Articolul precedentBiblia lui Gutenberg
  Articolul următorO glorioasă revenire

  Isus ca păstor

  El își va paște turma ca un Păstor, va lua mieii în brațe și îi va duce la sânul Lui. Isaia 40:11

  Pe piatra de mormânt a fiului nostru Chuck este gravat textul din Apocalipsa 21,4: „El va șterge orice lacrimă din ochii lor.” Am simțit că va fi un verset mângâietor și o mărturie pentru alții, pentru că îmi alina inima frântă, de câte ori îl citeam.

  Pentru piatra mea de mormânt aș alege totuși Isaia 40:11. Imaginea mea preferată despre Isus este aceea a unui Păstor, căci ca păstor El aduce dragoste și mângâiere. Ca păstor, El înțelege când teama ne acoperă cu întuneric și durere și când suntem pierduți în ceața circumstanțelor care ne lasă amorțiți.

  Isus ne atrage spre inima Sa după nevoia noastră. Îmi place să cred, în momentele de agonie, că pe aceia dintre noi care au nevoi imediate El îi ține chiar mai aproape de sânul Său. Îmi amintește de acel verset minunat din Ioan: „Ucenicul acela s-a rezemat pe pieptul lui Isus…” (Ioan 13,25). Avem nevoie să ne rezemăm pe pieptul lui Isus în orice moment, dar în anumite momente avem nevoie să ne supunem lui total și să-I dăm voie să ne poarte pe noi și poverile noastre.

  Următoarea anecdotă din Farm and Fireside ilustrează minunat acest lucru: „O femeie în vârstă, obosită, cu un coș greu în mână, a urcat în tren. Purtându-și povara pe culoar, a găsit un loc și s-a așezat, ținând coșul greu pe genunchi. Un tânăr muncitor, așezat vizavi de ea, a privit-o mult timp, apoi, în cele din urmă, s-a aplecat spre ea și a vorbit. ’Doamnă’, a zis el, ’dacă vă puneți coșul jos, trenul vă va duce și pe dumneavoastră, și coșul.’ Cât de mult adevăr este în această remarcă amabilă! Cât de adesea nu facem ca această femeie! Venim la Hristos pentru salvarea sufletelor noastre și totuși, în mod constant, refuzăm să-L lăsăm să ne poarte poverile și să aibă grijă de viețile noastre. Dorim să ne urcăm în tren, dar refuzăm să punem jos poverile.”

  Cât de binecuvântați suntem să avem un Păstor care ne strânge inimile și trupurile noastre obosite spre propria Lui inimă străpunsă!

  Cere-I lui Dumnezeu să ridice povara ta astăzi. Apoi păstrează mereu acest gând: „Domnul este Păstorul meu; nu voi duce lipsă de nimic” (Ps. 23). Nu suntem binecuvântați că Isus este Păstorul nostru?

  Pat Nordman

  Isus ca păstor - 2017. Cere-I lui Dumnezeu să ridice povara ta astăzi. Apoi păstrează mereu acest gând: „Domnul este Păstorul meu; nu voi duce lipsă de nimic” (Ps. 23). Nu suntem binecuvântați că Isus este Păstorul nostru?
  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...