Articolul precedentTrecerea prin această lume
  Articolul următorO lumină care nu orbește

  Îngroapă amărăciunea

  „Cel încet la mânie prețuiește mai mult decât un viteaz și cine este stăpân pe sine prețuiește mai mult decât cine cucerește cetăți.” Proverbe 16:32

  Într-o vineri, pe când aveam ore la universitate, într-una din pauze, mi-am dus la biroul telex, ca să iau un fax pe care cineva mi-l trimisese. Pentru că era o scrisoare din țara mea, am citit-o eu nerăbdare. Apoi, dintr-o dată am simțit mânia ca un tunet, explodându-mi în creier. Tensiunea arterială mi-a crescut și inima îmi bătea să-mi spargă pieptul. Orele din restul zilei au trecut într-o ceață, în timp ce fierbeam și scrâșneam din dinți cu mânie, amintindu-mi de cuvintele insultătoare din scrisoare: mânie din cauza acuzațiilor nedrepte; mânie la nedreptatea făcută reputației mele.

  La serviciul divin de vineri seara și la cel din Sabat dimineața, în timp ce slujitorii lui Dumnezeu erau ocupați cu prezentarea adevărului Lui, de la amvon, eu, în scaunul meu, eram ocupată cu compunerea unui răspuns usturător pentru cel care îmi scrisese scrisoarea – unul care speram să-l atingă mai rău decât mă arsese el pe mine. Obsesia de a mă da la el continua să mă țină în gheare și în zilele următoare. Eram total neputincioasă să funcționez în timpul zilei, pentru că somnul mă ocolea noaptea. Pofta de mâncare îmi dispăruse, căci stomacul meu era contractat și aveam teribile dureri ulceroase. Nu mai e nevoie să spun că, fiind terminată din punct de vedere fizic și spiritual, găsisem cel mai rapid, cel mai sigur și mai nesănătos mod de a slăbi.

  Sub presiunea emoțională foarte mare, sănătatea mea s-a deteriorat, până într-o zi, când m-am trezit că cea mai rănită dintre toți – fizic, mintal și spiritual – de sentimentele mele de mânie nu era altcineva decât eu însămi. Pentru mine, atuncie Eclesiastul 7:9: „Nu te grăbi să te mânii în sufletul tău, căci mânia locuiește în sânul nebunilor” a început să aibă o nouă semnificație și am început să ascult sfatul Domnului de a-i ierta pe cei care mi-au greșit, așa cum și Dumnezeu îmi iertase păcatele (Matei 6,14.15). Doar atunci am putut experimenta un simțământ de bunăstare fizică și spirituală.

  Există cineva în viața ta care ți-a spus sau ți-a făcut ceva ca să te mânii? Poate e timpul să ierți și să îngropi amărăciunea.

  Mary Wong

  Îngroapă amărăciunea - 2017. Există cineva în viața ta care ți-a spus sau ți-a făcut ceva ca să te mânii? Poate e timpul să ierți și să îngropi amărăciunea.
  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Empatia

  Găseşte astăzi pe cineva cu care să empatizezi. Încearcă să-i oferi uşurare în durerea sa. Rămâi deschis la această posibilitate ca cei din jur să-şi poată împlini nevoile prin empatia ta. Pe lângă binele pe care îl faci altora, tu însuţi vei primi o recoltă de beneficii în ce priveşte bunăstarea fizică, psihică şi morală.

  Să fim o echipă!

  Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

  Bűnbetegek orvossága

  „Miért ostorozzalak tovább, holott a bűnt növelitek? Minden fej beteg, és minden szív erőtelen. Tetőtől...