Căsătorie = a deveni un singur trup

  „De aceea va lăsa omul pe tatăl său și pe mama sa și se va lipi de nevasta sa și se vor face un singur trup.” Geneza 2:24

  A scrie angajamentul de căsătorie nu este o idee nouă. Adam și-a spus propriile cuvinte în timpul acelei prime ceremonii. Ne-ar fi plăcut să știm mai multe despre acest eveniment memorabil. Nici o mireasă n-a fost înconjurată de mai multă frumusețe. Flori, liane, tufișuri, toate, în frumusețea lor de altădată, formau fundalul.

  Era și muzică? Cum să nu? Muzica cerească însoțea întotdeauna evenimentele importante: la Creațiune, stelele dimineții cântau (Iov 38:7); cântarea lui Moise de eliberare din Egipt (Exod 15:1-19); la nașterea lui Isus, se auzea sunetul cântecului „Slavă lui Dumnezeu în locurile prea înalte!” (Luca 2:13.14); și cel mai mare dintre toate evenimentele – cântecul lui Moise și al Mielului, când Hristos va reveni (Apocalipsa 15:3-4). Bineînțeles că era și muzică de nuntă!

  Fără îndoială că răcoritoarele erau mai bune decât cele cu care s-ar putea lăuda cei mai mari furnizori, și cele mai sănătoase! Culesul fructelor delicioase chiar din pomi și mâncarea lor trebuie să fi fost o plăcere pentru mireasă și mire.

  Dar predică? Ellen White spune: „Dumnezeu a oficiat prima căsătorie” (Patriarhi și Profeți, p. 31). Poate că le-a spus că unul dintre primele Lui daruri pentru rasa umană a fost căsătoria. Putem fi siguri că le-a dat unele instrucțiuni privind responsabilitățile în noua lor relație. Până la urmă, ei nu aveau vreo altă experiență său model, nici o bibliotecă de resurse, unde să caute. Toate instrucțiunile veneau de la El, așa că nu exista nici o îndoială de absolută lor valabilitate.

  Dumnezeu a fost și instructorul lor privind intimitatea. În acest domeniu – de a fi roditori și a se înmulți – ei nu aveau absolut nici o cunoștință. Într-o frumoasă simplitate, el le-a explicat planul Lui de a fi un singur trup. Ei nu se întrebau niciodată dacă îmbrățișarea lor iubitoare era adecvată, demnă sau binecuvântată. El i-a asigurat că, oferindu-și trupurile unul altuia, împlineau exact scopul lui Dumnezeu pentru ei, în actul căsătoriei.

  Nu e de mirare că Adam și Eva au putut să se bucure de intimitatea lor timp de sute de ani! Și dorința lui Dumnezeu pentru fiecare căsătorie este încă aceea ca intimitatea să fie o expresie de bucurie și angajament.

  Doamne, Creatorul nostru, ajută-ne să ne dăm seama de partea noastră în sublinierea veștilor bune despre intimitate în căsnicia noastră și în căminele, școlile și bisericile noastre.

  Alberta Mazat

  Căsătorie = a deveni un singur trup - 2017. Doamne, Creatorul nostru, ajută-ne să ne dăm seama de partea noastră în sublinierea veștilor bune despre intimitate în căsnicia noastră și în căminele, școlile și bisericile noastre.
  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Triunghiul Bermudelor

  O zicere înțeleaptă spune următorul lucru: „Nu te duce pe terenul lui Satana pentru că nu știi ce va face cu tine.”

  Salvat de o întâlnire de comitet

  Când ne începem ziua, să ne străduim să-L punem pe Dumnezeu în locul cuvenit. Doar făcând astfel îngerul Domnului își va așeza tabăra în jurul nostru și ne va păzi de orice rău.

  Rănile trecătoare

  Roagă-te astăzi ca Dumnezeu să te ajute să fii un prieten bun şi să-ţi dea destulă înţelepciune să poţi discerne prietenul adevărat de cel fals. Influenţa unui prieten poate fi atât de mare încât să-ţi compromită propria mântuire.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să (mă) cunoască

  Roagă-te pentru un tânăr pe care îl cunoști deja! PROVOCARE: Ia-ți timp să stai de vorbă cu un tânăr pe care nu-l cunoști!

  A menny hibátlan igazgyöngye

  „Ismét hasonlatos a mennyek országa a kereskedőhöz, aki igazgyöngyöket keres.” (Mát 13,45)
 
„Az értékes igazgyöngy:...