Mana de dimineață

Scoală-te, căci iată ziua (pe care o) dă Domnul… în mâinile tale. Într-adevăr, Domnul merge înaintea ta. Judecători 4:14

Ce cuvinte minunate să începi o zi nouă! Isus a mers înaintea mea, pregătind ziua. El știe contactele mele de călătorie, problemele, grijile, bucuriile și necazurile zilei. Și El știe deciziile pe care le iau. Nu sunt singur, pentru că El m-a ales să fiu în echipă Sa și pot face toate lucrurile prin El (Fii. 4,13).

Mâna de dimineață este calea de a începe ziua sănătos: „Consacră-te lui Dumnezeu dimineața, fă din această primă ta lucrare. Rugăciunea ta să fie: „Iartă-mă, Doamne, ca să fiu în întregime al Tău. Îmi așez planurile la picioarele Tale. Folosește-mă astăzi în serviciul Tău. Rămâi cu mine și fă ca toată lucrarea mea să fie făcută în Tine” (Calea către Hristos, p.63).

Am făcut din aceasta rugăciunea mea din fiecare dimineață, timp de mai mulți ani, și știu că merge. La începutul fiecărei zile, îmi predau viața lui Isus și fac planuri pentru acea zi, conform cu ceea ce mă impresionează El să fac.

Cu atenție și cu rugăciune, observați ce se întâmplă când te hotărăști să vorbești cu Dumnezeu înainte să vorbești cu ființe omenești. „Când te scoli dimineața, îți simți lipsa de ajutorare și nevoia de a primi tărie în Dumnezeu? Cu umilință și din inimă faci cunoscut Tatălui tău ceresc nevoile tale? Dacă da, îngerii îți marchează rugăciunile; și dacă aceste rugăciuni nu au ieșit de pe buze prefăcute, când ești în pericol de a greși inconștient… îngerul tău păzitor va fi lângă tine, îndemnându-te la o cale mai bună, alegându-ți cuvintele și influențându-ți acțiunile” (Testimonies, vol. 3, pp. 363, 364). Nu este aceasta extraordinar?

Dar dacă uiți de mană de dimineață și încerci să treci prin zi cu un stomac spiritual gol, observă ce se întâmplă: „Dacă nu faci nici o rugăciune pentru ajutor și putere ca să reziști ispitei, fii sigur că vei rătăci; neglijența ta de a-ți face datoria va fi însemnată în cartea lui Dumnezeu din cer, și vei fi găsit prea ușor în ziua încercării” (ibid.).

Ai avut în dimineața aceasta mană?

Obiceiul numărul unu la un creștin de succes este să vorbească cu Dumnezeu înainte de a vorbi cu semenii săi.

Caris H. Lauda

Jan Kuzma
Jan Kuzma
Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor