Articolul precedentOrologiul morţii
  Articolul următorIsus mărturisit de spiritele rele

  Tatăl care aleargă

  Când încă era departe, tatăl său l-a văzut și I s-a făcut milă de el, a alergat de a căzut pe grumazul lui și l-a sărutat mult. Luca 15:20

  Ți L-ai imaginat vreodată pe Dumnezeu alergând spre tine, ca să te întâmpine spre cer? El face aceasta, pentru că El este Tatăl din parabola fiului risipitor.

  Zi după zi, tatăl privea după fiul său pierdut. Poate că îi întreba pe trecători de vești; poate chiar știa despre dispariția lui de pe scena socială și plângea, întrebându-se dacă fiul său a supraviețuit măcar. Dar, cu credincioșie, el aștepta oricum. Într-o zi, o formă care se împleticea a apărut la orizont. Cumva, tatăl a recunoscut mersul și a alergat să-l întâmpine.

  Isus a făcut aici ceva ce respingea cultura timpului Său. Oamenii din poziții oficiale, în special dacă morala și neprihănirea religioasă erau bazele autorității lor, nu ieșeau să întâmpine și să salute pe nimeni. Ei dădeau audiențe în locuri impunătoare. Dacă trebuia să primească scuze, cel care greșise trebuia să vină și să le ceară iertare. Iertarea trebuia câștigată. Dar în acest medalion al lui Dumnezeu, dragostea necondiționată și bunăvoința pe care o are față de fiecare copil care greșește constituie realitatea pe care El vrea s-o graveze în înțelegerea noastră.

  Tatăl nu numai că a alergat în întâmpinarea fiului pierdut, dar i-a și făcut o primire exuberantă! Ignorând mirosul urât și murdăria, și-a aruncat brațele în jurul fiului său și l-a sărutat. Imediat, băiatul și-a început elaborata cerere de iertare și apelul. El a admis păcatul său și a spus: „Nu mai sunt vrednic să mă chem fiul tău” (versetul 19). Dar, ciudat, tatăl nu i-a dat nici o atenție. El n-a răspuns niciodată mărturisirii sale! Vedeți, ceea ce fiul a spus n-a contat pentru dragostea necondiționată a tatălui! Tot ceea ce conta era că fiul său pierdut se întorsese. Când cel dependent, neajutorat și fără speranță se supune, Isus arată clar că el este bine venit.

  Un servitor care căsca gura prin preajmă a mers repede să aducă cea mai bună haină din casă și s-o arunce pe umerii băiatului murdar și slăbit. Tatăl i-a pus pe deget inelul apartenenței la familie și a dat instrucțiuni pentru pregătirea petrecerii. Era timpul pentru o petrecere: „Căci acest fiu al meu era mort și a înviat, era pierdut și a fost găsit” (Luca 15,24).

  Îți mulțumesc, Tată, pentru că alergi înaintea mea, copilul Tău îndepărtat, și pentru că îmi oferi viața unui copil regal și daruri pe care nu le merit.

  Pat B. Mutch

  Tatăl care aleargă - 2017. Îți mulțumesc, Tată, pentru că alergi înaintea mea, copilul Tău îndepărtat, și pentru că îmi oferi viața unui copil regal și daruri pe care nu le merit.
  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Un duh de putere

  În caz de timiditate, de lipsă de motivație sau de oricare altă barieră ai putea întâlni, Domnul este gata să-ți dea puterea de a rezolva lucrurile. El îți dă puterea dragostei și a unei minți sănătoase și echilibrate pentru a lua cele mai bune decizii. Fie ca Domnul să-ți dea aceste daruri chiar astăzi!

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  A pogány hatalom pompája

  „Mert lesz idő, amikor az egészséges tudományt el nem szenvedik, hanem a saját kívánságaik szerint...