Articolul precedentLeacul divin
  Articolul următorDumnezeu sfârșește ceea ce începe

  Vindecare în soare

  Dumnezeu, da Domnul vorbește și cheamă pământul de la răsăritul soarelui până la asfințitul lui. Din Sion, care este întruparea frumuseții desăvârșite, de acolo strălucește Dumnezeu. Psalmi 50:1-2

  Îmi place să mă scol dimineața devreme și să merg pe veranda din spatele casei noastre, care are vedere prin munți și trecători spre Smoky Mountains. Stau acolo uimit, în timp ce primele raze ale soarelui mijesc deasupra orizontului, trezind văile cețoase și încălzindu-mi sufletul. Întinzându-mi mușchii, respir adânc și mă scald în frumusețe. Și mă gândesc la Dumnezeu.

  Întotdeauna am iubit soarele. Poate că face parte din trecutul meu european să petrec în fiecare zi un timp stând la soare.

  Dar, până nu am citit un ziar medical, recent, despre lumina soarelui și cancerul de colon, nu mi-am dat seama de beneficiile extraordinare ale acestei sfere de foc care aprinde cerul și sufletele noastre.

  Iată ce am aflat. Cercetătorii de la Universitatea din Washington au studiat frecvența cancerelor în nouă zone din Statele Unite. Rezultatele au fost impresionante. Cei din statele din Sud aveau mult mai rar cancer de colon decât cei din Nord. Când locuitorii din Michigan, Connecticut și Washington au fost comparați cu cei din New Mexico, frecvența cancerului de colon era mai mare cu 50-80%.

  De ce ar proteja lumina soarelui împotriva cancerului de colon? Vitamina D, cunoscută pentru suprimarea creșterii celulelor cancerigene, poate fi răspunsul. Corpurile noastre fabrică vitamina D când primim lumina ultravioletă corespunzătoare de la surse cum este soarele. Aceasta poate explica de ce oamenii care locuiesc în orașe cu mai multă poluare, care blochează razele ultraviolete, pot avea mai frecvent cancer de colon.

  În timp ce prea puțin soare înseamnă o creștere a riscului de a dezvolta cancer de colon, prea mult soare înseamnă posibilitatea de a dezvolta cancer de piele. Organismul are nevoie cam de 400 de unități de vitamina D în fiecare zi. Prin expunerea feței la soare pentru 5 minute zilnic, poți primi toată vitamina D de care ai nevoie. Ce dar sănătos din partea lui Dumnezeu! Dar este imposibil să-l primești, dacă nu ieși afară!

  Nu e de mirare că Ellen White sfătuiește: „Ieșiți afară în lumina și căldura gloriosului soare, voi cei palizi și bolnăvicioși, și bucurați-vă împreună cu vegetația de puterea lui vindecătoare” (Health Reformer, 1 mai 1871).

  Bucură-te de beneficiile pe care soarele le dă sănătății tale.

  Este un dar din partea Creatorului tău.

  Jan W. Kuzma

  Vindecare în soare - 2017. „Ieșiți afară în lumina și căldura gloriosului soare, voi cei palizi și bolnăvicioși, și bucurați-vă împreună cu vegetația de puterea lui vindecătoare.”
  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Bunicuţa

  Despre bunici se spune că nepoţii sunt ca o coroană pentru el. Despre copii, textul spune că părinţii sunt mândri de ei. Toţi suntem incluşi în acest text, chiar dacă nu toţi suntem părinţi sau bunici, toţi suntem copii şi toţi trebuie să avem un respect profund faţă de generaţiile trecute.

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  A biztos prófétai szó

  „Mert e látomás bizonyos időre szól, de vége felé siet és meg nem csal; ha...