosește cunoștința în acest scop este mult mai valoros decât cei angajați în oricare alt domeniu de lucru. Acest talent ar trebui privit ca egal în valoare cu zece talanți, pentru că folosirea lui corectă are mult de a face cu păstrarea organismului omenesc sănătos.
  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Empatia

  Găseşte astăzi pe cineva cu care să empatizezi. Încearcă să-i oferi uşurare în durerea sa. Rămâi deschis la această posibilitate ca cei din jur să-şi poată împlini nevoile prin empatia ta. Pe lângă binele pe care îl faci altora, tu însuţi vei primi o recoltă de beneficii în ce priveşte bunăstarea fizică, psihică şi morală.

  Să fim o echipă!

  Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

  Bűnbetegek orvossága

  „Miért ostorozzalak tovább, holott a bűnt növelitek? Minden fej beteg, és minden szív erőtelen. Tetőtől...