Articolul precedentO făgăduinţă pentru tine
  Articolul următorEsențialul în ispită

  Celulele puternice, morfice

  „Încrede-te în Domnul din toată inima ta și nu te bizui pe înțelepciunea ta. Recunoaște-L în toate căile tale și El îți va netezi cărările. Nu te socoți singur înțelept; teme-te de Domnul și abate-te de la rău. Aceasta va aduce sănătate trupului tău și răcorire oaselor tale.” Proverbe 3,5-8

  La televizor, efectele senzaționale „morfice” arată ca niște magii vizuale, în timp ce imaginile se schimbă în altele. Filmele bazate pe fantezie folosesc deseori această tehnică computerizată. De exemplu, un cap de pisică devine un cap uman, sau o persoană se transformă într-o ființă super metalică sau chiar într-un vehicul. În filme, morfismul distorsionează realitatea.

  În realitate, organismul are sisteme puternice de morfism. Programate de Creator, acest fenomen fantastic are loc în măduva roșie a oaselor. Măduva osoasă produce celule premergătoare. În timp ce se maturizează, ele se transformă în celule sanguine roșii sau albe. Celulele albe se transformă apoi într-o armată virtuală de celule specializate să recunoască, să distrugă și să îndepărteze invadatorii organismului. În fiecare zi, acest sistem eficient revarsă miliarde de celule care să înlocuiască globulele roșii sau albe, îmbătrânite.

  Prin imagini morfice, cei care privesc filme sunt emoționați, înspăimântați și captivați de povești de ficțiune și de superrăzboinici ireali. Dar realizările lor pălesc, în comparație cu bătăliile complexe, în care se află zilnic sistemul imunitar, și de încărcătura cărată de globulele roșii, care transportă încărcătura lor gazoasă spre trilioanele de celule din organism.

  Toate legile sănătății ale lui Dumnezeu influențează lucrarea de producere a sângelui de la nivelul oaselor. Este imposibil să produci sânge de cea mai bună calitate cu hrană de calitate scăzută, lipsa odihnei și necumpătare. Vinovăția, depresia, și atitudinile negative afectează producția de la nivelul măduvei osoase roșii.

  David a înțeles aceasta când și-a plâns slăbiciunea și condiția măduvei oaselor, din cauza vinei nelegiuirii sale: „Ai milă de mine. Doamne, căci sunt în strâmtorare: fața, sufletul și trupul mi s-au topit de întristare; mi se sfârșește viața în durere și anii în suspine. Mi s-au sleit puterile din pricina fărădelegii mele și îmi putrezesc oasele”. (Ps. 31:9.10).

  Ellen White s-a exprimat astfel: „O minte mulțumită, un spirit vesel, este sănătate pentru trup și putere pentru suflet. Nimic nu produce boală atât de mult ca descurajarea, tristețea și supărarea.” (Mărturii, vol. 1, p. 718).

  Când ești ispitit să fii descurajat, amintește-ți cum sfârșește David Psalmul 31, „Fiți tari și îmbărbătați-vă inima, toți cei ce nădăjduiți în Domnul!” (versetul 24). Adoptarea acestei filozofii va întâri sistemul tău imunitar.

  Dawna Sawatzky

  Celulele puternice, morfice - 2017. Când ești ispitit să fii descurajat, amintește-ți cum sfârșește David Psalmul 31, „Fiți tari și îmbărbătați-vă inima, toți cei ce nădăjduiți în Domnul!” (versetul 24). Adoptarea acestei filozofii va întâri sistemul tău imunitar.
  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...