Articolul precedentUn ateu pe care Dumnezeu îl iubeşte
  Articolul următorUn corp organizat

  Infarct la 27 de ani!

  Fă-mă să aud dis-de-dimineață bunătatea Ta, căci mă încred în Tine. Arată-mi calea pe care trebuie să umblu, căci la Tine îmi înalt sufletul. Psalmi 143:8

  „Nu poate fi infarct. Soțul meu are doar 27 de ani!” Patty era într-o stare de șoc. Era în ziua de Crăciun a anului 1994. Soțul ei, Jim, și tatăl ei au băut câteva pahare de băuturi amestecate, au tras la țintă și apoi au savurat prânzul bogat de Crăciun, cu întreaga familie. După masă, Jim a dormit puțin. După ce s-a trezit, a ieșit afară să fumeze o țigară. Simțind că are o indigestie, a luat niște medicamente. Simptomele au crescut: greață și transpirații reci. Îi era cald, iar ventilatorul orientat chiar spre el nu-l ajuta cu nimic. În cele din urmă, a consimțit să fie dus la spital, la urgență. Medicul a diagnosticat un infarct.

  Jim era înalt și musculos și lucra ca supraveghetor într-o fabrică de covoare. Dar serviciul lui era destul de stresant și, deși principalul lui sport de vară era schiul nautic, în timpul iernii nu făcea prea multe, doar stătea și se uita la televizor.

  După infarct, Patty i-a spus lui Jim: „Dragă, trebuie să ne schimbăm stilul de viață”. Cuplul auzise că această boală de inimă se putea vindeca printr-o dietă sănătoasă și printr-un program regulat de exerciții fizice. Ei știau că americanii mâncau prea multă grăsime și prea multe alimente bogate, care duceau la formarea de plăci în artere.

  Astfel, căutând răspunsuri, au mers împreună cu alți oameni la o prezentare, prin satelit, a unui număr de ore de bucătărie în Chattanooga și apoi au participat, în sesiunile care au urmat, la Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea din Dalton. S-au înscris în clubul local de sănătate și au început să facă exerciții fizice în mod regulat. Jim a încetat să fumeze și a devenit mult mai activ din punct de vedere fizic. Atenți în privința dietei, mâncând din abundență fructe, legume, cereale integrale și fasole, ei evită să adauge hranei lor margarină, maioneză și alte grăsimi vizibile. Dar cel mai important, ei și-au rededicat viețile lui Hristos.

  La aproape un an după infarctul suferit, Jim se bucură de o viață normală și continuă să urmeze un program de stil de viață sănătos.

  Putem înțelege de ce unul dintre textele preferate ale lui Jim și Patty este: „Arată-mi calea pe care trebuie să umblu, căci la Tine îmi înalț sufletul.”

  Provocare: Fă din Psalmul 143:8 filozofia ta de viață.

  Vivian Raitz

  Infarct la 27 de ani! - 2017. Jim a încetat să fumeze și a devenit mult mai activ din punct de vedere fizic. Atent în privința dietei, mâncând din abundență fructe, legume, cereale integrale și fasole, el evită să adauge hranei lor margarină, maioneză și alte grăsimi vizibile. Dar cel mai important, ei și-a rededicat viața lui Hristos.
  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...