Articolul precedentLa drum, către cer, clasa întâi
  Articolul următorDumnezeu este drept

  Semănând ovăz sălbatic

  Un om avea doi fii. Cel mai tânăr din ei a zis tatălui său: „Tată, dă-mi partea de avere ce mi se cuvine.” Și tatăl le-a împărțit averea. Nu după multe zile, fiul cel mai tânăr… a plecat într-o țară depărtată, unde și-a risipit averea, ducând o viață destrăbălată. Luca 15:11-13

  Alegerile nebunești duc la consecințe serioase. Între prietenii de ocazie și continua distracție, fiul risipitor nu numai că a sărăcit, dar probabil că a devenit dependent de alcool și de plăceri sexuale. Dar, când i s-au terminat banii, prietenii lui au dispărut. El a semănat ovăz sălbatic și și-a dat seama că nu avea deloc recoltă.

  A venit o foamete mare și el a început să simtă lipsa, așa că s-a angajat să hrănească porci. În tradiția veche ebraică, dacă cineva doar atingea un porc, devenea necurat și putea fi chiar respins și dezmoștenit de familie. Acest băiat știa că, dacă-și lua această slujbă, nu se mai putea întoarce vreodată la familia și la starea de fiu, dar credea că aceasta era singura lui cale de a supraviețui. Totuși, chiar lucrând în acea cocină urât mirositoare, nu putea strânge destulă hrană, ca să-și umple stomacul. În cele din urmă, și-a venit în simțiri și a recunoscut că era într-o stare neajutorată și disperată.

  „Societatea Alcoolicilor Anonimi” (AA) descrie această schimbare, ca fiind primul dintre cei 12 pași spre recuperare: să admiți că nu ai nici o putere asupra dependenței – că viața ta a devenit imposibil de administrat.

  În groapa sa de disperare, tânărul mizerabil își aduce aminte de dragostea și abundența din casa tatălui său. El știe că tatăl său are grijă de servitori. Deși își dă seama că nu are nici o șansă să se poată întoarce ca fiu, crede că cel puțin ca servitor va supraviețui. Acesta este al doilea pas în programul AA: să crezi că o Putere mai mare decât tine te poate readuce la normal.

  Așa că, leșinat de foame, în zdrențe, mirosind urât din cauza faptului că trăise la un loc cu porcii, tânărul se supune și se pregătește pentru întoarcerea acasă. El s-a hotărât să-și predea voința și viața grijii lui Dumnezeu. Mergând spre casă, are timp să reflecteze asupra acțiunilor sale, să se confrunte cinstit cu eul său real și să mărturisească – aceștia sunt următorii pași din AA.

  Ruta risipitorului dependent, întorcându-se acasă, este aceeași astăzi cu cea pe care a menționat-o Isus cu atât de mult timp în urmă.

  Amintește-ți, niciodată nu este prea târziu să te întorci de la dependență acasă!

  Pat B. Mutch

  Semănând ovăz sălbatic - 2017. Leșinat de foame, în zdrențe, mirosind urât din cauza faptului că trăise la un loc cu porcii, tânărul risipitor se supune și se pregătește pentru întoarcerea acasă. El s-a hotărât să-și predea voința și viața grijii lui Dumnezeu.
  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Calea răbdării

  Cu toții avem nevoie de o doză în plus de răbdare. Așadar, dacă treci prin dificultăți, probleme, greutăți, gândește-te numai că aceasta poate fi cea mai bună oportunitate de a-ți întări răbdarea. În cele din urmă, când încercarea este depășită, noi sfârșim prin a avea caracterul lui Isus.

  Rugăciunea bunicii

  Să ne rugăm astăzi pentru nepoții bisericii: să crească în pace, gustând zilnic iubirea lui Dumnezeu! PROVOCARE: Întâlnește-ți, zilele acestea, nepoții (dacă nu ai nepoți, ai putea vizita un copil care nu are bunici)! Dacă se poate, frământați împreună un cozonac! Oricum, vorbește-le despre dragostea lui Dumnezeu!

  Kövessük Krisztust!

  „Mert úgy vélem, hogy Isten minket, az apostolokat, utolsókul állított, mintegy halálra szántakul: mert látványossága...