Lui Dumnezeu Îi place să cumpere la preț mic și să vândă la preț mare

  L-ai făcut cu puţin mai prejos decât Dumnezeu și l-ai încununat cu slavă şi cu cinste, i-ai dat stăpânire peste lucrurile mâinilor Tale, toate le-ai pus sub picioarele lui… Doamne, Dumnezeul nostru, cât de minunat este Numele Tău pe tot pământul! Psalmul 8,5-9

  Politica lui Dumnezeu de investire în oameni este să cumpere la un preţ mic şi să vândă la un preţ mare. Îi place foarte mult să cumpere lucruri ieftine şi să le transforme în profituri. Domnului îi face o plăcere deosebită să-i salveze pe cei cu inima zdrobită şi să-i transforme în mărturii dinamice despre ceea ce face El pentru oameni.

  Filozofia Lui este: „Cheamă-Mă în ziua necazului şi Eu te voi izbăvi, iar tu Mă vei proslăvi!” (Psalmul 50:15). Când ai terminat toate posibilităţile şi nu te mai poţi ajuta, acela este chiar momentul când Isus vrea să te ridice. Şi rezultatul? Trebuie să-I dai Lui toată slava!

  Priveşte doar la ceea ce a investit Isus în tine. El a luat nişte pescari şi i-a transformat în evanghelişti de succes. El a luat un sclav şi l-a transformat în cel de-al doilea om în rang din Egipt. El a luat un criminal condamnat şi l-a transformat în cel mai mare eliberator al naţiunii ebraice. El a luat o prostituată şi a ridicat-o la onoarea de a fi numită în genealogia lui Hristos.

  Aşa că, dacă eşti descurajat astăzi, pentru că te simţi un nimic şi nimănui nu pare să-i pese, aminteşte-ţi că Hristos te-a cumpărat şi că El este acum în procesul de a face din tine o persoană de o incredibilă valoare. El face aceasta cu toate investiţiile Lui!

  Avem nevoie să avem aceeaşi politică de investire în alţii. Prea adesea ignorăm pe cel umil şi străin şi cumpărăm, cu timpul şi atenţia noastră, persoanele care sunt pe cea mai înaltă treaptă a succesului. Exact momentul când oamenii au nevoie de răscumpărare, când sunt bolnavi, descurajaţi şi se luptă, este deseori momentul în care ne reţinem investiţiile.

  Andrew Carnegie, care a adunat o imensă avere în afaceri, a avut odată 43 de milionari care au lucrat pentru el, dar ei n-au început ca milionari. Când a fost întrebat cum a facut-o, el a spus: „Dezvolţi oamenii în acelaşi fel în care sapi în mină pentru aur. Când sapi pentru aur trebuie să îndepărtezi efectiv tone de pământ pentru câteva grame de aur. Totuşi, nu cauţi pământ, cauţi aur.” Filozofia lui era că nimeni nu poate deveni bogat fără să-i îmbogăţească pe alţii.

  Dacă Isus doreşte să cumpere la preţ mic şi să-Şi dezvolte investiţia într-o piatră foarte preţioasă, n-ar trebui să dorim să facem aceeaşi investiţie în semenii noştri, şi apoi să începem să săpăm după aur?

  Kay Kuzma

  Lui Dumnezeu Îi place să cumpere la preț mic și să vândă la preț mare - 2017. Prea adesea ignorăm pe cel umil şi străin şi cumpărăm, cu timpul şi atenţia noastră, persoanele care sunt pe cea mai înaltă treaptă a succesului. Exact momentul când oamenii au nevoie de răscumpărare, când sunt bolnavi, descurajaţi şi se luptă, este deseori momentul în care ne reţinem investiţiile.
  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Ceaiul de la ora cinci

  Tu ai un cerc de câțiva apropiați cu care te poți întâlni din când în când pentru o conversație și o prăjitură sau o salată de fructe? Consideri cumva că o astfel de prietenie ar fi necreștinească sau inutilă? Să știi că nu doar prieteniile virtuale pot aduce satisfacții; cele de-adevăratelea, la o ceașcă de ceai și un fursec, sunt cu mult mai prețioase și mai satisfăcătoare.

  Energie pierdută

  La ce folosește o aparență măreață care, în final, este respinsă de Dumnezeu? Deci, în timp ce vă îmbrăcați în vederea obținerii succesului, amintiți-vă că persoana cea mai impresionantă este cea care asortează frumusețea exterioară cu cea interioară.

  În detenţie

  Comportamentul lui Iosif ne învață lecții exemplare: loialitate față de Dumnezeu, loialitate față de stăpân, autocontrol, integritate, amabilitate, credință, înțelepciune, curaj. Fie ca acestea să constituie mobilul rugăciunilor noastre ca Dumnezeu să ne dea trăsăturile de caracter necesare înfruntării provocărilor actuale!

  Agenți ai iertării

  Doamne, ajută-ne să îi iertăm cu adevărat pe cei care ne cauzează unele neajunsuri la biserică și nu numai! PROVOCARE: Cu prima ocazie când un copil sau tânăr va greși la biserică, raportează-te la el în spiritul iubirii iertătoare manifestate de Dumnezeu!

  Spiritizmus és forradalom

  „Szeresd az Urat, a te Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből, minden erődből és teljes elmédből;...