Articolul precedentDoar fă binele
  Articolul următorRiscurile libertății

  Cel mai bun medicament

  Vai de tine, țară, al cărei împărat este un copil și ai cărei voievozi benchetuiesc de dimineață! Ferice de tine, țară,… ai cărei voievozi mănâncă la vremea potrivită ca să-și întărească puterile, nu ca să se dedea la beție. Eclesiastul 10:16-17

  Într-o dimineață, devreme, am primit un telefon urgent de la medicul meu, care îmi spunea să mă prezint cât de repede posibil la un anume spital. O electrocardiogramă pe care o făcusem cu o săptămână înainte arăta ceva neregularități ale ritmului inimii.

  Stând întins în cabinetul de cardiologie, am observat pe monitor efectul pe care cea mai mică mișcare a corpului o avea asupra frecvenței pulsului și a tensiunii arteriale. Declarația psalmistului că suntem făcuți în chip înfricoșător și minunat mi-a venit imediat în minte.

  După două săptămâni fără un diagnostic clar definit, am fost externat. Șase luni mai târziu, doctorul meu a observat că esofagita, o stare obișnuită legată de hernia mea hiatală, era problema. Herniile hiatale sunt cunoscute pentru faptul că produc simptome care mimează anumite probleme ale inimii, dar nu amenință viața. Fără îndoială că poziția mea managerială stressantă îmi exacerbase hernia, cauzând o reacție acută.

  Recunoscător pentru alertă, am hotărât să devin mai activ implicat în sănătatea mea personală. Un stil de viață sedentar mă făcuse să ajung la peste 100 kg. Era timpul să fac unele schimbări. Pentru mine, sfatul înțeleptului învățător și rege al lui Israel, din Eclesiastul 10,16.17, era cel mai bun remediu: „mănâncă la vreme potrivită, ca să-și întărească puterile”. Mă întreb de câte ori am mâncat, chiar dacă nu-mi era foame, doar pentru că hrana era acolo? De câte ori nu mi-am mai luat o porție, chiar dacă eram sătul?

  Am încetat să mănânc un mic dejun bogat înainte să-mi fie foame, dând ocazie organismului meu să folosească toate caloriile depozitate cu o zi înainte. În loc de aceasta, am început să lucrez în grădina mea de legume, dimineața. Doar după ce mă angajam într-o activitate care necesita efort aveam dorința de a mânca. Atunci îmi întrerupeam „postul” și mâneam hrană sănătoasă.

  În câteva luni, am pierdut 10 kg și greutatea s-a stabilizat la normal. Hernia a devenit ușor de controlat, cu nici unul dintre efectele secundare pe care le avusesem mai înainte. Timp de mai bine de 10 ani am urmat acest regim sănătos de a mânca pentru a-mi întări puterile și nu mai am nevoie de medicamentele pentru stomac pe care mi le prescria doctorul. Îi mulțumesc lui Dumnezeu că remediile oferite de El sunt cel mai bun medicament.

  Acceptă o provocare de 10 zile: mănâncă pentru a-ți întări puterile, și nu apetitul, și vezi dacă nu va exista o diferență în felul în care te simți.

  John H. Ryan

  Cel mai bun medicament - 2017. Timp de mai bine de 10 ani am urmat acest regim sănătos de a mânca pentru a-mi întări puterile și nu mai am nevoie de medicamentele pentru stomac pe care mi le prescria doctorul. Îi mulțumesc lui Dumnezeu că remediile oferite de El sunt cel mai bun medicament.
  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Trepiedul

  Întreabă-te dacă tu ești pentru cineva un punct de sprijin. Sunt persoane care au curajul să apeleze la tine când le e greu? Ce faci de obicei? Ajuți sau te eschivezi? Dar Dumnezeu, El știe că Îi ești recunoscător? I-ai spus acest lucru? Spune-I simțămintele tale! Îi face plăcere să audă din gura și din inima ta mulțumirea.

  În brațele iubirii Sale

  Fiica mea este în mâinile lui Dumnezeu. Nu există un loc mai bun decât atât. Peste o săptămână, de la momentul când scriu aceste rânduri, ea va fi la al treilea tratament de chimioterapie și pot să îmi imaginez cum Dumnezeu stă alături de ea, ținând-o în brațele iubirii Sale.

  Mângâierea, în lumea animală

  Astăzi încearcă să încurajezi pe cineva care are nevoie să fie încurajat. Nu contează dacă este bun sau rău, dacă se potriveşte sau nu ideilor tale. Răspunde la invitaţia lui Dumnezeu de a-i oferi susţinere aproapelui tău. Vei găsi prietenie şi satisfacţie dacă faci ce zice Dumnezeu.

  Iubeşte-mă necondiţionat!

  Tată ceresc, copilul meu are nevoie ca eu să fiu un părinte blând și iubitor! Ajutămă,Te rog! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o modalitate de a-i arăta copilului tău cât de mult îl iubești! Poți doar să îi spui asta. Indiferent de vârsta lui, sigur va fi fericit să audă aceste cuvinte.

  Új élet

  „Felelt Jézus: Bizony, bizony mondom néked: ha valaki nem születik víztől és Lélektől, nem mehet...