Articolul precedentCea mai bună moştenire
  Articolul următorIsus a mers la biserică

  Dragoste în acțiune

  În Iope era o ucenică numită Tabita, nume care în tălmăcire se zice Dorea. Ea făcea o mulțime de fapte bune și milostenii. Fapte 9:36

  Dacă ai fi responsabil cu miracolele? Dacă, la porunca și dorința ta, ai putea decide cine va fi vindecat miraculos și cine va muri în chinuri? Dacă ai putea decide ce copil pierdut este găsit deodată, ce descoperire științifică extraordinară va crea un medicament minune?

  Deși acesta este tipul de lucruri din care sunt făcute filmele de la Hollywood, ideea este intrigantă, pentru că a fi nevoit să administrezi o astfel de putere ne spune ceva despre valoarea noastră. Și de aceea, această uimitor de scurtă referință din Fapte 9 este atât de intrigantă. Ne spune câte ceva despre valorile lui Dumnezeu.

  Imaginați-vă împrejurarea: Tânăra biserică crește, cel mai mult (credem noi) din cauza unor indivizi curajoși ca Petru și Pavel, care stau în locuri publice și predică mulțimilor care ascultă foarte atente. Dacă unul dintre acești mari predicatori s-ar îmbolnăvi, vom convoca o mare adunare de rugăciune. Am putea chiar să facem un foc continuu timp de o noapte întreagă, amintindu-I lui Dumnezeu cât de importantă și necesară este acea persoană pentru cauza Sa.

  Dar, în acest eveniment abia menționat, vedem o femeie ale cărei credite nu sunt grade sau predici. În acea localitate, ea este cunoscută ca fiind cea care coase haine pentru familiile tuturor tâmplarilor săraci și care oferă hrană tinerelor mame necăjite. Se culcă târziu și se scoală devreme, pentru că este foarte bună în a cunoaște ceea ce oamenii au nevoie – ascultă cu iubire și atinge cu îndemânare. Și când a murit, lasă un gol în formă de dragoste atât de mare, încât Dumnezeu spune: „Asta e o adevărată pierdere”.

  Așa că trimite doi oameni după Petru, în orașul învecinat, și ucenicul primește permisiunea de a o readuce la viață pe Dorea. Când Petru a murit, el n-a primit aceeași favoare. Sigur, Dumnezeu are multe lucruri pe care le ia în calcul când face minuni. Dar cazul Dorcăi subliniază stima Lui pentru dragostea în acțiune.

  Pe ce căi poți fi o Dorca pentru familia, biserica sau localitatea ta și să pui dragostea în acțiune?

  Dan Matthews

  Dragoste în acțiune - 2017. Dumnezeu are multe lucruri pe care le ia în calcul când face minuni. Dar cazul Dorcăi subliniază stima Lui pentru dragostea în acțiune.
  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...