Articolul precedentCând va fi gata lucrarea?
  Articolul următorCeasul deșteptării

  Idealul lui Dumnezeu pentru bărbați și femei

  Dumnezeu a făcut pe om după chipul Său, l-a făcut după chipul lui Dumnezeu; parte bărbătească şi parte femeiască i-a făcut. Geneza 1:27

  „Parte bărbătească şi parte femeiască i-a făcut.” V-aţi gândit vreodată de ce a ales Dumnezeu să introducă pe noua şi frumoasa Sa planetă grupuri de femei şi bărbaţi? E adevărat, acesta a fost mijlocul ales de El ca să populeze planeta. Dar Dumnezeu ar fi putut să facă aceasta pe multe căi diferite. El ar fi putut să spună un cuvânt, şi locuitorii ar fi apărut la existenţă, până când El ar fi fost mulţumit că erau destui.

  Dar cât de mult am fi pierdut! Tatăl şi Fiul cunoşteau de la început bucuriile unei relaţii intime (loan 17) şi doreau ca pământenii să cunoască bucurii asemănătoare în câteva domenii ale relaţiilor lor. Din moment ce a ales să ne creeze după chipul Său, El a proiectat o relaţie specială între partea masculină şi partea feminină a chipului Său. Trebuia să fie încoronarea întregii creaţiuni – darul puterii de a crea.

  Cât de atent a fost El cu acest eveniment edenic! Contribuţia semnificativă a lui Adam venea din partea sa. Eva era dependentă de el pentru asta. El era dependent de ea pentru continuarea vieţii din sămânţa sa. Interdependenţă completă.

  Adam a dormit în timpul primei operaţii chirurgicale, nu pentru că Dumnezeu nu putea opera fără durere, ci mai mult pentru ca primul bărbat să nu fie ispitit să folosească argumentul: „Eram acolo. Am fost martor la originea ta.” Nu ar fi fost corect!

  Apoi, Dumnezeu le-a spus la amândoi patru lucruri importante. I-a binecuvântat în mod egal; le-a spus să fie roditori şi să se înmulţească, lucru pentru care amândoi erau esenţiali; le-a spus să supună pământul, implicându-i pe amândoi în stăpânirea asupra pământului; şi El S-a bucurat ca ei să aibă domnia asupra stăpânirii Lui neumane – de fapt, să fie co-administratori. Nu e de mirare că Ellen White ne spune că Adam şi Eva erau egali la creaţiune (Patriarhi şi Profeţi, p. 31).

  Cât de recunoscători putem fi lui Dumnezeu pentru planul Său ideal, care i-a adus pe bărbaţi şi femei într-o relaţie de unitate, unul lângă altul şi egali în armonie perfectă.

  O, Doamne, Creator, ajută-mă să arăt soţului sau soţiei mele respectul şi admiraţia relaţiei de egalitate şi unitate edenică, scopul original al lui Dumnezeu pentru bărbaţi şi femei.

  Alberta Mazat

  Idealul lui Dumnezeu pentru bărbați și femei - 2017. Cât de recunoscători putem fi lui Dumnezeu pentru planul Său ideal, care i-a adus pe bărbaţi şi femei într-o relaţie de unitate, unul lângă altul şi egali în armonie perfectă.
  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...