Ca niște odrasle și ca niște stâlpi

  Fiii noștri sunt ca niște odrasle care cresc în tinerețea lor; fetele noastre ca niște stâlpi săpați frumos, care fac podoaba caselor împărătești. Psalmul 144,12

  Sâmbătă seara, eram așezați în jurul mesei, când unchiul John a citit din Scriptură cu ocazia ceremoniei de căsătorie și a dat binecuvântarea. În bibliotecă, atârna o rochie de mireasă, veche de 25 de ani, și un frac lângă ea. Doi fii adolescenți plănuiseră evenimentul surpriză și aranjaseră meniul. Un fiu și vărul lui au legat la ochi cuplul și i-au adus acasă la mine. Dar cina cu familia în întregime era doar începutul a ceea ce au intenționat fiii pentru sărbătorirea a douăzeci și cinci de ani de la căsătorie.

  Băieții au spus părinților lor că trebuia să-și facă bagajul pentru un sfârșit de săptămână mai lung. Au pus geanta de golf a tatălui, pantofii și alte lucruri în mașină, fără ca mama sau tata să știe. Apoi, băieții au aranjat ca părinții lor să petreacă noaptea în cabana în care își petrecuseră luna de miere, lângă lac, și au făcut rezervări la un hotel și o seară recreativă, pentru a doua zi.

  În timp ce trei generații se întruneau în cameră, în jurul unei mese lungi, eram recunoscătoare că nepoții mei aveau un exemplu pozitiv despre cum ar trebui să fie un cămin creștin. Nu exista strigăt, țipete sau conflicte. Exemplul bunicilor fusese urmat de părinți și trecea acum la a treia generație. Solomon a spus-o cel mai bine: „Copiii copiilor sunt cununa bătrânilor și părinții sunt slava copiilor” (Proverbe 17,6).

  După admirarea fotografiilor de nuntă, făcute cu 25 de ani în urmă, copiii și-au dus părinții cu mașina la cabana de lângă lac.

  În dimineața următoare, fiica mea a fost surprinsă că fiii ei umpluseră frigiderul și chiar puseseră masa pentru două persoane. Doar după aceea au văzut foile scrise pe computer cu planurile făcute de copiii lor pentru o călătorie a părinților în munții Smoky.

  Cât de plăcut a fost pentru acești tineri să-și surprindă părinții. Și ce plăcere a fost pentru mine să văd răsplata unor relații de familie pozitive. Cu siguranță că atunci când copiii sunt iubiți în perioada lor de maturizare, băieții devin ca „niște odrasle”, iar fetele ca „niște stâlpi săpați frumos, care fac podoaba caselor împărătești”. Îmi place mult această imagine a Cuvântului pentru o familie sănătoasă!

  Îți mulțumesc, Doamne, pentru familie!

  Betty M. Hoehn

  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Douăsprezece luni ale anului

  O lună nu este un timp prea scurt, dar nici prea lung. Prin urmare, cum ar fi dacă ai găsi un mic proiect personal pe care să-l desfășori împreună cu un prieten sau cu mai mulți? Să aveți un motiv de sărbătoare în fiecare lună încă de aici.

  Iertarea

  Vom reuși să îi iertăm pe alții numai cerându-I lui Isus în fiecare dimineață să ne dea ajutor, putere și un duh de iertare.

  Greutăţile financiare

  A trebuit să trecem prin multe încercări, dar acestea ne-au dat mari lecții pentru caracter. Am învățat să apreciem puținul pe care îl aveam, să fim foarte flexibili cu hobby-urile, să ne descurcăm cu puțin și să economisim mult, să exersăm permanent autocontrolul și să mulțumim lui Dumnezeu pentru toate lucrurile.

  Răspunsul religiei

  Doamne, arată-ne mie și copiilor mei frumusețea vieții când ești Tu la cârmă! PROVOCARE: Alege astăzi un imn pe care nu l-ai mai cântat de mult și fredonează-l ori de câte ori poți!

  Sátánt a saját cselekedetei ítélik el

  „És énekelik Mózesnek, az Isten szolgájának énekét, és a Báránynak énekét, ezt mondván: Nagyok és...