Articolul precedentDoar fă binele
  Articolul următorRiscurile libertății

  Cel mai bun medicament

  Vai de tine, țară, al cărei împărat este un copil și ai cărei voievozi benchetuiesc de dimineață! Ferice de tine, țară,… ai cărei voievozi mănâncă la vremea potrivită ca să-și întărească puterile, nu ca să se dedea la beție. Eclesiastul 10:16-17

  Într-o dimineață, devreme, am primit un telefon urgent de la medicul meu, care îmi spunea să mă prezint cât de repede posibil la un anume spital. O electrocardiogramă pe care o făcusem cu o săptămână înainte arăta ceva neregularități ale ritmului inimii.

  Stând întins în cabinetul de cardiologie, am observat pe monitor efectul pe care cea mai mică mișcare a corpului o avea asupra frecvenței pulsului și a tensiunii arteriale. Declarația psalmistului că suntem făcuți în chip înfricoșător și minunat mi-a venit imediat în minte.

  După două săptămâni fără un diagnostic clar definit, am fost externat. Șase luni mai târziu, doctorul meu a observat că esofagita, o stare obișnuită legată de hernia mea hiatală, era problema. Herniile hiatale sunt cunoscute pentru faptul că produc simptome care mimează anumite probleme ale inimii, dar nu amenință viața. Fără îndoială că poziția mea managerială stressantă îmi exacerbase hernia, cauzând o reacție acută.

  Recunoscător pentru alertă, am hotărât să devin mai activ implicat în sănătatea mea personală. Un stil de viață sedentar mă făcuse să ajung la peste 100 kg. Era timpul să fac unele schimbări. Pentru mine, sfatul înțeleptului învățător și rege al lui Israel, din Eclesiastul 10,16.17, era cel mai bun remediu: „mănâncă la vreme potrivită, ca să-și întărească puterile”. Mă întreb de câte ori am mâncat, chiar dacă nu-mi era foame, doar pentru că hrana era acolo? De câte ori nu mi-am mai luat o porție, chiar dacă eram sătul?

  Am încetat să mănânc un mic dejun bogat înainte să-mi fie foame, dând ocazie organismului meu să folosească toate caloriile depozitate cu o zi înainte. În loc de aceasta, am început să lucrez în grădina mea de legume, dimineața. Doar după ce mă angajam într-o activitate care necesita efort aveam dorința de a mânca. Atunci îmi întrerupeam „postul” și mâneam hrană sănătoasă.

  În câteva luni, am pierdut 10 kg și greutatea s-a stabilizat la normal. Hernia a devenit ușor de controlat, cu nici unul dintre efectele secundare pe care le avusesem mai înainte. Timp de mai bine de 10 ani am urmat acest regim sănătos de a mânca pentru a-mi întări puterile și nu mai am nevoie de medicamentele pentru stomac pe care mi le prescria doctorul. Îi mulțumesc lui Dumnezeu că remediile oferite de El sunt cel mai bun medicament.

  Acceptă o provocare de 10 zile: mănâncă pentru a-ți întări puterile, și nu apetitul, și vezi dacă nu va exista o diferență în felul în care te simți.

  John H. Ryan

  Cel mai bun medicament - 2017. Timp de mai bine de 10 ani am urmat acest regim sănătos de a mânca pentru a-mi întări puterile și nu mai am nevoie de medicamentele pentru stomac pe care mi le prescria doctorul. Îi mulțumesc lui Dumnezeu că remediile oferite de El sunt cel mai bun medicament.
  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  A cincea roată

  Nimeni nu ne poate face să ne simțim altfel decât noi acceptăm să o facem. Pentru a ne cunoaște cu adevărat valoarea, ar trebui să nu mai privim în oglinda ochilor celorlalți și nici în oglinda proprie, ci în felul în care ne vede Dumnezeu. Cum crezi că te vede El din moment ce a fost gata să moară pe cruce pentru tine? Cât crezi că valorezi pentru El dacă El spune că „te-a săpat pe palmele Lui”? Nicăieri nu valorezi mai mult decât în ochii Mântuitorului tău; nu-ți desprinde privirea de la El!

  Iertarea

  Trebuie să le cerem iertare celorlalți și Tatălui nostru ceresc. El ne iubește atât de mult, că este bucuros să ne ierte. Lăudați numele Lui!

  Greutăţile financiare

  A trebuit să trecem prin multe încercări, dar acestea ne-au dat mari lecții pentru caracter. Am învățat să apreciem puținul pe care îl aveam, să fim foarte flexibili cu hobby-urile, să ne descurcăm cu puțin și să economisim mult, să exersăm permanent autocontrolul și să mulțumim lui Dumnezeu pentru toate lucrurile.

  Investește în copiii și nepoții tăi!

  Ne predăm astăzi în mâna Ta, Doamne, și Te rugăm ca mărgăritarele Tale de înțelepciune să devină realitate în viețile noastre, ale tuturor, așa încât nepoții să fie „cununa” bunicilor, iar părinții – „slava” copiilor lor. PROVOCARE: Gândește-te la modalități practice de a întinde punți între generații!

  Idők és alkalmak

  „Mondta pedig nékik: Nem a ti dolgotok tudni az időket vagy alkalmakat, melyeket az Atya...