Când simți că îngrijorarea se apropie

  Celui cu inima tare Tu ii chezășuiești pacea, da, pacea, căci se încrede în Tine. Isaia 26:3

  Lyndon B. Johnson, fost președinte al Statelor Unite, a spus odată unei audiențe din Stonewall, Texas, că se simțea bine pentru că urmase sfatul unei femei în vârstă care spunea: „Când merg, merg încet. Când stau jos, nu stau lejer. Și când simt că se apropie îngrijorarea, mă duc la culcare.” Această femeie în vârstă nu era psiholog, dar ea a dat un sfat mare celor care trăiesc într-o lume cu înaltă tehnologie și mult stres, îmbibată cu depresie, îngrijorare și teamă.

  Mai întâi, „Când merg, merg încet”. Cu alte cuvinte, nu te grăbi prin viață. Încetinește destul, ca să te bucuri de priveliște și să miroși florile pe drum.

  În al doilea rând, „Când stau jos, nu stau lejer”. Nu te simți prea confortabil cu ceea ce ai, cu ceea ce ești sau cu ceea ce faci. Viața este dificilă și uneori circumstanțe dincolo de controlul tău pot să-ți fure siguranța și să forțeze schimbarea. Este cel mai bine să fii flexibil în vremuri ca acestea. Cum spun cei din Indiile de Vest: „Fii pe fază, omule!”

  Și în al treilea rând, „Când simt că se apropie îngrijorarea, mă duc la culcare”. Somnul este un mare încărcător de baterii. În timp ce viața se descompune și crezi că nu mai poți supraviețui, unul dintre cele mai bune lucruri pe care le poți face este să mergi la culcare. Lucrurile par întotdeauna mai luminoase dimineața!

  Dumnezeu are și un sfat deosebit. Citește din nou cuvintele lui Isus din Matei 6:27-35. De ce te îngrijorezi când Dumnezeu are grijă chiar de lucrurile mici, ca păsările și florile, nu poate avea El grijă cu mult mai mult de tine? Tot ceea ce îți cere să faci este să trăiești zilele pe rând.

  Petru transmite același mesaj în 1 Petru 5:7, în care spune că ar trebui să-I dăm lui Dumnezeu grijile noastre. Lăsând lucrurile să treacă și dându-I voie lui Hristos să aibă grijă de tine și de problemele tale, nu e la fel de ușor pe cât pare, dacă ești obișnuit să-ți rezolvi singur problemele. Dar Dumnezeu spune că, doar dacă te încrezi în El, îți va da pace deplină. De ce să nu faci o încercare?

  Dă Domnului toate îngrijorările tale și ai încredere că El va răspunde rugăciunilor tale și îți va da pace deplină.

  Caroline Watkins

  Când simți că îngrijorarea se apropie - 2017. Dă Domnului toate îngrijorările tale și ai încredere că El va răspunde rugăciunilor tale și îți va da pace deplină.
  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Credința lui Rahav

  Mă rog ca tu și cu mine, la fel ca Rahav, să ne hotărâm să avem încredere în făgăduințele Cuvântului lui Dumnezeu, astfel încât să putem avea și noi o credință neclintită ca a ei.

  Împarte-ţi pâinea!

  Fă un tur mintal asupra felului în care Dumnezeu ţi-a purtat de grijă de-a lungul anilor. Un mod de a-I mulţumi este să împărţi ceea ce ai cu cineva care este într-o situaţie mai dezavantajată decât tine. „Atunci lumina ta va răsări ca zorile şi vindecarea ta va încolţi repede şi slava Domnului te va însoţi”.

  Unul dintre noi

  PROVOCARE: Îndepărtează prejudecățile și gândurile negative față de cei din comunitate pentru a lăsa loc empatiei să acționeze!

  Szombat vagy vasárnap?

  „Harmadik angyal is követte azokat, mondván nagy szóval: Ha valaki imádja a fenevadat és annak...