Articolul precedentEşti descreierat?
  Articolul următorDragostea nu cunoaște sfârșit

  Adevărata măsură a succesului

  Căci Tu mă înveselești cu lucrările Tale, Doamne, și eu cânt de veselie, când văd lucrarea mâinilor Tale. Cât de mari sunt lucrările Tale, Doamne, și cât de adânci sunt gândurile Tale! Omul prost nu cunoaște lucrul acesta și cel nebun nu ia seama la el. Psalmi 92:4-6

  Am fost invitat să țin o cuvântare devoțională unui grup de oameni de afaceri, de diferite credințe. Apelul meu, adresat lor în acea zi, a fost să se gândească să-și măsoare succesul printr-un standard diferit decât cel cu care erau obișnuiți în mod normal. În loc de date limită, numerar pozitiv, realizări nete, ore petrecute în birou, de ce să nu evalueze sănătatea afacerii lor și a vieților lor personale prin cât timp își acordau lor înșiși, familiilor lor și, cel mai important, Dumnezeului lor. În timp ce îmi împărtășeam gândurile, am putut vedea pe fețele lor o aprobare politicoasă, ascultându-mă, dar mesajul lor tăcut spunea foarte clar că, indiferent de situație, timpul va însemna întotdeauna bani.

  Timp de secole, civilizația occidentală a trăit conform filozofiei că suntem oameni făcuți prin noi înșine. Lucrăm din greu, ne conformăm regulilor, ne micșorăm greșelile și ne mărim ocaziile, totdeauna trăind cu promisiunea că suntem siguri că într-o zi o să le avem pe toate.

  Psalmul 92, psalmul lui David pentru Sabat, reconcentrează și reevaluează viețile noastre din planul orizontal în planul vertical, la dimensiunea spirituală, unde mari sunt lucrările Lui, nu ale noastre, profunde sunt gândurile Lui, nu ale noastre. La fiecare șapte zile. Sabatul ne provoacă la o autoexaminare de timp, priorități și direcție a vieții.

  În această săptămână, înaintea ta sunt șase „ferestre” de câte 24 de ore de ocazii. În timpul acestor șase zile vei lucra, vei învăța, te vei juca, vei realiza și probabil vei aduna ceva – dacă nu cumva nimic mai mult decât o datorie! La sfârșitul acestor șase zile, Dumnezeu a pus deoparte a șaptea zi, care te cheamă mai sus, spre un loc de refugiu și comuniune, unde doar El singur, nu noi, este Domn. Un loc în timp, unde recunoaștem că nu suntem stăpânii noștri, sau ai timpului, sau ai averilor noastre. Toate sunt ale Lui.

  „Nebunii” nu înțeleg cum funcționează aceasta, dar, prin experiența Sabatului, noi înțelegem și știm că tot ceea ce avem Îi aparține și tot ceea ce avem – inclusiv felul în care ne petrecem timpul – trebuie să-L slăvească pe El!

  Ce poți să faci în acest Sabat, ca să trăiești pe planul mai înalt de măsurare a succesului, sau cât timp îți acorzi ție însuți, familiei tale și Dumnezeului tău?

  Steven L. Haley

  Adevărata măsură a succesului - 2017. La sfârșitul acestor șase zile, Dumnezeu a pus deoparte a șaptea zi, care te cheamă mai sus, spre un loc de refugiu și comuniune, unde doar El singur, nu noi, este Domn. Un loc în timp, unde recunoaștem că nu suntem stăpânii noștri, sau ai timpului, sau ai averilor noastre. Toate sunt ale Lui.
  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...