Articolul precedentPriveşte şi partea pozitivă
  Articolul următorUn martor mut

  Bob și soția lui, Theresa, pe biciclete

  „Cel ce ședea pe scaunul de domnie a zis: ‘Iată, Eu fac toate lucrurile noi’. Și a adăugat: ‘Scrie, fiindcă aceste cuvinte sunt vrednice de crezut și adevărate’” Apocalipsa 21:5

  Când Bob Anderson avea 66 de ani, a ieșit la pensie din meseria de agent de construcții, din cauza artritei de câte suferea în porțiunea inferioară a spatelui. „Abia dacă puteam să merg până la cutia de scrisori”, spunea Bob, „așa că am început să merg cu vechea mea mașină cei 70 m până la cutia de scrisori, ca să-mi iau corespondența. Nu aveam nici un fel de energie. Aveam cu 30 kg mai mult decât normal, fumam trei pachete de țigări pe zi și gâfâiam tot timpul.”

  Nici sănătatea soției sale nu era mai bună. Theresa suferea de hipertensiune arterială și diabet, era supraponderală și foarte depresivă.

  Apoi dr. Hans Diehl a venit în orașul lor, Creston, British Columbia, cu un seminar „Trăiește cu toată inima”. Mesajul lui era simplu: „Dieta noastră ne ucide. Excesele noastre în ceea ce privește consumul de carne, produse lactate, zahăr, alcool, sare și tutun trebuie să dispară, altfel ne vom mânca și bea pe noi înșine în propriile noastre morminte.”

  Rezultatele evaluării sănătății inimii, pe care o făceau, au împins familia Anderson la acțiune. Tensiunea lor arterială, colesterolul și glicemia erau prea ridicate. Când și-au dat seama că dieta lor bogată și stilul de viață sedentar contribuiau la boala lor de inimă, diabet, hipertensiune și osteoartrită, au vărsat sticlele cu vodcă în chiuvetă și au umplut trei saci de gunoi cu mâncarea nehrănitoare, pe care au scos-o din frigider. Au ars țigările lui Bob (un obicei vechi de 35 de ani) în sobă și au început să meargă pe jos. Mai întâi câțiva metri, apoi mai mulți și mai mulți.

  Ei spun că Dumnezeu poate îndrepta lucrurile cocoșate și aceasta s-a întâmplat cu Bob. După șase luni, durerile sale de spate dispăruseră; stătea drept și mergea fără să șchiopăteze. Tensiunea arterială, colesterolul și glicemia s-au normalizat. Amândoi au început să meargă pe biciclete și au slăbit câte 25 de kg, iar trei ani mai târziu, la 69 de ani, Bob a mers pe bicicletă pe o distanță mai mare de 5.000 km, din Creston până în Ottawa, Canada, în 60 de zile.

  Theresa spune: „Acum nu ne mai trăim greu anii de pensie. Ne trăim viețile din plin! Amândoi avem biciclete și ne place să mergem pe ele. Și în timp ce sănătatea noastră fizică se îmbunătățește, creștem și spiritual. Am fost născuți din nou și suntem activi în biserica noastră. Acum, avem un scop și un sens al direcției în viață.”

  Dacă nu vrei să-ți trăiești greu anii de pensie, este timpul de a face ceva în privința stilului tău de viață. Determină ce trebuie să schimbi în viață și fă un angajament înaintea lui Dumnezeu, că vei începe astăzi noua ta viață.

  Aileen Ludington

  Bob și soția lui, Theresa, pe biciclete - 2017. Dacă nu vrei să-ți trăiești greu anii de pensie, este timpul de a face ceva în privința stilului tău de viață. Determină ce trebuie să schimbi în viață și fă un angajament înaintea lui Dumnezeu, că vei începe astăzi noua ta viață.
  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Mintea şi comportamentul

  Soluția la toate provocările noastre nu este să ne îngrijorăm pentru că ne îngrijorăm, ci să renunțăm la aceste gânduri, să le înlocuim cu altele care edifică și duc spre o rezolvare. Astăzi supune-ți gândurile lui Isus Hristos și rezultatele te vor surprinde!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Zűrzavar a városokban

  „A gonosz emberek pedig és az ámítók növekednek a rosszaságban, eltévelyítvén és eltévelyedvén.” (2Tim 3,13)„Isten...