Articolul precedentMarea transformare
  Articolul următorA dărui înseamnă a trăi

  Rezistând ispitei

  Căci Dumnezeu nu ne-a chemai la necurăție, ci la sfințire. De aceea, cine nesocotește aceste învățături, nesocotește nu pe un om, ci pe Dumnezeu, care v-a dat și Duhul Său cel Sfânt. 1 Tesaloniceni 4:7.8

  Lui Dumnezeu îi pasă de viețile noastre zilnice și ne cheamă de la necurăție și practici nesănătoase. Dar este suficientă doar voința noastră, ca să ne ferească de ispită și să ne ajute să atingem o schimbare în ceea ce privește sănătatea de care avem nevoie?

  Jean avea o cabană plutitoare, pe râu. Deseori, își petrecea acolo sfârșiturile de săptămână, invitându-i și pe alții la ea, ca să scape de verile fierbinți din oraș. Oaspeții ei aduceau deseori hrană pentru mesele din timpul weekend-ului.

  „Ce au lăsat de data asta?” se întreba Jean după ce ultimul grup de oaspeți a plecat. „O cutie întreagă de ciocolată!”

  Deși Jean își dădea seama foarte bine de problemele ei de sănătate, care ar putea fi agravate de consumul de dulciuri concentrate, ea se gândea: N-o să-mi facă nici un rău dacă iau doar una! Dar se apropia o adevărată beție de ciocolată. Înainte să-și dea seama, mâncase întreaga cutie. Pedeapsa a urmat repede, căci a căzut pe pat inconștientă și singură, timp de mai multe ore. Doar vizita obișnuită a paznicului de coastă, care cunoștea potențialul pancreasului ei cu probleme, i-a adus ajutorul de urgență de care avea nevoie.

  „Ar fi trebuit să știu ce am de făcut”, spunea ea mai târziu. „Dar puterea voinței mele este provocată de o cutie de ciocolată!”

  Ce provoacă puterea voinței tale? Pentru cei care nu sunt ispitiți de substanțe dăunătoare cum ar fi fumatul, drogurile, alcoolul sau ciocolata, este ușor să critice comportamentul slab al celorlalți. Dar supraalimentația? Știi că n-ar trebui s-o faci, și totuși o faci. Chiar apostolul Pavel a avut o problemă -făcea lucrurile pe care nu trebuia să le facă (vezi Romani 7,15.16). Să fim cinstiți – suntem cu toții ispitiți de câte ceva!

  Dar vestea bună este: „Domnul știe să izbăvească din încercare pe oamenii cucernici” (2 Petru 2,9).

  Lui Dumnezeu îi pasă de viețile noastre zilnice și ne somează să ne îndepărtăm de necurăție. Pentru că puterea voinței nu este suficientă, „Hristos a dat Duhul Său ca putere divină, ca să învingă toate tendințele spre rău, moștenite și cultivate” (Ellen G. White, în Review and Herald, 19 nov. 1908). Duhul Sfânt este cel mai puternic agent pentru schimbarea de comportament și va susține slăbiciunea puterii voinței noastre.

  Doamne, eu admit că sunt ispitit să fac lucruri pe care n-ar trebui să le fac. Dă-mi Duhul Tău cel Sfânt astăzi, ca să rezist diavolului.

  Și fie ca aceasta să fie rugăciunea mea zilnică!

  Joyce W. Hopp

  Rezistând ispitei - 2017. Lui Dumnezeu îi pasă de viețile noastre zilnice și ne somează să ne îndepărtăm de necurăție. Pentru că puterea voinței nu este suficientă, „Hristos a dat Duhul Său ca putere divină, ca să învingă toate tendințele spre rău, moștenite și cultivate”
  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Bunicuţa

  Despre bunici se spune că nepoţii sunt ca o coroană pentru el. Despre copii, textul spune că părinţii sunt mândri de ei. Toţi suntem incluşi în acest text, chiar dacă nu toţi suntem părinţi sau bunici, toţi suntem copii şi toţi trebuie să avem un respect profund faţă de generaţiile trecute.

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  A biztos prófétai szó

  „Mert e látomás bizonyos időre szól, de vége felé siet és meg nem csal; ha...