Articolul precedentClubul 99
  Articolul următorLeii de pe străzi

  Luându-te la întrecere cu caii

  Dacă alergând cu cei ce aleargă pe picioare, ei te obosesc, cum vei putea să te iei la întrecere cu niște cai? Și dacă nu te crezi la adăpost decât într-o țară liniștită, ce vei face pe malurile îngâmfate ale Iordanului? Ieremia 12,5

  Cu câțiva ani în urmă, jucam volei și lăsam impresia de atlet de weekend. Dând totul „pentru echipă” și în ciuda vârstei mele, am alunecat în încercarea de a prinde o minge, rupându-mi un cartilagiu și câteva ligamente la genunchiul drept. Nu mi-a luat mult timp să-mi dau seama că ar fi trebuit s-o las mai moale și să evit să fiu unul dintre eroii majori ai ligii. Ca fizioterapeut, cunoșteam importanța exercițiului și a recuperării, așa că am început fizioterapia cât de curând posibil. M-am reîntors la lucru câteva zile mai târziu, după rănire, exersând cu greutăți, înotând, mergând pe jos și rezumându-mi activitățile de rutină la viața de zi cu zi.

  Opt luni mai târziu, s-a întâmplat ceva interesant. Am încercat să sar într-un picior și dintr-o parte în alta, dar n-am putut. Deși îmi ziceam: „Sări”, rămâneam acolo, pe loc. Mușchii mei nu puteau produce tăria, tensiunea și forța necesară suficient de repede, ca să pot sări. Mi-am dat seama că nu-mi reabilitasem pe deplin genunchiul. Exercițiile mele mă pregătiseră pentru mers pe jos și pentru înot, dar nu pentru activități mai complexe, cum ar fi fost săritul.

  Această experiență m-a pus pe gânduri. Exercițiul nostru spiritual, de participare la serviciile divine, plătirea zecimii și acela de a fi vegetarieni, ne poate ajuta să fim creștini respectabili. Dar singure, acestea nu sunt suficiente, ca să ne pregătească pentru activități spirituale mai provocatoare și mai complexe, cum ar fi: să tăcem când suntem insultați, să spunem cuvinte amabile și de încurajare, în loc de critică și ură, să iubim necondiționat, să acceptăm pe cineva care poate să creadă altceva decât credem noi sau să reflectăm caracterul lui Hristos. Dacă exercițiile și recuperarea noastră spirituală nu ne pregătesc pentru activități spirituale, cum putem să ne luăm la întrecere cu „caii” și cu Iordanul care se revarsă peste maluri? Astăzi, de ce să nu te gândești la a te exersa mai bine fizic și spiritual și să te pregătești pentru orice fel de experiențe cu „cai” și/sau Iordan, ce vor putea veni pe calea ta.

  Doamne, arată-mi unde sunt slab și care e calea de a deveni puternic prin Tine.

  Nicceta Davis

  Luându-te la întrecere cu caii - 2017. Exercițiul nostru spiritual, de participare la serviciile divine, plătirea zecimii și acela de a fi vegetarieni, ne poate ajuta să fim creștini respectabili. Dar singure, acestea nu sunt suficiente, ca să ne pregătească pentru activități spirituale mai provocatoare și mai complexe.
  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Șase ani la câțiva centimetri de moarte

  Singurul care nu Se limitează la a coase rănile, ci le și curăță, apoi le vindecă pe deplin este Mântuitorul. Ceea ce vede și atinge El nu va mai putea deveni periculos vreodată; El vindecă pentru totdeauna.

  Ziua Taților

  De Ziua Tatălui, aplică versetul de azi la tatăl tău și oferă-i iertare, dacă este nevoie. Iată o versiune de Ziua Tatălui a textului din Filipeni 4:8: „La urma urmelor, copiilor, orice a făcut tatăl vostru adevărat, nobil, drept, curat, demn de iubit, demn de primit, orice faptă bună și orice este lăudabil, aceea să vă însuflețească!”

  Răsplata

  Se poate spune că răsplata imediată şi valabilă a slujirii constă într-o îmbunătăţire a stării de bine şi în bucuria oferirii ajutorului celor care sunt în nevoie. Astăzi, te încurajăm să împlineşti nevoile unei persoane apropiate. Adu-ţi aminte că „oricine dă un pahar de apă unuia din aceşti micuţi în numele unui ucenic nu-şi va pierde răsplata”.

  Ucenicul iubit, fiu al tunetului?

  Doamne, ajută-mă să văd, ca și Tine, ce pot deveni tinerii sub influența Ta și să fiu un canal al iubirii Tale revărsate către ei! PROVOCARE: Roagă-te ca pentru acei tineri greu de iubit, asemenea lui Ioan, să ai dragostea pe care a avut-o Isus față de acesta!

  Jel a nagyvárosok elhagyására

  „Mikor azért látjátok majd, hogy az a pusztító utálatosság, amelyről Dániel próféta szólott, ott áll...