Articolul precedentAntivirusul tău
  Articolul următorA fi bun prin a nu fi rău

  Pământul dorește apa

  „Cum dorește un cerb izvoarele de apă, așa Te dorește sufletul meu pe Tine, Dumnezeule!” Psalmi 42:1

  Am sfârșit recent o călătorie de-a lungul Statelor Unite cu un avion mic. Ore în șir am zburat peste câmpii verzi, păduri verzi, lunci verzi. Verde, verde, verde. Lângă Tucumcari, New Mexico, culoarea a început să se schimbe din ce în ce mai mult spre maro. Când am ajuns la Albuquerque, singură culoare verde, pe care am observat-o, era în munți sau în văile râurilor în care existau așezări omenești. De unde diferența? Apa, apa dătătoare de viață!

  Nu este surprinzător că Biblia, scrisă în țara aridă, care acum este cunoscută sub numele de Israel, folosește viziunea apei, ca să simbolizeze puterea dătătoare de viață. Mai mult de 70 la sută din masa corpului nostru constă din apă. În timp ce putem trăi săptămâni fără hrană, fără apă nu putem supraviețui decât câteva ore. Apa este temelia vieții. Ea oferă mediul în care au loc procesele vieții. Este mediul pentru reacțiile biochimice esențiale vieții, și, de asemenea. Îndepărtează reziduurile generate de toate celulele vii.

  Dar ce știm noi cu adevărat despre apă? Cei mai mulți dintre oameni o consideră ceva de la sine înțeles. Micuța moleculă de H2O, care are doar doi atomi de hidrogen și unul de oxigen, are o masă de 18. Alte molecule de mărimea aceasta există la temperatura camerei sub formă de gaze. Apa este neobișnuită prin faptul că rămâne lichidă la temperatura camerei din cauza diferențelor dintre părțile moleculei. Nucleii de oxigen atrag electronii mai mult decât nucleii de hidrogen. Din cauza aceasta, un capăt al moleculei este încărcat pozitiv, iar celălalt, încărcat negativ. Capetele pozitiv și negativ, rezultante, formează ceea ce numim un dipol. Natura dipolară a moleculelor de apă face ca ele să fie atrase una de cealaltă, prin ceea ce numim legături de hidrogen. Aceste legături de hidrogen leagă fiecare moleculă de apă cu alte molecule de apă, creând un fluid aderent, cu toate proprietățile necesare pentru a face posibilă viața.

  Dar dacă Dumnezeu n-ar fi desemnat această moleculă să funcționeze așa cum o face? Dacă diferențele din interiorul moleculei n-ar fi dus la unitatea întregului? Putem să punem această întrebare și despre o altă creație a lui Dumnezeu? Pot diferențele dintre noi să ne conducă la unitate? Sper din toată inima?

  Te laud, Doamne, pentru înțelepciunea Ta divină, care a creat această lume și apa ei. Și ajută-mă să beau zilnic din „apa vie” a Cuvântului Tău.

  George M. Lessard

  Pământul dorește apa - 2017. Te laud, Doamne, pentru înțelepciunea Ta divină, care a creat această lume și apa ei. Și ajută-mă să beau zilnic din „apa vie” a Cuvântului Tău.
  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...