Articolul precedentO carte demnă de încredere
  Articolul următorÎngrijorat pentru tata

  Renunțând la control

  Ferice de toți câți se încred în El. Psalmi 2:12

  Durerea, cearta și singurătatea umbresc perioadele amuzante ale creșterii. În timp ce anii treceau, am început să mă întreb: Dacă Dumnezeu nu-i ajută pe părinții mei creștini, grijulii, să fie fericiți și să trăiască în pace, cum mă va putea El ajuta pe mine?

  Pentru o vreme, am crezut că „Dl. Potrivit” va fi soluția la problemele mele. Dar când eu și prietenul meu ne-am despărțit, am început să încerc să trăiesc după voia lui Dumnezeu. Era timpul să dețin controlul. Și astfel a început o bătălie de 20 de ani, un coșmar secret. Pe dinafară, viața mea părea perfectă. Dar adevărul despre căile mele de a controla, conduse de teamă și resentiment, ieșea la suprafață în mâncatul necontrolat și apoi în vomă.

  Bulimia este acum bine cunoscută ca o afecțiune legată de mâncare, care amenință viața. Dar în vremea aceea, ea nu era nici măcar în manualele de medicină. Mă temeam că eram posedată de demoni, pentru că nici o cantitate de rugăciune, hotărâre sau mărturisire din afara campusului nu părea să mă poată reține de la această practică distructivă. În ultimii ani de facultate, stadiul era atât de rău, încât mă gândeam la sinucidere.

  Soțul și fiul meu au trecut prin multă durere emoțională, neștiind la ce să se aștepte din partea mea sau dacă viața mea va fi vreodată normală și fericită. Spitalizarea și Organizația Overeaters Anonymus (Bulimicii anonimi) m-au ajutat să văd că trăiam doar pentru ca să mă slujesc pe mine însămi, să mă simt bine și să arăt bine.

  Această organizație este bazată pe programul de recuperare cu cei 12 pași folosiți de alcoolicii anonimi și învață că nu avem nici o putere asupra mâncării (sau păcatului, sau oricare este problema noastră). Doar o Putere mai mare decât a noastră poate să ne ajute să trăim, ca să fim în slujba lui Dumnezeu și a celorlalte ființe omenești. A cere iertare celor pe care i-am rănit era foarte dureros, umilitor și încet. Am început să-L las pe Dumnezeu să preia din ce în ce mai mult controlul vieții mele. A da mai degrabă decât a primi a început să devină o parte importantă din felul meu de a trăi. O bucurie și o mulțumire mai înainte necunoscute au crescut înăuntrul meu. Învăț că modul lui Dumnezeu de a trăi este bun și că fiecare victorie este un dar. Nu ceva pentru care să-mi asum vreun merit.

  Cine are controlul asupra vieții tale? Roagă-te în fiecare dimineață: „Doamne, aleg viața. Preia controlul asupra gândurilor și acțiunilor mele. Fă-mă să trăiesc astăzi în mod neegoist pentru Tine și pentru alții, în loc să trăiesc pentru mine. Amin.”

  Linda B.

  Renunțând la control - 2017. Cine are controlul asupra vieții tale? Roagă-te în fiecare dimineață: „Doamne, aleg viața. Preia controlul asupra gândurilor și acțiunilor mele. Fă-mă să trăiesc astăzi în mod neegoist pentru Tine și pentru alții, în loc să trăiesc pentru mine. Amin.”
  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Trei crai de la Răsărit

  La final, întreabă-te ce fel de daruri poți aduce tu prin care să-L recunoști pe Domnul Isus ca Rege, Mare-Preot și Jertfă pentru salvarea celui pierdut.

  Dumnezeu l-a folosit pe soțul meu ca să-mi schimbe perspectiva

  Dumnezeu mi-a arătat clar că acea carte nu este despre mine, ci menirea ei este să-i ajute pe mulţi peregrini pe drumul spinos al vieții și să-I aducă Lui slavă. Îi mulțumesc Domnului pentru dragostea Lui necondiționată, pentru favoarea nemeritată și pentru harul Său minunat!

  Ecoul cuvintelor mele

  Cuvintele sunt arme foarte periculoase, care pot aduce bine sau rău. Adu-ţi aminte astăzi de situaţia băiatului care a reacţionat la ecoul propriilor cuvinte. Să folosim cuvintele pentru a domoli mânia şi pentru a aduce pace în inimile celor care ne ascultă.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie autentică

  Roagă-te pentru tinerii plecați din biserică! PROVOCARE: Folosește o ocazie pentru a le mulțumi în mod autentic tinerilor pentru implicarea lor în slujire!

  Krisztus az egyetlen Megváltó

  „Aki megszabadított minket a sötétség hatalmából, és általvitt az Ő szerelmes Fiának országába. Akiben van...