Articolul precedentDa, Dumnezeu există!
  Articolul următorIsus descoperit în moarte

  Mana de dimineață

  Scoală-te, căci iată ziua (pe care o) dă Domnul… în mâinile tale. Într-adevăr, Domnul merge înaintea ta. Judecători 4:14

  Ce cuvinte minunate să începi o zi nouă! Isus a mers înaintea mea, pregătind ziua. El știe contactele mele de călătorie, problemele, grijile, bucuriile și necazurile zilei. Și El știe deciziile pe care le iau. Nu sunt singur, pentru că El m-a ales să fiu în echipă Sa și pot face toate lucrurile prin El (Fii. 4,13).

  Mâna de dimineață este calea de a începe ziua sănătos: „Consacră-te lui Dumnezeu dimineața, fă din această primă ta lucrare. Rugăciunea ta să fie: „Iartă-mă, Doamne, ca să fiu în întregime al Tău. Îmi așez planurile la picioarele Tale. Folosește-mă astăzi în serviciul Tău. Rămâi cu mine și fă ca toată lucrarea mea să fie făcută în Tine” (Calea către Hristos, p.63).

  Am făcut din aceasta rugăciunea mea din fiecare dimineață, timp de mai mulți ani, și știu că merge. La începutul fiecărei zile, îmi predau viața lui Isus și fac planuri pentru acea zi, conform cu ceea ce mă impresionează El să fac.

  Cu atenție și cu rugăciune, observați ce se întâmplă când te hotărăști să vorbești cu Dumnezeu înainte să vorbești cu ființe omenești. „Când te scoli dimineața, îți simți lipsa de ajutorare și nevoia de a primi tărie în Dumnezeu? Cu umilință și din inimă faci cunoscut Tatălui tău ceresc nevoile tale? Dacă da, îngerii îți marchează rugăciunile; și dacă aceste rugăciuni nu au ieșit de pe buze prefăcute, când ești în pericol de a greși inconștient… îngerul tău păzitor va fi lângă tine, îndemnându-te la o cale mai bună, alegându-ți cuvintele și influențându-ți acțiunile” (Testimonies, vol. 3, pp. 363, 364). Nu este aceasta extraordinar?

  Dar dacă uiți de mană de dimineață și încerci să treci prin zi cu un stomac spiritual gol, observă ce se întâmplă: „Dacă nu faci nici o rugăciune pentru ajutor și putere ca să reziști ispitei, fii sigur că vei rătăci; neglijența ta de a-ți face datoria va fi însemnată în cartea lui Dumnezeu din cer, și vei fi găsit prea ușor în ziua încercării” (ibid.).

  Ai avut în dimineața aceasta mană?

  Obiceiul numărul unu la un creștin de succes este să vorbească cu Dumnezeu înainte de a vorbi cu semenii săi.

  Caris H. Lauda

  Mana de dimineață - 2017. „Dacă nu faci nici o rugăciune pentru ajutor și putere ca să reziști ispitei, fii sigur că vei rătăci; neglijența ta de a-ți face datoria va fi însemnată în cartea lui Dumnezeu din cer, și vei fi găsit prea ușor în ziua încercării”
  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Calea răbdării

  Cu toții avem nevoie de o doză în plus de răbdare. Așadar, dacă treci prin dificultăți, probleme, greutăți, gândește-te numai că aceasta poate fi cea mai bună oportunitate de a-ți întări răbdarea. În cele din urmă, când încercarea este depășită, noi sfârșim prin a avea caracterul lui Isus.

  Rugăciunea bunicii

  Să ne rugăm astăzi pentru nepoții bisericii: să crească în pace, gustând zilnic iubirea lui Dumnezeu! PROVOCARE: Întâlnește-ți, zilele acestea, nepoții (dacă nu ai nepoți, ai putea vizita un copil care nu are bunici)! Dacă se poate, frământați împreună un cozonac! Oricum, vorbește-le despre dragostea lui Dumnezeu!

  Kövessük Krisztust!

  „Mert úgy vélem, hogy Isten minket, az apostolokat, utolsókul állított, mintegy halálra szántakul: mert látványossága...