Articolul precedentTu eşti un bun tovarăş?
  Articolul următorPredat pentru slujire

  Rămânând în formă

  Eu sunt vița, voi sunteți mlădițele. Cine rămâne în Mine, și în cine rămân Eu, aduce multă roadă; căci despărțiți de Mine nu puteți face nimic. Ioan 15:5

  Când e vorba de trupurile noastre, nimic nu rămâne veșnic. Mai întâi suntem tineri, apoi îmbătrânim. După ce mâncăm, ne va fi foame din nou. Bem până ne săturăm, dar, mai târziu, avem nevoie de mai multă apă. Și indiferent cât de multă mișcare facem, ca să ne păstrăm în formă, acel efect se pierde, dacă nu repetăm regulat.

  Experții în fiziologia exercițiului fizic ne spun că organismul începe să se decondiționeze după 48 de ore de inactivitate. Aceasta înseamnă că, dacă te odihnești prea mult între sesiunile de exercițiu fizic, organismul tău va începe să-și piardă tonusul. Dacă neglijezi să exersezi destul de mult, vei pierde o mare parte din eforturile tale anterioare..

  Am învățat această lecție eu însumi, cu multă frustrare într-un an, când rănirea la un genunchi m-a forțat să-mi suspend, pentru câteva luni, obiceiul de a alerga. Înainte de rănire, făceam cam 30 km pe săptămână. După recuperare, m-am întors pe pistă și abia dacă puteam alerga o milă, fără să mă simt epuizat. Pentru mine, era o reîntoarcere descurajatoare și o amintire dureroasă că exercițiul fizic trebuie să fie continuu, pentru ca beneficiile să dureze. Nu pot să-mi iau vacanță anul acesta și să mă aștept ca eforturile de anul trecut să dureze la nesfârșit.

  Când e vorba de relația mea cu Dumnezeu, regulile sunt aceleași. O experiență creștină regulată cere o rutină regulată de studiu, rugăciune și legătură cu Tatăl nostru ceresc. Ca și mâncatul și dormitul, exercițiul fizic cere atenție zilnică. Și, ca și trupul nostru fizic, vitalitatea noastră spirituală se atrofiază repede dacă este neglijată.

  Dumnezeu ne-ar fi putut planifica să ne extragem toată hrana simplu, respirând-o din aerul din jur. Atunci n-ar mai fi trebuit să ne preocupăm de necesitatea zilnică de a mânca. El ar fi putut să ne proiecteze fiziologia în așa fel, încât un kilometru de alergare să ne ducă la rezultate olimpice pentru toată viața. Dar El n-a făcut-o și cred că avea un motiv, o lecție pe care să ne-o predea.

  Cererile umane fizice și spirituale sunt asemănătoare. Ignoră nevoile trupului tău și vei plăti prețul slăbiciunii și atrofierii. Neglijează-ți relația cu Dumnezeu și sănătatea ta spirituală se va ofili ca o ramură tăiată din viță.

  Așa că obține o condiție fizică bună – dar nu uita să te păstrezi în formă.

  E timpul să te organizezi. Ce anume din viața ta fizică sau spirituală ar trebui să programezi în ziua ta de lucru, ca să te asiguri că te vei păstra într-o bună condiție?

  Larry Richardson

  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Douăsprezece luni ale anului

  O lună nu este un timp prea scurt, dar nici prea lung. Prin urmare, cum ar fi dacă ai găsi un mic proiect personal pe care să-l desfășori împreună cu un prieten sau cu mai mulți? Să aveți un motiv de sărbătoare în fiecare lună încă de aici.

  Iertarea

  Vom reuși să îi iertăm pe alții numai cerându-I lui Isus în fiecare dimineață să ne dea ajutor, putere și un duh de iertare.

  Greutăţile financiare

  A trebuit să trecem prin multe încercări, dar acestea ne-au dat mari lecții pentru caracter. Am învățat să apreciem puținul pe care îl aveam, să fim foarte flexibili cu hobby-urile, să ne descurcăm cu puțin și să economisim mult, să exersăm permanent autocontrolul și să mulțumim lui Dumnezeu pentru toate lucrurile.

  Răspunsul religiei

  Doamne, arată-ne mie și copiilor mei frumusețea vieții când ești Tu la cârmă! PROVOCARE: Alege astăzi un imn pe care nu l-ai mai cântat de mult și fredonează-l ori de câte ori poți!

  Sátánt a saját cselekedetei ítélik el

  „És énekelik Mózesnek, az Isten szolgájának énekét, és a Báránynak énekét, ezt mondván: Nagyok és...