Articolul precedentUn ateu pe care Dumnezeu îl iubeşte
  Articolul următorUn corp organizat

  Infarct la 27 de ani!

  Fă-mă să aud dis-de-dimineață bunătatea Ta, căci mă încred în Tine. Arată-mi calea pe care trebuie să umblu, căci la Tine îmi înalt sufletul. Psalmi 143:8

  „Nu poate fi infarct. Soțul meu are doar 27 de ani!” Patty era într-o stare de șoc. Era în ziua de Crăciun a anului 1994. Soțul ei, Jim, și tatăl ei au băut câteva pahare de băuturi amestecate, au tras la țintă și apoi au savurat prânzul bogat de Crăciun, cu întreaga familie. După masă, Jim a dormit puțin. După ce s-a trezit, a ieșit afară să fumeze o țigară. Simțind că are o indigestie, a luat niște medicamente. Simptomele au crescut: greață și transpirații reci. Îi era cald, iar ventilatorul orientat chiar spre el nu-l ajuta cu nimic. În cele din urmă, a consimțit să fie dus la spital, la urgență. Medicul a diagnosticat un infarct.

  Jim era înalt și musculos și lucra ca supraveghetor într-o fabrică de covoare. Dar serviciul lui era destul de stresant și, deși principalul lui sport de vară era schiul nautic, în timpul iernii nu făcea prea multe, doar stătea și se uita la televizor.

  După infarct, Patty i-a spus lui Jim: „Dragă, trebuie să ne schimbăm stilul de viață”. Cuplul auzise că această boală de inimă se putea vindeca printr-o dietă sănătoasă și printr-un program regulat de exerciții fizice. Ei știau că americanii mâncau prea multă grăsime și prea multe alimente bogate, care duceau la formarea de plăci în artere.

  Astfel, căutând răspunsuri, au mers împreună cu alți oameni la o prezentare, prin satelit, a unui număr de ore de bucătărie în Chattanooga și apoi au participat, în sesiunile care au urmat, la Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea din Dalton. S-au înscris în clubul local de sănătate și au început să facă exerciții fizice în mod regulat. Jim a încetat să fumeze și a devenit mult mai activ din punct de vedere fizic. Atenți în privința dietei, mâncând din abundență fructe, legume, cereale integrale și fasole, ei evită să adauge hranei lor margarină, maioneză și alte grăsimi vizibile. Dar cel mai important, ei și-au rededicat viețile lui Hristos.

  La aproape un an după infarctul suferit, Jim se bucură de o viață normală și continuă să urmeze un program de stil de viață sănătos.

  Putem înțelege de ce unul dintre textele preferate ale lui Jim și Patty este: „Arată-mi calea pe care trebuie să umblu, căci la Tine îmi înalț sufletul.”

  Provocare: Fă din Psalmul 143:8 filozofia ta de viață.

  Vivian Raitz

  Infarct la 27 de ani! - 2017. Jim a încetat să fumeze și a devenit mult mai activ din punct de vedere fizic. Atent în privința dietei, mâncând din abundență fructe, legume, cereale integrale și fasole, el evită să adauge hranei lor margarină, maioneză și alte grăsimi vizibile. Dar cel mai important, ei și-a rededicat viața lui Hristos.
  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Empatia

  Găseşte astăzi pe cineva cu care să empatizezi. Încearcă să-i oferi uşurare în durerea sa. Rămâi deschis la această posibilitate ca cei din jur să-şi poată împlini nevoile prin empatia ta. Pe lângă binele pe care îl faci altora, tu însuţi vei primi o recoltă de beneficii în ce priveşte bunăstarea fizică, psihică şi morală.

  Să fim o echipă!

  Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

  Bűnbetegek orvossága

  „Miért ostorozzalak tovább, holott a bűnt növelitek? Minden fej beteg, és minden szív erőtelen. Tetőtől...