Articolul precedentUn cadou foarte costisitor
  Articolul următorCând ispita devine păcat

  Te ucide munca ta?

  „Când a ieșit pe la ceasul al unsprezecelea, a găsit pe alții stând în piață și le-a zis: ’De ce stați aici toată ziua fără lucru?’” Matei 20:6

  Persoanele care lucrează, în special cele de vârstă medie, trebuie să își riște sănătatea la locul de muncă. Nu, nu vorbim despre servicii periculoase, cum ar fi lucrul pe schele sau condusul de mașini de cursă! Vorbim despre munci obișnuite de birou, care cer să stai jos pentru o perioadă lungă de timp.

  Un studiu condus de Institutul Național de Sănătate a arătat că exercițiul fizic descrește riscul dezvoltării cancerului. Bărbații inactivi erau mai predispuși să dezvolte cancer de plămâni, colon sau rectal, iar femeile inactive aveau un risc crescut de a dezvolta cancer de col și de sân. Alte studii au indicat că cei care făceau puțin exercițiu fizic erau mai predispuși să sufere fractură de femur mai târziu, în viață, și aveau șanse mai mari să devină obezi.

  Aceste rezultate ale studiilor mi-au amintit de afirmația pe care a făcut-o odată Ellen White: „Sănătatea perfectă depinde de circulația perfectă” (Mărturii, vol. 2, p. 520).

  Este interesant de observat, în „Analiza studiului de mortalitate adventistă”, că factorul care făcea cea mai mare diferență în ceea ce privește longevitatea bărbaților nu erau fumatul, greutatea sau vegetarianismul. ci exercițiul fizic. Cei care exersau trăiau cu cinci ani mai mult, o diferență de trei ori mai mare decât oricare dintre celelalte grupuri de comparație.

  Dacă slujba ta este una inactivă, implică-te într-un program de exercițiu regulat: folosește scările, mergi repede în pauze, sau lucrează în timpul prânzului. Transformă „lenea” de la biroul tău într-un fel de mișcare. La fiecare oră ia-ți câteva minute să te întinzi, să alergi pe loc, să faci sărituri sau, în timp ce stai, să-ți exersezi mușchii. Nu lăsa ca munca să fie un pericol pentru sănătatea ta. Cred că îți dorești să mergi acasă cu salariul, dar și cu sănătate, ca să te bucuri de el. Salariul singur nu merită osteneala.

  Dumnezeu a plănuit corpul tău pentru mișcare. Mușchii, articulațiile și oasele tale au nevoie de mișcare, ca să poată funcționa optim, altfel se atrofiază. Chiar dacă este „ceasul al unsprezecelea”, Isus te invită să lucrezi ca să păstrezi „mașinăria” Lui în bună stare de funcționare. Și amintește-ți să-ți exersezi și credința, ca să-ți păstrezi și viața spirituală în ordine.

  Lucrezi pentru salariu sau pentru sănătate? Ce poți face ca să te asiguri că locul tău de muncă este un loc sănătos?

  Jan W. Kuzma

  Te ucide munca ta? - 2017. Dumnezeu a plănuit corpul tău pentru mișcare. Mușchii, articulațiile și oasele tale au nevoie de mișcare, ca să poată funcționa optim, altfel se atrofiază. Chiar dacă este „ceasul al unsprezecelea”, Isus te invită să lucrezi ca să păstrezi „mașinăria” Lui în bună stare de funcționare.
  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Bunicuţa

  Despre bunici se spune că nepoţii sunt ca o coroană pentru el. Despre copii, textul spune că părinţii sunt mândri de ei. Toţi suntem incluşi în acest text, chiar dacă nu toţi suntem părinţi sau bunici, toţi suntem copii şi toţi trebuie să avem un respect profund faţă de generaţiile trecute.

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  A biztos prófétai szó

  „Mert e látomás bizonyos időre szól, de vége felé siet és meg nem csal; ha...