Friptură sau fructe?

  „Să asculte însă și înțeleptul și își va mări știința.” Proverbe 1:5

  Trei afirmații ale Ellenei White m-au intrigat mult:

  • „Orice deranjează circulația curenților electrici în sistemul nervos micșorează tăria puterilor vitale, iar rezultatul este o moarte a înțelepciunii minții.” (Mărturii, vol. 2, p. 343)

  • „Dacă la crearea lui Adam nu ar fi fost dotat cu o forță vitală de douăzeci de ori mai mare decât au oamenii astăzi, rasa umană, cu obiceiurile ei prezente de trăire în violarea legilor naturale, ar fi fost exterminată.” (idem, vol. 3, p. 138)

  • „Organismul este vitalizat de forța electrică a creierului pentru a face față bolii.” (ibid., p. 157)

  De unde vine această forță vitală, sau curent electric?

  Fiecare celulă are capacitatea de a genera electricitate, dacă voltajul rezultat din pompa sodiu-potasiu, care transferă sodiul afară din celule și potasiul în celule, păstrează încărcată bateria celulei. Dacă o dietă este prea încărcată în clorură de sodiu (sare) și prea scăzută în potasiu, pompa sodiu-potasiu tinde să-și încetinească activitatea, permițând bateriei să se descarce nu doar în celulele vaselor sanguine, ci și în celelalte celule din organism. Când bateria se descarcă, electricitatea scade, diminuându-se energia sau forța vitală și determinând hipertensiune și predispoziție pentru alte boli.

  Dr. Norman Kaplan, unul dintre cercetătorii de frunte în hipertensiune, spune că problemele de hipertensiune sunt legate mai mult de nivelurile scăzute de potasiu decât de cele crescute de sodiu.

  Acum, să punem în contrast dieta lui Dumnezeu pentru incredibila Lui mașină umană cu dieta umană, în ceea ce privește conținutul de sare și potasiu. Cărnurile semipreparate au de trei ori mai mult sodiu decât potasiu. Cartofii prăjiți și toată hrana rafinată conține sare. Dar fructele (în special bananele și smochinele), legumele, cerealele, semințele și nucile conțin de sute de ori mai mult potasiu decât sodiu. Exact ceea ce celulele organismului au nevoie pentru a fi păstrate, încărcate electric!

  Dacă vrei să te simți din nou tânăr, cu energie vitală curgând prin vene, trebuie să menții pompele de potasiu-sodiu ale celulelor tale într-o ordine de lucru corectă. Aceasta se poate prin evitarea mâncărurilor omenești, umplute cu sodiu, și savurarea celor umplute cu potasiu, create de Dumnezeu.

  Friptură sau fructe? Doresc fructe, mulțumesc.

  Gândește-te la ceea ce mănânci de obicei. Cât potasiu primește corpul tău, ca să păstreze pompele de sodiu-potasiu lucrând eficient pentru a încărca „bateriile” de sodiu din celulele tale?

  Samuel DeShay

  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Femeia bolnavă de 12 ani

  E posibil să suferi de mai multă vreme de ceva ce te macină (în corpul sau în sufletul tău). Probabil că ai trecut deja prin episoade de îngrijorare, descurajare sau chiar depresie. Necredința se poate instala ușor când suntem dezamăgiți. Istoria acestei femei care suferea de doisprezece ani a fost scrisă tocmai pentru tine și cei ce trec prin astfel de stări. Este mesajul clar că, atunci când te vei întâlni cu Mântuitorul în rugăciune, El te va asculta, va găsi cea mai bună soluție și te va elibera.

  Ochii inimii tale

  Ce sursă extraordinară de încredere și de încurajare este că putem vedea, cu ochii minții, lucrurile minunate pe care Dumnezeu ni le-a făgăduit în Cuvântul Său!

  Batjocura şi dispreţul

  Cere astăzi răscumpărarea, și El ți-o va acorda la timpul potrivit și în cea mai bună formă, ca să devii biruitor și mai puternic.

  Sărutul cuvintelor

  Doamne, fă Tu ca din gura noastră să iasă doar săruturi care să aline durerea celor din jur! PROVOCARE: Gândește-te la un lucru frumos pe care ai vrut să-l spui cuiva de mult timp, dar ai tot amânat! Ce-ar fi să i-l spui chiar astăzi?

  „A föld és a rajta lévő dolgok is megégnek”

  „Mert ímé, eljön a nap, lángoló, mint a sütőkemence, és olyanná lesz minden kevély és...