Articolul precedentClubul 99
  Articolul următorLeii de pe străzi

  Luându-te la întrecere cu caii

  Dacă alergând cu cei ce aleargă pe picioare, ei te obosesc, cum vei putea să te iei la întrecere cu niște cai? Și dacă nu te crezi la adăpost decât într-o țară liniștită, ce vei face pe malurile îngâmfate ale Iordanului? Ieremia 12,5

  Cu câțiva ani în urmă, jucam volei și lăsam impresia de atlet de weekend. Dând totul „pentru echipă” și în ciuda vârstei mele, am alunecat în încercarea de a prinde o minge, rupându-mi un cartilagiu și câteva ligamente la genunchiul drept. Nu mi-a luat mult timp să-mi dau seama că ar fi trebuit s-o las mai moale și să evit să fiu unul dintre eroii majori ai ligii. Ca fizioterapeut, cunoșteam importanța exercițiului și a recuperării, așa că am început fizioterapia cât de curând posibil. M-am reîntors la lucru câteva zile mai târziu, după rănire, exersând cu greutăți, înotând, mergând pe jos și rezumându-mi activitățile de rutină la viața de zi cu zi.

  Opt luni mai târziu, s-a întâmplat ceva interesant. Am încercat să sar într-un picior și dintr-o parte în alta, dar n-am putut. Deși îmi ziceam: „Sări”, rămâneam acolo, pe loc. Mușchii mei nu puteau produce tăria, tensiunea și forța necesară suficient de repede, ca să pot sări. Mi-am dat seama că nu-mi reabilitasem pe deplin genunchiul. Exercițiile mele mă pregătiseră pentru mers pe jos și pentru înot, dar nu pentru activități mai complexe, cum ar fi fost săritul.

  Această experiență m-a pus pe gânduri. Exercițiul nostru spiritual, de participare la serviciile divine, plătirea zecimii și acela de a fi vegetarieni, ne poate ajuta să fim creștini respectabili. Dar singure, acestea nu sunt suficiente, ca să ne pregătească pentru activități spirituale mai provocatoare și mai complexe, cum ar fi: să tăcem când suntem insultați, să spunem cuvinte amabile și de încurajare, în loc de critică și ură, să iubim necondiționat, să acceptăm pe cineva care poate să creadă altceva decât credem noi sau să reflectăm caracterul lui Hristos. Dacă exercițiile și recuperarea noastră spirituală nu ne pregătesc pentru activități spirituale, cum putem să ne luăm la întrecere cu „caii” și cu Iordanul care se revarsă peste maluri? Astăzi, de ce să nu te gândești la a te exersa mai bine fizic și spiritual și să te pregătești pentru orice fel de experiențe cu „cai” și/sau Iordan, ce vor putea veni pe calea ta.

  Doamne, arată-mi unde sunt slab și care e calea de a deveni puternic prin Tine.

  Nicceta Davis

  Luându-te la întrecere cu caii - 2017. Exercițiul nostru spiritual, de participare la serviciile divine, plătirea zecimii și acela de a fi vegetarieni, ne poate ajuta să fim creștini respectabili. Dar singure, acestea nu sunt suficiente, ca să ne pregătească pentru activități spirituale mai provocatoare și mai complexe.
  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Porunca a treia

  Atenție, distanțarea dintre noi și Dumnezeu nu apare dintr-odată, ci treptat, pe neobservate și în etape mici, dar repetate. Dacă Îl rechemăm acum în viața noastră, Tatăl ceresc vine fără întârziere sau șovăire.

  Un biscuit fără unt

  Ca un biscuit care nu merită să fie mâncat fără unt, tot astfel nicio viață nu merită să fie trăită fără Dumnezeu.

  Cine înţelege mai bine?

  Dacă ești ispitit să te înfurii, să te enervezi, să îţi piezi cumpătul, să fii scos din sărite, îndepărtează-te cât poţi de repede de un asemenea sentiment. Domnul îţi va da pace şi control de sine, ca să poţi arăta dragoste, apreciere şi admiraţie faţă de alţii. În consecinţă, relaţiile tale vor înflori.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să ierte

  Cere în rugăciune iertare și puterea de a ierta! PROVOCARE: Scrie pe o foaie motivele pentru care nu poți ierta de obicei! Gândeștete la o modalitate de a trece peste acestea și de a te bucura de pacea iertării depline!

  A menny polgárai

  „Azért immár nem vagytok jövevények és zsellérek, hanem polgártársai a szenteknek, és cselédei az Istennek.”...