Articolul precedentAvem nevoie de tineri
  Articolul următorIsus descoperit în mileniu

  Locul special de creștere oferit de Dumnezeu

  Tu ești ocrotirea mea, Tu mă scoți din necaz, Tu mă înconjori cu cântări de izbăvire. Psalmi 32:7

  Am asistat nașterea la mii de copii mai bine de 20 de ani și niciodată nu încetez să mă minunez cum a plănuit Dumnezeu trupul omenesc, ca să împlinească nevoile bebelușului înainte de naștere. Gândiți-vă la pântece sau la uter, locul special pe care Dumnezeu l-a pregătit în corpul mamei, ca să-l protejeze pe bebeluș și să-i permită să crească în siguranță. Este cu adevărat un organ incredibil!

  Uterul este format din pereți de mușchi netezi. Înainte ca femeia să rămână însărcinată, uterul este cam de mărimea unei pere, cântărind 60-90 g, cu pereți groși cam de 1 cm. Spațiul din interiorul uterului poate ține cam 30 ml de lichid. În timp ce sarcina avansează, Dumnezeu l-a desemnat să continue să crească, pentru ca bebelușul să se dezvolte, indiferent de mărimea Iui. Felul în care acest lucru se întâmplă este de-a dreptul uimitor.

  Nici un alt organ din corpul omenesc nu își schimbă mărimea atât de rapid cum o face uterul. Curând după concepție, celulele de mușchi neted din peretele uterin încep să crească treptat. Ele fac aceasta crescând în toate dimensiunile, devenind mai lungi, mai largi și mai groase. Când uterul atinge mărimea lui maximă, înainte de declanșarea nașterii, aceste celule musculare au crescut de 20 de ori mai mult decât mărimea lor inițială. Uterul umple acum aproape toată cavitatea mamei. Spațiul din uter a crescut de o sută de ori – este capabil acum să conțină aproape 3 l de lichid!

  Un fapt chiar mai uimitor este că, după nașterea copilașului, mărimea uterului începe să scadă treptat. Celulele musculare ale peretelui uterin scad în mărime rapid, până când, în patru până la șase săptămâni, revin la dimensiunile lor inițiale.

  Puterea lui Dumnezeu nu cunoaște limite în oferirea unui loc pentru ca bebelușul să crească, dar El are și un loc pentru creștinul în dezvoltare. Regele David îl numea „locul de adăpost”. Acest loc special este în Isus. El ne împlinește toate nevoile și ne protejează. Și prin El este posibilă renașterea.

  Când ți-e teamă și ești frustrat, mergi în „locul de adăpost” al lui Isus.

  Poți întotdeauna să te simți în siguranță cu Hristos.

  Elmar P. Sakala

  Locul special de creștere oferit de Dumnezeu - 2017. Puterea lui Dumnezeu nu cunoaște limite în oferirea unui loc pentru ca bebelușul să crească, dar El are și un loc pentru creștinul în dezvoltare. Regele David îl numea „locul de adăpost”. Acest loc special este în Isus. El ne împlinește toate nevoile și ne protejează. Și prin El este posibilă renașterea.
  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Bunicuţa

  Despre bunici se spune că nepoţii sunt ca o coroană pentru el. Despre copii, textul spune că părinţii sunt mândri de ei. Toţi suntem incluşi în acest text, chiar dacă nu toţi suntem părinţi sau bunici, toţi suntem copii şi toţi trebuie să avem un respect profund faţă de generaţiile trecute.

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  A biztos prófétai szó

  „Mert e látomás bizonyos időre szól, de vége felé siet és meg nem csal; ha...