Friptură sau fructe?

  „Să asculte însă și înțeleptul și își va mări știința.” Proverbe 1:5

  Trei afirmații ale Ellenei White m-au intrigat mult:

  • „Orice deranjează circulația curenților electrici în sistemul nervos micșorează tăria puterilor vitale, iar rezultatul este o moarte a înțelepciunii minții.” (Mărturii, vol. 2, p. 343)

  • „Dacă la crearea lui Adam nu ar fi fost dotat cu o forță vitală de douăzeci de ori mai mare decât au oamenii astăzi, rasa umană, cu obiceiurile ei prezente de trăire în violarea legilor naturale, ar fi fost exterminată.” (idem, vol. 3, p. 138)

  • „Organismul este vitalizat de forța electrică a creierului pentru a face față bolii.” (ibid., p. 157)

  De unde vine această forță vitală, sau curent electric?

  Fiecare celulă are capacitatea de a genera electricitate, dacă voltajul rezultat din pompa sodiu-potasiu, care transferă sodiul afară din celule și potasiul în celule, păstrează încărcată bateria celulei. Dacă o dietă este prea încărcată în clorură de sodiu (sare) și prea scăzută în potasiu, pompa sodiu-potasiu tinde să-și încetinească activitatea, permițând bateriei să se descarce nu doar în celulele vaselor sanguine, ci și în celelalte celule din organism. Când bateria se descarcă, electricitatea scade, diminuându-se energia sau forța vitală și determinând hipertensiune și predispoziție pentru alte boli.

  Dr. Norman Kaplan, unul dintre cercetătorii de frunte în hipertensiune, spune că problemele de hipertensiune sunt legate mai mult de nivelurile scăzute de potasiu decât de cele crescute de sodiu.

  Acum, să punem în contrast dieta lui Dumnezeu pentru incredibila Lui mașină umană cu dieta umană, în ceea ce privește conținutul de sare și potasiu. Cărnurile semipreparate au de trei ori mai mult sodiu decât potasiu. Cartofii prăjiți și toată hrana rafinată conține sare. Dar fructele (în special bananele și smochinele), legumele, cerealele, semințele și nucile conțin de sute de ori mai mult potasiu decât sodiu. Exact ceea ce celulele organismului au nevoie pentru a fi păstrate, încărcate electric!

  Dacă vrei să te simți din nou tânăr, cu energie vitală curgând prin vene, trebuie să menții pompele de potasiu-sodiu ale celulelor tale într-o ordine de lucru corectă. Aceasta se poate prin evitarea mâncărurilor omenești, umplute cu sodiu, și savurarea celor umplute cu potasiu, create de Dumnezeu.

  Friptură sau fructe? Doresc fructe, mulțumesc.

  Gândește-te la ceea ce mănânci de obicei. Cât potasiu primește corpul tău, ca să păstreze pompele de sodiu-potasiu lucrând eficient pentru a încărca „bateriile” de sodiu din celulele tale?

  Samuel DeShay

  Friptură sau fructe? - 2017. Gândește-te la ceea ce mănânci de obicei. Cât potasiu primește corpul tău, ca să păstreze pompele de sodiu-potasiu lucrând eficient pentru a încărca „bateriile” de sodiu din celulele tale?
  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Cei trei iezi

  Întreabă-te astăzi din ce categorie faci parte. Abuzezi de poziția ta? Ești un laș care doar se ascunde? Sau ai curajul să te exprimi, dar și să înțelegi când insistența este inutilă?

  SM (Sindromul Martei)

  Dumnezeu a spus că, înainte să Îl chemăm, El va răspunde. Domnul ar fi răspuns mai devreme rugăciunilor mele fierbinți, dacă m-aș fi oprit și aș fi stat mai întâi să petrec timp cu El. În schimb, am lăsat ca sindromul Martei să mă cuprindă.

  Cine este mai tare?

  Dacă ai tendinţa să te enervezi uşor, supune-te Domnului, pentru ca El să-ţi controleze firea. Fii deschis la posibilitatea de a primi ajutor profesionist, deoarece Dumnezeu lucrează adesea prin consilieri şi psihologi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să iubească

  Mijlocește în rugăciune ca tinerii să cunoască iubirea divină! PROVOCARE: Exprimă-ți dragostea față de cei dragi din viața ta!

  Isten teljesebb megismerése

  „Az pedig az örök élet, hogy megismerjenek téged, az egyedül igaz Istent, és akit elküldtél,...