Articolul precedentOrologiul morţii
  Articolul următorIsus mărturisit de spiritele rele

  Tatăl care aleargă

  Când încă era departe, tatăl său l-a văzut și I s-a făcut milă de el, a alergat de a căzut pe grumazul lui și l-a sărutat mult. Luca 15:20

  Ți L-ai imaginat vreodată pe Dumnezeu alergând spre tine, ca să te întâmpine spre cer? El face aceasta, pentru că El este Tatăl din parabola fiului risipitor.

  Zi după zi, tatăl privea după fiul său pierdut. Poate că îi întreba pe trecători de vești; poate chiar știa despre dispariția lui de pe scena socială și plângea, întrebându-se dacă fiul său a supraviețuit măcar. Dar, cu credincioșie, el aștepta oricum. Într-o zi, o formă care se împleticea a apărut la orizont. Cumva, tatăl a recunoscut mersul și a alergat să-l întâmpine.

  Isus a făcut aici ceva ce respingea cultura timpului Său. Oamenii din poziții oficiale, în special dacă morala și neprihănirea religioasă erau bazele autorității lor, nu ieșeau să întâmpine și să salute pe nimeni. Ei dădeau audiențe în locuri impunătoare. Dacă trebuia să primească scuze, cel care greșise trebuia să vină și să le ceară iertare. Iertarea trebuia câștigată. Dar în acest medalion al lui Dumnezeu, dragostea necondiționată și bunăvoința pe care o are față de fiecare copil care greșește constituie realitatea pe care El vrea s-o graveze în înțelegerea noastră.

  Tatăl nu numai că a alergat în întâmpinarea fiului pierdut, dar i-a și făcut o primire exuberantă! Ignorând mirosul urât și murdăria, și-a aruncat brațele în jurul fiului său și l-a sărutat. Imediat, băiatul și-a început elaborata cerere de iertare și apelul. El a admis păcatul său și a spus: „Nu mai sunt vrednic să mă chem fiul tău” (versetul 19). Dar, ciudat, tatăl nu i-a dat nici o atenție. El n-a răspuns niciodată mărturisirii sale! Vedeți, ceea ce fiul a spus n-a contat pentru dragostea necondiționată a tatălui! Tot ceea ce conta era că fiul său pierdut se întorsese. Când cel dependent, neajutorat și fără speranță se supune, Isus arată clar că el este bine venit.

  Un servitor care căsca gura prin preajmă a mers repede să aducă cea mai bună haină din casă și s-o arunce pe umerii băiatului murdar și slăbit. Tatăl i-a pus pe deget inelul apartenenței la familie și a dat instrucțiuni pentru pregătirea petrecerii. Era timpul pentru o petrecere: „Căci acest fiu al meu era mort și a înviat, era pierdut și a fost găsit” (Luca 15,24).

  Îți mulțumesc, Tată, pentru că alergi înaintea mea, copilul Tău îndepărtat, și pentru că îmi oferi viața unui copil regal și daruri pe care nu le merit.

  Pat B. Mutch

  Tatăl care aleargă - 2017. Îți mulțumesc, Tată, pentru că alergi înaintea mea, copilul Tău îndepărtat, și pentru că îmi oferi viața unui copil regal și daruri pe care nu le merit.
  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Bunicuţa

  Despre bunici se spune că nepoţii sunt ca o coroană pentru el. Despre copii, textul spune că părinţii sunt mândri de ei. Toţi suntem incluşi în acest text, chiar dacă nu toţi suntem părinţi sau bunici, toţi suntem copii şi toţi trebuie să avem un respect profund faţă de generaţiile trecute.

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  A biztos prófétai szó

  „Mert e látomás bizonyos időre szól, de vége felé siet és meg nem csal; ha...