Articolul precedentMarea transformare
  Articolul următorA dărui înseamnă a trăi

  Rezistând ispitei

  Căci Dumnezeu nu ne-a chemai la necurăție, ci la sfințire. De aceea, cine nesocotește aceste învățături, nesocotește nu pe un om, ci pe Dumnezeu, care v-a dat și Duhul Său cel Sfânt. 1 Tesaloniceni 4:7.8

  Lui Dumnezeu îi pasă de viețile noastre zilnice și ne cheamă de la necurăție și practici nesănătoase. Dar este suficientă doar voința noastră, ca să ne ferească de ispită și să ne ajute să atingem o schimbare în ceea ce privește sănătatea de care avem nevoie?

  Jean avea o cabană plutitoare, pe râu. Deseori, își petrecea acolo sfârșiturile de săptămână, invitându-i și pe alții la ea, ca să scape de verile fierbinți din oraș. Oaspeții ei aduceau deseori hrană pentru mesele din timpul weekend-ului.

  „Ce au lăsat de data asta?” se întreba Jean după ce ultimul grup de oaspeți a plecat. „O cutie întreagă de ciocolată!”

  Deși Jean își dădea seama foarte bine de problemele ei de sănătate, care ar putea fi agravate de consumul de dulciuri concentrate, ea se gândea: N-o să-mi facă nici un rău dacă iau doar una! Dar se apropia o adevărată beție de ciocolată. Înainte să-și dea seama, mâncase întreaga cutie. Pedeapsa a urmat repede, căci a căzut pe pat inconștientă și singură, timp de mai multe ore. Doar vizita obișnuită a paznicului de coastă, care cunoștea potențialul pancreasului ei cu probleme, i-a adus ajutorul de urgență de care avea nevoie.

  „Ar fi trebuit să știu ce am de făcut”, spunea ea mai târziu. „Dar puterea voinței mele este provocată de o cutie de ciocolată!”

  Ce provoacă puterea voinței tale? Pentru cei care nu sunt ispitiți de substanțe dăunătoare cum ar fi fumatul, drogurile, alcoolul sau ciocolata, este ușor să critice comportamentul slab al celorlalți. Dar supraalimentația? Știi că n-ar trebui s-o faci, și totuși o faci. Chiar apostolul Pavel a avut o problemă -făcea lucrurile pe care nu trebuia să le facă (vezi Romani 7,15.16). Să fim cinstiți – suntem cu toții ispitiți de câte ceva!

  Dar vestea bună este: „Domnul știe să izbăvească din încercare pe oamenii cucernici” (2 Petru 2,9).

  Lui Dumnezeu îi pasă de viețile noastre zilnice și ne somează să ne îndepărtăm de necurăție. Pentru că puterea voinței nu este suficientă, „Hristos a dat Duhul Său ca putere divină, ca să învingă toate tendințele spre rău, moștenite și cultivate” (Ellen G. White, în Review and Herald, 19 nov. 1908). Duhul Sfânt este cel mai puternic agent pentru schimbarea de comportament și va susține slăbiciunea puterii voinței noastre.

  Doamne, eu admit că sunt ispitit să fac lucruri pe care n-ar trebui să le fac. Dă-mi Duhul Tău cel Sfânt astăzi, ca să rezist diavolului.

  Și fie ca aceasta să fie rugăciunea mea zilnică!

  Joyce W. Hopp

  Rezistând ispitei - 2017. Lui Dumnezeu îi pasă de viețile noastre zilnice și ne somează să ne îndepărtăm de necurăție. Pentru că puterea voinței nu este suficientă, „Hristos a dat Duhul Său ca putere divină, ca să învingă toate tendințele spre rău, moștenite și cultivate”
  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Ceaiul de la ora cinci

  Tu ai un cerc de câțiva apropiați cu care te poți întâlni din când în când pentru o conversație și o prăjitură sau o salată de fructe? Consideri cumva că o astfel de prietenie ar fi necreștinească sau inutilă? Să știi că nu doar prieteniile virtuale pot aduce satisfacții; cele de-adevăratelea, la o ceașcă de ceai și un fursec, sunt cu mult mai prețioase și mai satisfăcătoare.

  Energie pierdută

  La ce folosește o aparență măreață care, în final, este respinsă de Dumnezeu? Deci, în timp ce vă îmbrăcați în vederea obținerii succesului, amintiți-vă că persoana cea mai impresionantă este cea care asortează frumusețea exterioară cu cea interioară.

  În detenţie

  Comportamentul lui Iosif ne învață lecții exemplare: loialitate față de Dumnezeu, loialitate față de stăpân, autocontrol, integritate, amabilitate, credință, înțelepciune, curaj. Fie ca acestea să constituie mobilul rugăciunilor noastre ca Dumnezeu să ne dea trăsăturile de caracter necesare înfruntării provocărilor actuale!

  Agenți ai iertării

  Doamne, ajută-ne să îi iertăm cu adevărat pe cei care ne cauzează unele neajunsuri la biserică și nu numai! PROVOCARE: Cu prima ocazie când un copil sau tânăr va greși la biserică, raportează-te la el în spiritul iubirii iertătoare manifestate de Dumnezeu!

  Spiritizmus és forradalom

  „Szeresd az Urat, a te Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből, minden erődből és teljes elmédből;...