Articolul precedentLa drum, către cer, clasa întâi
  Articolul următorDumnezeu este drept

  Semănând ovăz sălbatic

  Un om avea doi fii. Cel mai tânăr din ei a zis tatălui său: „Tată, dă-mi partea de avere ce mi se cuvine.” Și tatăl le-a împărțit averea. Nu după multe zile, fiul cel mai tânăr… a plecat într-o țară depărtată, unde și-a risipit averea, ducând o viață destrăbălată. Luca 15:11-13

  Alegerile nebunești duc la consecințe serioase. Între prietenii de ocazie și continua distracție, fiul risipitor nu numai că a sărăcit, dar probabil că a devenit dependent de alcool și de plăceri sexuale. Dar, când i s-au terminat banii, prietenii lui au dispărut. El a semănat ovăz sălbatic și și-a dat seama că nu avea deloc recoltă.

  A venit o foamete mare și el a început să simtă lipsa, așa că s-a angajat să hrănească porci. În tradiția veche ebraică, dacă cineva doar atingea un porc, devenea necurat și putea fi chiar respins și dezmoștenit de familie. Acest băiat știa că, dacă-și lua această slujbă, nu se mai putea întoarce vreodată la familia și la starea de fiu, dar credea că aceasta era singura lui cale de a supraviețui. Totuși, chiar lucrând în acea cocină urât mirositoare, nu putea strânge destulă hrană, ca să-și umple stomacul. În cele din urmă, și-a venit în simțiri și a recunoscut că era într-o stare neajutorată și disperată.

  „Societatea Alcoolicilor Anonimi” (AA) descrie această schimbare, ca fiind primul dintre cei 12 pași spre recuperare: să admiți că nu ai nici o putere asupra dependenței – că viața ta a devenit imposibil de administrat.

  În groapa sa de disperare, tânărul mizerabil își aduce aminte de dragostea și abundența din casa tatălui său. El știe că tatăl său are grijă de servitori. Deși își dă seama că nu are nici o șansă să se poată întoarce ca fiu, crede că cel puțin ca servitor va supraviețui. Acesta este al doilea pas în programul AA: să crezi că o Putere mai mare decât tine te poate readuce la normal.

  Așa că, leșinat de foame, în zdrențe, mirosind urât din cauza faptului că trăise la un loc cu porcii, tânărul se supune și se pregătește pentru întoarcerea acasă. El s-a hotărât să-și predea voința și viața grijii lui Dumnezeu. Mergând spre casă, are timp să reflecteze asupra acțiunilor sale, să se confrunte cinstit cu eul său real și să mărturisească – aceștia sunt următorii pași din AA.

  Ruta risipitorului dependent, întorcându-se acasă, este aceeași astăzi cu cea pe care a menționat-o Isus cu atât de mult timp în urmă.

  Amintește-ți, niciodată nu este prea târziu să te întorci de la dependență acasă!

  Pat B. Mutch

  Semănând ovăz sălbatic - 2017. Leșinat de foame, în zdrențe, mirosind urât din cauza faptului că trăise la un loc cu porcii, tânărul risipitor se supune și se pregătește pentru întoarcerea acasă. El s-a hotărât să-și predea voința și viața grijii lui Dumnezeu.
  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Empatia

  Găseşte astăzi pe cineva cu care să empatizezi. Încearcă să-i oferi uşurare în durerea sa. Rămâi deschis la această posibilitate ca cei din jur să-şi poată împlini nevoile prin empatia ta. Pe lângă binele pe care îl faci altora, tu însuţi vei primi o recoltă de beneficii în ce priveşte bunăstarea fizică, psihică şi morală.

  Să fim o echipă!

  Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

  Bűnbetegek orvossága

  „Miért ostorozzalak tovább, holott a bűnt növelitek? Minden fej beteg, és minden szív erőtelen. Tetőtől...