Articolul precedentMută piatra
  Articolul următorSperanță pentru o lume bolnavă

  Mâini leneșe

  Cine lucrează cu o mână leneșă sărăcește, dar mâna celor harnici îmbogățește. Proverbe 10:4

  După un accident de automobil din 1972, am pierdut primul meu an de liceu. Dar mi-au plăcut foarte mult exercițiile de fizioterapie pe care trebuia să le fac și, în timpul acelui an, am lucrat atât de mult, încât terapistul meu mi-a spus că el avea nevoie să se odihnească! Vedeți, știam că, cu cât munceam mai mult, cu atât puteam să plec mai repede de acolo și să mă întorc la școală.

  Nimeni nu mi-a spus că aveam grav afectat un nerv spinal. Probabil că n-ar fi contat oricum, pentru că eram foarte încăpățânată. Îmi amintesc că mă gândeam că un gât fracturat e ca un braț sau un picior fracturat. Se vindecă și totul revine la normal. Uneori ignoranța este fericire.

  În anul următor, m-am întors la școală – dar nu puteam să merg. Îmi câștigasem mișcarea și puțin din senzitivitate pe partea stângă. Mi-am început viața folosindu-mi mâna dreaptă, dar acum eram o „labă sudică” încăpățânată. Puteam să mă iscălesc, să marchez un A sau un F, să încercuiesc testele grilă, să împrumut notițele colegilor și să dau tezele oral. Trebuia cu adevărat să învăț să scriu?

  Da, după profesorul meu de engleză, Dl. Jones a spus clasei noastre că trebuia să scriem o pagină de eseu zilnic. Credeam că voi primi 10 minute mai mult ca să citesc, să învăț sau să fac altceva. Deloc. Când spuneam că nu puteam să scriu fără masă, îmi spunea să mă duc la catedră. Și când spuneam că nu pot scrie o pagină, îmi spunea să compun trei sau patru rânduri. Nu puteam să-mi fac drum oral prin ora asta. Și scriam, și scriam – și uram scrisul. Dacă Jones și cu mine n-am fi fost prieteni, nu știu cum s-ar fi terminat lucrurile.

  Cu disciplina lui Jones, cu grija pe care mi-a acordat-o și darul continuu, de vindecare, al lui Dumnezeu, am început să scriu cu mâna stângă. Dacă lui Dumnezeu nu i-ar fi păsat de scrisul meu și Jones nu I-ar fi dat voie lui Dumnezeu să-L folosească, nu prea cred că aveam ocazia să împărtășesc aceasta cu dv. astăzi.

  Știu că putem face mai mult decât credem noi, dacă nu renunțăm și îi dăm lui Dumnezeu o șansă să-Și îndeplinească voia pentru noi, în viețile noastre.

  Ai renunțat să înveți sau să faci ceva ce n-ai făcut niciodată mai înainte pentru că cere mult efort? De ce să nu încerci astăzi să pui efortul în plus de care este nevoie ca Dumnezeu să-Și aducă la îndeplinire voința în viața ta?

  Therese L. Allen

  Mâini leneșe - 2017. Ai renunțat să înveți sau să faci ceva ce n-ai făcut niciodată mai înainte pentru că cere mult efort? De ce să nu încerci astăzi să pui efortul în plus de care este nevoie ca Dumnezeu să-Și aducă la îndeplinire voința în viața ta?
  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Bunicuţa

  Despre bunici se spune că nepoţii sunt ca o coroană pentru el. Despre copii, textul spune că părinţii sunt mândri de ei. Toţi suntem incluşi în acest text, chiar dacă nu toţi suntem părinţi sau bunici, toţi suntem copii şi toţi trebuie să avem un respect profund faţă de generaţiile trecute.

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  A biztos prófétai szó

  „Mert e látomás bizonyos időre szól, de vége felé siet és meg nem csal; ha...