Articolul precedentTe iertăm
  Articolul următorIsus descoperit prin Sabat

  Hrănind relații

  Prietenul adevărat iubeşte oricând. Proverbe 17:17

  Îmi făceam curat pe birou, când am dat de o felicitare pe care o primisem de ziua mea, cu două luni în urmă. Pe faţa felicitării era un animal mic, cu o expresie ciudată pe chip, care spunea: „La mulţi ani! Chiar dacă arăţi foarte tânăr şi eşti foarte inteligent şi talentat, reuşeşti totuşi să fii o persoană obişnuită!” În interiorul felicitării scria: „Bănuiesc că mănânci foarte multe fibre.”

  M-am bucurat să recitesc această felicitare din nou, după câteva săptămâni de când am primit-o iniţial, în parte pentru chestia cu „fibrele”, dar mai mult pentru prietenia pe care o exprima. Felicitarea era de la sora mea Becky. Ea nu uită niciodată ziua mea de naştere, nici pe a fratelui meu, nici pe cea a părinţilor mei, a soţiilor şi copiilor noştri sau a nenumăraţilor veri, mătuşi şi unchi, cumnaţi, cunoştinţe ocazionale şi străini.

  Becky îi iubeşte pe oameni şi le-o spune. Ea păstrează un calendar, actualizat, care conţine statistici vitale privind oamenii semnificativi din viaţa ei. Are scris acolo nu doar zile de naştere, ci şi aniversări, absolviri, primul dinte, primii paşi, prima întâlnire… toate datele şi toate circumstanţele.

  Şi, de câte ori este posibil, e prezentă. Nunţi, înmormântări, reuniuni, vacanţe şi întoarceri acasă – ea face parte din acţiune – pregătind, organizând, gătind, decorând, fotografiind, iubind.

  Dacă se întâmplă să fie în zonă, pe o rază de 150 km, putem să ne aşteptăm la o vizită din partea ei. Este ca sosirea unui curier. Pentru că iniţiază comunicare, oamenii răspund şi Becky are toate noutăţile.

  Fratele meu vinde adezivi industriali. Companiile folosesc aceste produse în primul rând pentru etichetare şi împachetare, ca să ofere sigilii de nădejde pentru containere şi pachete. Lipiciul lui Bob asigură prospeţimea produsului şi protejează integritatea bunurilor din pachet. Marii producători depind de Bob şi de compania lui, ca să producă servicii şi produse de calitate.

  Becky este adezivul special al familiei noastre. Angajamentul ei continuu pentru comunicare şi participare în vieţile membrilor familiei şi prietenilor ei contribuie la prospeţimea experienţei noastre şi susţine integritatea relaţiilor noastre. Noi depindem de ajutorul ei, ca să menţină calitatea şi bogăţia vieţilor noastre împreună.

  Relaţiile hrănite produc sănătate şi fericire.

  Cum poţi să fii ca Becky, astăzi?

  Ted Hamilton

  Hrănind relații - 2017. Angajamentul continuu al sorei mele pentru comunicare şi participare în vieţile membrilor familiei şi prietenilor ei contribuie la prospeţimea experienţei noastre şi susţine integritatea relaţiilor noastre. Noi depindem de ajutorul ei, ca să menţină calitatea şi bogăţia vieţilor noastre împreună.
  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...