Articolul precedentO făgăduinţă pentru tine
  Articolul următorEsențialul în ispită

  Celulele puternice, morfice

  „Încrede-te în Domnul din toată inima ta și nu te bizui pe înțelepciunea ta. Recunoaște-L în toate căile tale și El îți va netezi cărările. Nu te socoți singur înțelept; teme-te de Domnul și abate-te de la rău. Aceasta va aduce sănătate trupului tău și răcorire oaselor tale.” Proverbe 3,5-8

  La televizor, efectele senzaționale „morfice” arată ca niște magii vizuale, în timp ce imaginile se schimbă în altele. Filmele bazate pe fantezie folosesc deseori această tehnică computerizată. De exemplu, un cap de pisică devine un cap uman, sau o persoană se transformă într-o ființă super metalică sau chiar într-un vehicul. În filme, morfismul distorsionează realitatea.

  În realitate, organismul are sisteme puternice de morfism. Programate de Creator, acest fenomen fantastic are loc în măduva roșie a oaselor. Măduva osoasă produce celule premergătoare. În timp ce se maturizează, ele se transformă în celule sanguine roșii sau albe. Celulele albe se transformă apoi într-o armată virtuală de celule specializate să recunoască, să distrugă și să îndepărteze invadatorii organismului. În fiecare zi, acest sistem eficient revarsă miliarde de celule care să înlocuiască globulele roșii sau albe, îmbătrânite.

  Prin imagini morfice, cei care privesc filme sunt emoționați, înspăimântați și captivați de povești de ficțiune și de superrăzboinici ireali. Dar realizările lor pălesc, în comparație cu bătăliile complexe, în care se află zilnic sistemul imunitar, și de încărcătura cărată de globulele roșii, care transportă încărcătura lor gazoasă spre trilioanele de celule din organism.

  Toate legile sănătății ale lui Dumnezeu influențează lucrarea de producere a sângelui de la nivelul oaselor. Este imposibil să produci sânge de cea mai bună calitate cu hrană de calitate scăzută, lipsa odihnei și necumpătare. Vinovăția, depresia, și atitudinile negative afectează producția de la nivelul măduvei osoase roșii.

  David a înțeles aceasta când și-a plâns slăbiciunea și condiția măduvei oaselor, din cauza vinei nelegiuirii sale: „Ai milă de mine. Doamne, căci sunt în strâmtorare: fața, sufletul și trupul mi s-au topit de întristare; mi se sfârșește viața în durere și anii în suspine. Mi s-au sleit puterile din pricina fărădelegii mele și îmi putrezesc oasele”. (Ps. 31:9.10).

  Ellen White s-a exprimat astfel: „O minte mulțumită, un spirit vesel, este sănătate pentru trup și putere pentru suflet. Nimic nu produce boală atât de mult ca descurajarea, tristețea și supărarea.” (Mărturii, vol. 1, p. 718).

  Când ești ispitit să fii descurajat, amintește-ți cum sfârșește David Psalmul 31, „Fiți tari și îmbărbătați-vă inima, toți cei ce nădăjduiți în Domnul!” (versetul 24). Adoptarea acestei filozofii va întâri sistemul tău imunitar.

  Dawna Sawatzky

  Celulele puternice, morfice - 2017. Când ești ispitit să fii descurajat, amintește-ți cum sfârșește David Psalmul 31, „Fiți tari și îmbărbătați-vă inima, toți cei ce nădăjduiți în Domnul!” (versetul 24). Adoptarea acestei filozofii va întâri sistemul tău imunitar.
  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...