Articolul precedentUn cadou foarte costisitor
  Articolul următorCând ispita devine păcat

  Te ucide munca ta?

  „Când a ieșit pe la ceasul al unsprezecelea, a găsit pe alții stând în piață și le-a zis: ’De ce stați aici toată ziua fără lucru?’” Matei 20:6

  Persoanele care lucrează, în special cele de vârstă medie, trebuie să își riște sănătatea la locul de muncă. Nu, nu vorbim despre servicii periculoase, cum ar fi lucrul pe schele sau condusul de mașini de cursă! Vorbim despre munci obișnuite de birou, care cer să stai jos pentru o perioadă lungă de timp.

  Un studiu condus de Institutul Național de Sănătate a arătat că exercițiul fizic descrește riscul dezvoltării cancerului. Bărbații inactivi erau mai predispuși să dezvolte cancer de plămâni, colon sau rectal, iar femeile inactive aveau un risc crescut de a dezvolta cancer de col și de sân. Alte studii au indicat că cei care făceau puțin exercițiu fizic erau mai predispuși să sufere fractură de femur mai târziu, în viață, și aveau șanse mai mari să devină obezi.

  Aceste rezultate ale studiilor mi-au amintit de afirmația pe care a făcut-o odată Ellen White: „Sănătatea perfectă depinde de circulația perfectă” (Mărturii, vol. 2, p. 520).

  Este interesant de observat, în „Analiza studiului de mortalitate adventistă”, că factorul care făcea cea mai mare diferență în ceea ce privește longevitatea bărbaților nu erau fumatul, greutatea sau vegetarianismul. ci exercițiul fizic. Cei care exersau trăiau cu cinci ani mai mult, o diferență de trei ori mai mare decât oricare dintre celelalte grupuri de comparație.

  Dacă slujba ta este una inactivă, implică-te într-un program de exercițiu regulat: folosește scările, mergi repede în pauze, sau lucrează în timpul prânzului. Transformă „lenea” de la biroul tău într-un fel de mișcare. La fiecare oră ia-ți câteva minute să te întinzi, să alergi pe loc, să faci sărituri sau, în timp ce stai, să-ți exersezi mușchii. Nu lăsa ca munca să fie un pericol pentru sănătatea ta. Cred că îți dorești să mergi acasă cu salariul, dar și cu sănătate, ca să te bucuri de el. Salariul singur nu merită osteneala.

  Dumnezeu a plănuit corpul tău pentru mișcare. Mușchii, articulațiile și oasele tale au nevoie de mișcare, ca să poată funcționa optim, altfel se atrofiază. Chiar dacă este „ceasul al unsprezecelea”, Isus te invită să lucrezi ca să păstrezi „mașinăria” Lui în bună stare de funcționare. Și amintește-ți să-ți exersezi și credința, ca să-ți păstrezi și viața spirituală în ordine.

  Lucrezi pentru salariu sau pentru sănătate? Ce poți face ca să te asiguri că locul tău de muncă este un loc sănătos?

  Jan W. Kuzma

  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  A unsprezecea poartă – de Iacint

  La rândul nostru, și noi putem fi o reflexie a luminii care vine de la Dumnezeu spre cei ce trăiesc anonim sau ascunși de rușine ori de teamă. Dacă ei încă nu Îl văd pe Dumnezeu, noi am putea să le arătăm măcar puțin din ceea ce este El pentru viața noastră. Cu un mic efort și cu puțină bunăvoință, am putea să-i punem pe ceilalți în valoare mai mult decât o facem acum sau decât facem pentru noi înșine.

  Îngerii le-au păzit „coșul”

  Dumnezeu Și-a trimis îngerii să vegheze asupra „coșului” mătușilor mele la fel cum au vegheat asupra lui Moise pe fluviul Nil, cu mult timp în urmă. Slujim unui Dumnezeu uimitor! Va fi minunat să auzim în ceruri povestiri despre cum ne-au salvat îngerii noștri păzitori.

  De la bocet la bucurie

  Dumnezeu poate şi vrea să ne ia tristeţea, descurajarea şi amărăciunea, ca noi să ne putem bucura de viaţă şi să fim pregătiţi să-L primim cu bucurie. Domnul ne va binecuvânta dacă îi dăm voie.

  Între două lumi

  Tată, ne rugăm pentru tinerii indeciși să se prindă de Tine! Și pe cei plecați departe înapoiază-i casei Tale! PROVOCARE: Gândește-te la o carte care vorbește despre Isus și ofer-o, când ai ocazia, unui tânăr!

  Isten minden cselekedetet megítél

  „Mert minden cselekedetet az Isten ítéletre előhoz, minden titkos dologgal, akár jó, akár gonosz legyen...