Articolul precedentCei doi călugări
  Articolul următorOmul cel mai fericit din lume

  Gândește pozitiv, simte-te mai bine

  Tot ce este adevărat, tot ce este vrednic de cinste, tot ce este drept, tot ce este curat, tot ce este vrednic de iubit, tot ce este vrednic de primit, orice faptă bună și orice laudă, aceea să vă însuflețească. Filipeni 4,8

  Știați că…

  – Persoanele căsătorite și active social tind să trăiască mai mult decât persoanele mai puțin active, separate, divorțate sau singure? Și femeile fericite în căsnicie au cel mai puternic sistem imunitar dintre toți?

  – Bărbații care participă la activități sociale, cel puțin odată pe săptămână, trăiesc mai mult decât cei care nu o fac?

  – Încrederea în altcineva poate avea ca rezultat o îmbunătățire semnificativă a funcției sistemului imunitar?

  – Aceia care au fost foarte pesimiști la vârsta de 25 de ani, au avut boli mai severe când aveau vârsta de 40, 50 sau 60 de ani?

  – Există o relație între factorii psihologici și sensibilitatea la răceli, adică pesimiștii sunt mai predispuși să răcească?

  – Chiar gândul la dragoste poate ridica imunoglobulina salivară A la unele persoane?

  – Când pacienții sunt instruiți să se concentreze la aspectele pozitive din perioada postoperatorie, petrecută în spital, aceștia au folosit doar jumătate din analgezice și au stat în spital, în medie, cu două zile mai puțin decât ceilalți?

  Între creier și sistemul imunitar există o legătură puternică. De exemplu, Donald Robinson vorbește despre studii pe termen lung, raportate în prestigiosul jurnal medical britanic The Lancet, făcut pe 57 de victime ale cancerului de sân, care au suferit mastectomie. 70% din cele care aveau un „spirit de bătălie” erau în viață 10 ani mai târziu, comparativ cu doar 20% dintre femeile care „se simțeau fără speranță”. Trei sferturi dintre cele care doar își acceptau diagnosticul au murit.

  În 1987, Candace Pert, în timp ce era la Institutul Național de Sănătate Mintală, a sugerat un echivalent molecular între „liniile telefonice” dintre creier și sistemul imunitar, prin care globulele albe primesc mesaje directe de la creier, ca să lupte împotriva bolilor invadatoare.

  Ce mesaj trimite creierul sistemului tău imunitar? Este de mirare că Dumnezeu l-a instruit pe apostolul Pavel, pentru ca noi să ne gândim la lucruri care sunt adevărate, nobile, curate, demne de iubit, admirabile, extraordinare și demne de laudă?

  Doamne, ajută-mă să mă concentrez asupra a ceea ce este pozitiv și să petrec timp cu prietenii și familia mea.

  Jan W. & Kay Kuzma

  Gândește pozitiv, simte-te mai bine - 2017. Ce mesaj trimite creierul sistemului tău imunitar? Este de mirare că Dumnezeu l-a instruit pe apostolul Pavel, pentru ca noi să ne gândim la lucruri care sunt adevărate, nobile, curate, demne de iubit, admirabile, extraordinare și demne de laudă?
  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  A cincea roată

  Nimeni nu ne poate face să ne simțim altfel decât noi acceptăm să o facem. Pentru a ne cunoaște cu adevărat valoarea, ar trebui să nu mai privim în oglinda ochilor celorlalți și nici în oglinda proprie, ci în felul în care ne vede Dumnezeu. Cum crezi că te vede El din moment ce a fost gata să moară pe cruce pentru tine? Cât crezi că valorezi pentru El dacă El spune că „te-a săpat pe palmele Lui”? Nicăieri nu valorezi mai mult decât în ochii Mântuitorului tău; nu-ți desprinde privirea de la El!

  Iertarea

  Trebuie să le cerem iertare celorlalți și Tatălui nostru ceresc. El ne iubește atât de mult, că este bucuros să ne ierte. Lăudați numele Lui!

  Greutăţile financiare

  A trebuit să trecem prin multe încercări, dar acestea ne-au dat mari lecții pentru caracter. Am învățat să apreciem puținul pe care îl aveam, să fim foarte flexibili cu hobby-urile, să ne descurcăm cu puțin și să economisim mult, să exersăm permanent autocontrolul și să mulțumim lui Dumnezeu pentru toate lucrurile.

  Investește în copiii și nepoții tăi!

  Ne predăm astăzi în mâna Ta, Doamne, și Te rugăm ca mărgăritarele Tale de înțelepciune să devină realitate în viețile noastre, ale tuturor, așa încât nepoții să fie „cununa” bunicilor, iar părinții – „slava” copiilor lor. PROVOCARE: Gândește-te la modalități practice de a întinde punți între generații!

  Idők és alkalmak

  „Mondta pedig nékik: Nem a ti dolgotok tudni az időket vagy alkalmakat, melyeket az Atya...