Articolul precedentLeacul divin
  Articolul următorDumnezeu sfârșește ceea ce începe

  Vindecare în soare

  Dumnezeu, da Domnul vorbește și cheamă pământul de la răsăritul soarelui până la asfințitul lui. Din Sion, care este întruparea frumuseții desăvârșite, de acolo strălucește Dumnezeu. Psalmi 50:1-2

  Îmi place să mă scol dimineața devreme și să merg pe veranda din spatele casei noastre, care are vedere prin munți și trecători spre Smoky Mountains. Stau acolo uimit, în timp ce primele raze ale soarelui mijesc deasupra orizontului, trezind văile cețoase și încălzindu-mi sufletul. Întinzându-mi mușchii, respir adânc și mă scald în frumusețe. Și mă gândesc la Dumnezeu.

  Întotdeauna am iubit soarele. Poate că face parte din trecutul meu european să petrec în fiecare zi un timp stând la soare.

  Dar, până nu am citit un ziar medical, recent, despre lumina soarelui și cancerul de colon, nu mi-am dat seama de beneficiile extraordinare ale acestei sfere de foc care aprinde cerul și sufletele noastre.

  Iată ce am aflat. Cercetătorii de la Universitatea din Washington au studiat frecvența cancerelor în nouă zone din Statele Unite. Rezultatele au fost impresionante. Cei din statele din Sud aveau mult mai rar cancer de colon decât cei din Nord. Când locuitorii din Michigan, Connecticut și Washington au fost comparați cu cei din New Mexico, frecvența cancerului de colon era mai mare cu 50-80%.

  De ce ar proteja lumina soarelui împotriva cancerului de colon? Vitamina D, cunoscută pentru suprimarea creșterii celulelor cancerigene, poate fi răspunsul. Corpurile noastre fabrică vitamina D când primim lumina ultravioletă corespunzătoare de la surse cum este soarele. Aceasta poate explica de ce oamenii care locuiesc în orașe cu mai multă poluare, care blochează razele ultraviolete, pot avea mai frecvent cancer de colon.

  În timp ce prea puțin soare înseamnă o creștere a riscului de a dezvolta cancer de colon, prea mult soare înseamnă posibilitatea de a dezvolta cancer de piele. Organismul are nevoie cam de 400 de unități de vitamina D în fiecare zi. Prin expunerea feței la soare pentru 5 minute zilnic, poți primi toată vitamina D de care ai nevoie. Ce dar sănătos din partea lui Dumnezeu! Dar este imposibil să-l primești, dacă nu ieși afară!

  Nu e de mirare că Ellen White sfătuiește: „Ieșiți afară în lumina și căldura gloriosului soare, voi cei palizi și bolnăvicioși, și bucurați-vă împreună cu vegetația de puterea lui vindecătoare” (Health Reformer, 1 mai 1871).

  Bucură-te de beneficiile pe care soarele le dă sănătății tale.

  Este un dar din partea Creatorului tău.

  Jan W. Kuzma

  Vindecare în soare - 2017. „Ieșiți afară în lumina și căldura gloriosului soare, voi cei palizi și bolnăvicioși, și bucurați-vă împreună cu vegetația de puterea lui vindecătoare.”
  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Un duh de putere

  În caz de timiditate, de lipsă de motivație sau de oricare altă barieră ai putea întâlni, Domnul este gata să-ți dea puterea de a rezolva lucrurile. El îți dă puterea dragostei și a unei minți sănătoase și echilibrate pentru a lua cele mai bune decizii. Fie ca Domnul să-ți dea aceste daruri chiar astăzi!

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  A pogány hatalom pompája

  „Mert lesz idő, amikor az egészséges tudományt el nem szenvedik, hanem a saját kívánságaik szerint...