Hrănind relații

Prietenul adevărat iubeşte oricând. Proverbe 17:17

Îmi făceam curat pe birou, când am dat de o felicitare pe care o primisem de ziua mea, cu două luni în urmă. Pe faţa felicitării era un animal mic, cu o expresie ciudată pe chip, care spunea: „La mulţi ani! Chiar dacă arăţi foarte tânăr şi eşti foarte inteligent şi talentat, reuşeşti totuşi să fii o persoană obişnuită!” În interiorul felicitării scria: „Bănuiesc că mănânci foarte multe fibre.”

M-am bucurat să recitesc această felicitare din nou, după câteva săptămâni de când am primit-o iniţial, în parte pentru chestia cu „fibrele”, dar mai mult pentru prietenia pe care o exprima. Felicitarea era de la sora mea Becky. Ea nu uită niciodată ziua mea de naştere, nici pe a fratelui meu, nici pe cea a părinţilor mei, a soţiilor şi copiilor noştri sau a nenumăraţilor veri, mătuşi şi unchi, cumnaţi, cunoştinţe ocazionale şi străini.

Becky îi iubeşte pe oameni şi le-o spune. Ea păstrează un calendar, actualizat, care conţine statistici vitale privind oamenii semnificativi din viaţa ei. Are scris acolo nu doar zile de naştere, ci şi aniversări, absolviri, primul dinte, primii paşi, prima întâlnire… toate datele şi toate circumstanţele.

Şi, de câte ori este posibil, e prezentă. Nunţi, înmormântări, reuniuni, vacanţe şi întoarceri acasă – ea face parte din acţiune – pregătind, organizând, gătind, decorând, fotografiind, iubind.

Dacă se întâmplă să fie în zonă, pe o rază de 150 km, putem să ne aşteptăm la o vizită din partea ei. Este ca sosirea unui curier. Pentru că iniţiază comunicare, oamenii răspund şi Becky are toate noutăţile.

Fratele meu vinde adezivi industriali. Companiile folosesc aceste produse în primul rând pentru etichetare şi împachetare, ca să ofere sigilii de nădejde pentru containere şi pachete. Lipiciul lui Bob asigură prospeţimea produsului şi protejează integritatea bunurilor din pachet. Marii producători depind de Bob şi de compania lui, ca să producă servicii şi produse de calitate.

Becky este adezivul special al familiei noastre. Angajamentul ei continuu pentru comunicare şi participare în vieţile membrilor familiei şi prietenilor ei contribuie la prospeţimea experienţei noastre şi susţine integritatea relaţiilor noastre. Noi depindem de ajutorul ei, ca să menţină calitatea şi bogăţia vieţilor noastre împreună.

Relaţiile hrănite produc sănătate şi fericire.

Cum poţi să fii ca Becky, astăzi?

Ted Hamilton

Jan Kuzma
Jan Kuzma
Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor