Articolul precedentClara şi îngerul
  Articolul următorDe ce eu?

  Fixându-și prioritățile

  Și toate lucrurile acestea sunt de la Dumnezeu, care ne-a împăcat cu El prin Isus Hristos și ne-a încredințat slujba împăcării. 2 Corinteni 5:18

  Cu toții avem anumite lucruri în viață pe care le credem valoroase. Dar cât de mult dintr-un lucru bun este prea mult? De exemplu, se poate să fii prea religios, prea îngrijorat pentru sănătatea ta sau prea generos? Primul meu instinct este să răspund „Nu. Toate acestea sunt lucruri bune și nici unul dintre noi nu este în pericol să facă prea mult din ele”. Totuși, dacă mă gândesc mai bine, ce putem spune despre o persoană preocupată de mântuirea ei, în timp de nu-i pasă de a altora? Sau dacă cineva face din sănătate dumnezeul lui, punând perfecțiunea fizică deasupra tuturor celorlalte priorități în viață? Și dacă generozitatea cuiva are ca rezultat distribuirea la străini a ceea ce familia are cu adevărat nevoie pentru a supraviețui?

  O persoană cu adevărat sănătoasă caută echilibru, recunoaște un timp și un loc pentru toate. Când vin acasă de la lucru în fiecare seară, fetița mea de doi ani, Caitlin, crede că prima oră a serii este timpul ei. Ea crede că treaba mea este să mă joc cu ea cu cuburile. Acum, o să fiu destul de cinstit să spun că, în anumite seri, nu este cel mai important lucru de pe agenda mea personală. Dar îmi dau seama, de asemenea, că este cu siguranță cel mai important de pe agenda ei. Așa că petrec cele mai multe seri jucându-mă cu cuburile. N-o fac pentru că îmi plac cuburile, ci pentru că o iubesc pe Caitlin.

  Viața este și ea la fel. Alegem componentele din viața noastră nu doar din lucrurile care ne plac, ci din lucrurile care contribuie la ceea ce credem că este valoros. Dumnezeu consideră valoroasă împăcarea noastră cu El și a ne angaja în împăcarea altora cu El, prin mărturisirea despre El, care este deschis, iubitor și gata să accepte. Este aceasta ceea ce alții simt în noi?

  „În viața unui creștin adevărat, nu există lucruri fără importanță… Vom fi judecați pentru ceea ce ar fi trebuit să facem, dar n-am făcut, din cauză că nu ne-am folosit puterile, pentru proslăvirea lui Dumnezeu” (Profeți și regi, p. 357).

  Fă o listă cu cele cinci lucruri care sunt cele mai importante in viața ta.

  A reflectat timpul pe care l-ai petrecut ieri aceste valori?

  Ce schimbări ar trebui să faci ca valorile pe care le trăiești să reflecte valorile pe care pretinzi că le ai?

  Dan Day

  Fixându-și prioritățile - 2017. Dumnezeu consideră valoroasă împăcarea noastră cu El și a ne angaja în împăcarea altora cu El, prin mărturisirea despre El, care este deschis, iubitor și gata să accepte. Este aceasta ceea ce alții simt în noi?
  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Mintea şi comportamentul

  Soluția la toate provocările noastre nu este să ne îngrijorăm pentru că ne îngrijorăm, ci să renunțăm la aceste gânduri, să le înlocuim cu altele care edifică și duc spre o rezolvare. Astăzi supune-ți gândurile lui Isus Hristos și rezultatele te vor surprinde!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Zűrzavar a városokban

  „A gonosz emberek pedig és az ámítók növekednek a rosszaságban, eltévelyítvén és eltévelyedvén.” (2Tim 3,13)„Isten...