Articolul precedentAm un vis
  Articolul următorÎl iubește Dumnezeu pe Satana?

  Grădina minții tale

  Nu vă înșelați: ‘Dumnezeu nu Se lasă să fie batjocorit’. Ce seamănă omul aceea va și secera. Cine seamănă în firea lui pământească va secera în firea pământească putrezirea. Dar cine seamănă în Duhul, va secera în Duhul viața veșnică. Galateni 6:7-8

  O tânără viitoare mireasă a ales cu grijă semințe de flori de culorile pe care le dorea pentru nunta ei, care urma să aibă loc în vară, în grădina părinților ei. A făcut un plan și l-a lăsat mamei ei.

  Soarele a încălzit solul. Ploaia l-a lăsat umed și perfect pentru a fi lucrat. Buruienile începuseră să încolțească, dar, după multă insistență din partea mamei ei suprasolicitate, tatăl ei a pus în cele din urmă deoparte o dimineață pentru plantare de semințe. După o noapte de prea multă îngrijorare și prea puțin somn, el a făcut treaba în grabă, a verificat repede sistemul automat de irigare și și-a considerat datoria îndeplinită.

  Natura are legi ale germinării și creșterii. Semințele poartă trăsături genetice care ajută să fie reproduse după soiul lor. Plantele de grădină se dezvoltă și cresc încet, continuu și imperceptibil într-un mediu cu soare, apă și nutrienții necesari. Buruienile fac același lucru. Și ele fac flori, fructe și semințe. La fel s-a întâmplat și în grădina acestei familii. Nimeni nu le-a dat prea multă atenție, în timp ce creșteau.

  Cu puțin timp înainte de nuntă, mireasa s-a întors acasă. Spre durerea ei, a găsit la fel de multe buruieni câte flori erau în grădină. Curtea era un talmeș-balmeș de culori și plante, nimic asemănător cu ceea ce plănuise ea. Părinții ei au fost prea ocupați ca să aibă grijă. S-a simțit dezamăgită și neiubită.

  La fel este și cu grădina minții. Și ea urmează legile naturii și aduce roade conform grijii pe care o primește. Calitatea recoltei și rezultatul secerișului este caracterul pe care îl dezvoltăm prin alegerile noastre personale.

  „Prin legile lui Dumnezeu în natură, efectul urmează cauzei cu o siguranță neschimbătoare. Culesul mărturisește despre semănat… Gospodarului necredincios secerișul îi aduce o sentință de condamnare. Și în cel mai înalt sens, aceasta este adevărat în domeniul spiritual” (Educația, p. 99).

  Te-ai uitat recent în grădina minții tale? Ce crește în ea? Buruieni de necumpătare, spini ai conflictului și ierburi sălbatice ale imoralității? Sau îți lucrezi cu grijă grădina și te bucuri de un bogat seceriș de dragoste, pace, bucurie, amabilitate, bunătate, credincioșie, blândețe și cumpătare (vezi Galateni 5:22.23)?

  Doamne, ajută-mă să plantez lucrurile bune ale Duhului și să plivesc tendințele dăunătoare și obiceiurile rele, care vor distruge posibilitatea de a mă bucura de un seceriș bogat, mai târziu, în viață.

  Dawna Sawatzky

  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  A unsprezecea poartă – de Iacint

  La rândul nostru, și noi putem fi o reflexie a luminii care vine de la Dumnezeu spre cei ce trăiesc anonim sau ascunși de rușine ori de teamă. Dacă ei încă nu Îl văd pe Dumnezeu, noi am putea să le arătăm măcar puțin din ceea ce este El pentru viața noastră. Cu un mic efort și cu puțină bunăvoință, am putea să-i punem pe ceilalți în valoare mai mult decât o facem acum sau decât facem pentru noi înșine.

  Îngerii le-au păzit „coșul”

  Dumnezeu Și-a trimis îngerii să vegheze asupra „coșului” mătușilor mele la fel cum au vegheat asupra lui Moise pe fluviul Nil, cu mult timp în urmă. Slujim unui Dumnezeu uimitor! Va fi minunat să auzim în ceruri povestiri despre cum ne-au salvat îngerii noștri păzitori.

  De la bocet la bucurie

  Dumnezeu poate şi vrea să ne ia tristeţea, descurajarea şi amărăciunea, ca noi să ne putem bucura de viaţă şi să fim pregătiţi să-L primim cu bucurie. Domnul ne va binecuvânta dacă îi dăm voie.

  Între două lumi

  Tată, ne rugăm pentru tinerii indeciși să se prindă de Tine! Și pe cei plecați departe înapoiază-i casei Tale! PROVOCARE: Gândește-te la o carte care vorbește despre Isus și ofer-o, când ai ocazia, unui tânăr!

  Isten minden cselekedetet megítél

  „Mert minden cselekedetet az Isten ítéletre előhoz, minden titkos dologgal, akár jó, akár gonosz legyen...