Articolul precedentTu eşti un bun tovarăş?
  Articolul următorPredat pentru slujire

  Rămânând în formă

  Eu sunt vița, voi sunteți mlădițele. Cine rămâne în Mine, și în cine rămân Eu, aduce multă roadă; căci despărțiți de Mine nu puteți face nimic. Ioan 15:5

  Când e vorba de trupurile noastre, nimic nu rămâne veșnic. Mai întâi suntem tineri, apoi îmbătrânim. După ce mâncăm, ne va fi foame din nou. Bem până ne săturăm, dar, mai târziu, avem nevoie de mai multă apă. Și indiferent cât de multă mișcare facem, ca să ne păstrăm în formă, acel efect se pierde, dacă nu repetăm regulat.

  Experții în fiziologia exercițiului fizic ne spun că organismul începe să se decondiționeze după 48 de ore de inactivitate. Aceasta înseamnă că, dacă te odihnești prea mult între sesiunile de exercițiu fizic, organismul tău va începe să-și piardă tonusul. Dacă neglijezi să exersezi destul de mult, vei pierde o mare parte din eforturile tale anterioare..

  Am învățat această lecție eu însumi, cu multă frustrare într-un an, când rănirea la un genunchi m-a forțat să-mi suspend, pentru câteva luni, obiceiul de a alerga. Înainte de rănire, făceam cam 30 km pe săptămână. După recuperare, m-am întors pe pistă și abia dacă puteam alerga o milă, fără să mă simt epuizat. Pentru mine, era o reîntoarcere descurajatoare și o amintire dureroasă că exercițiul fizic trebuie să fie continuu, pentru ca beneficiile să dureze. Nu pot să-mi iau vacanță anul acesta și să mă aștept ca eforturile de anul trecut să dureze la nesfârșit.

  Când e vorba de relația mea cu Dumnezeu, regulile sunt aceleași. O experiență creștină regulată cere o rutină regulată de studiu, rugăciune și legătură cu Tatăl nostru ceresc. Ca și mâncatul și dormitul, exercițiul fizic cere atenție zilnică. Și, ca și trupul nostru fizic, vitalitatea noastră spirituală se atrofiază repede dacă este neglijată.

  Dumnezeu ne-ar fi putut planifica să ne extragem toată hrana simplu, respirând-o din aerul din jur. Atunci n-ar mai fi trebuit să ne preocupăm de necesitatea zilnică de a mânca. El ar fi putut să ne proiecteze fiziologia în așa fel, încât un kilometru de alergare să ne ducă la rezultate olimpice pentru toată viața. Dar El n-a făcut-o și cred că avea un motiv, o lecție pe care să ne-o predea.

  Cererile umane fizice și spirituale sunt asemănătoare. Ignoră nevoile trupului tău și vei plăti prețul slăbiciunii și atrofierii. Neglijează-ți relația cu Dumnezeu și sănătatea ta spirituală se va ofili ca o ramură tăiată din viță.

  Așa că obține o condiție fizică bună – dar nu uita să te păstrezi în formă.

  E timpul să te organizezi. Ce anume din viața ta fizică sau spirituală ar trebui să programezi în ziua ta de lucru, ca să te asiguri că te vei păstra într-o bună condiție?

  Larry Richardson

  Rămânând în formă - 2017. Ignoră nevoile trupului tău și vei plăti prețul slăbiciunii și atrofierii. Neglijează-ți relația cu Dumnezeu și sănătatea ta spirituală se va ofili ca o ramură tăiată din viță. Ce anume din viața ta fizică sau spirituală ar trebui să programezi în ziua ta de lucru, ca să te asiguri că te vei păstra într-o bună condiție?
  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Bunicuţa

  Despre bunici se spune că nepoţii sunt ca o coroană pentru el. Despre copii, textul spune că părinţii sunt mândri de ei. Toţi suntem incluşi în acest text, chiar dacă nu toţi suntem părinţi sau bunici, toţi suntem copii şi toţi trebuie să avem un respect profund faţă de generaţiile trecute.

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  A biztos prófétai szó

  „Mert e látomás bizonyos időre szól, de vége felé siet és meg nem csal; ha...