Articolul precedentMută piatra
  Articolul următorSperanță pentru o lume bolnavă

  Mâini leneșe

  Cine lucrează cu o mână leneșă sărăcește, dar mâna celor harnici îmbogățește. Proverbe 10:4

  După un accident de automobil din 1972, am pierdut primul meu an de liceu. Dar mi-au plăcut foarte mult exercițiile de fizioterapie pe care trebuia să le fac și, în timpul acelui an, am lucrat atât de mult, încât terapistul meu mi-a spus că el avea nevoie să se odihnească! Vedeți, știam că, cu cât munceam mai mult, cu atât puteam să plec mai repede de acolo și să mă întorc la școală.

  Nimeni nu mi-a spus că aveam grav afectat un nerv spinal. Probabil că n-ar fi contat oricum, pentru că eram foarte încăpățânată. Îmi amintesc că mă gândeam că un gât fracturat e ca un braț sau un picior fracturat. Se vindecă și totul revine la normal. Uneori ignoranța este fericire.

  În anul următor, m-am întors la școală – dar nu puteam să merg. Îmi câștigasem mișcarea și puțin din senzitivitate pe partea stângă. Mi-am început viața folosindu-mi mâna dreaptă, dar acum eram o „labă sudică” încăpățânată. Puteam să mă iscălesc, să marchez un A sau un F, să încercuiesc testele grilă, să împrumut notițele colegilor și să dau tezele oral. Trebuia cu adevărat să învăț să scriu?

  Da, după profesorul meu de engleză, Dl. Jones a spus clasei noastre că trebuia să scriem o pagină de eseu zilnic. Credeam că voi primi 10 minute mai mult ca să citesc, să învăț sau să fac altceva. Deloc. Când spuneam că nu puteam să scriu fără masă, îmi spunea să mă duc la catedră. Și când spuneam că nu pot scrie o pagină, îmi spunea să compun trei sau patru rânduri. Nu puteam să-mi fac drum oral prin ora asta. Și scriam, și scriam – și uram scrisul. Dacă Jones și cu mine n-am fi fost prieteni, nu știu cum s-ar fi terminat lucrurile.

  Cu disciplina lui Jones, cu grija pe care mi-a acordat-o și darul continuu, de vindecare, al lui Dumnezeu, am început să scriu cu mâna stângă. Dacă lui Dumnezeu nu i-ar fi păsat de scrisul meu și Jones nu I-ar fi dat voie lui Dumnezeu să-L folosească, nu prea cred că aveam ocazia să împărtășesc aceasta cu dv. astăzi.

  Știu că putem face mai mult decât credem noi, dacă nu renunțăm și îi dăm lui Dumnezeu o șansă să-Și îndeplinească voia pentru noi, în viețile noastre.

  Ai renunțat să înveți sau să faci ceva ce n-ai făcut niciodată mai înainte pentru că cere mult efort? De ce să nu încerci astăzi să pui efortul în plus de care este nevoie ca Dumnezeu să-Și aducă la îndeplinire voința în viața ta?

  Therese L. Allen

  Mâini leneșe - 2017. Ai renunțat să înveți sau să faci ceva ce n-ai făcut niciodată mai înainte pentru că cere mult efort? De ce să nu încerci astăzi să pui efortul în plus de care este nevoie ca Dumnezeu să-Și aducă la îndeplinire voința în viața ta?
  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Mintea şi comportamentul

  Soluția la toate provocările noastre nu este să ne îngrijorăm pentru că ne îngrijorăm, ci să renunțăm la aceste gânduri, să le înlocuim cu altele care edifică și duc spre o rezolvare. Astăzi supune-ți gândurile lui Isus Hristos și rezultatele te vor surprinde!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Zűrzavar a városokban

  „A gonosz emberek pedig és az ámítók növekednek a rosszaságban, eltévelyítvén és eltévelyedvén.” (2Tim 3,13)„Isten...