Articolul precedentTe iertăm
  Articolul următorIsus descoperit prin Sabat

  Hrănind relații

  Prietenul adevărat iubeşte oricând. Proverbe 17:17

  Îmi făceam curat pe birou, când am dat de o felicitare pe care o primisem de ziua mea, cu două luni în urmă. Pe faţa felicitării era un animal mic, cu o expresie ciudată pe chip, care spunea: „La mulţi ani! Chiar dacă arăţi foarte tânăr şi eşti foarte inteligent şi talentat, reuşeşti totuşi să fii o persoană obişnuită!” În interiorul felicitării scria: „Bănuiesc că mănânci foarte multe fibre.”

  M-am bucurat să recitesc această felicitare din nou, după câteva săptămâni de când am primit-o iniţial, în parte pentru chestia cu „fibrele”, dar mai mult pentru prietenia pe care o exprima. Felicitarea era de la sora mea Becky. Ea nu uită niciodată ziua mea de naştere, nici pe a fratelui meu, nici pe cea a părinţilor mei, a soţiilor şi copiilor noştri sau a nenumăraţilor veri, mătuşi şi unchi, cumnaţi, cunoştinţe ocazionale şi străini.

  Becky îi iubeşte pe oameni şi le-o spune. Ea păstrează un calendar, actualizat, care conţine statistici vitale privind oamenii semnificativi din viaţa ei. Are scris acolo nu doar zile de naştere, ci şi aniversări, absolviri, primul dinte, primii paşi, prima întâlnire… toate datele şi toate circumstanţele.

  Şi, de câte ori este posibil, e prezentă. Nunţi, înmormântări, reuniuni, vacanţe şi întoarceri acasă – ea face parte din acţiune – pregătind, organizând, gătind, decorând, fotografiind, iubind.

  Dacă se întâmplă să fie în zonă, pe o rază de 150 km, putem să ne aşteptăm la o vizită din partea ei. Este ca sosirea unui curier. Pentru că iniţiază comunicare, oamenii răspund şi Becky are toate noutăţile.

  Fratele meu vinde adezivi industriali. Companiile folosesc aceste produse în primul rând pentru etichetare şi împachetare, ca să ofere sigilii de nădejde pentru containere şi pachete. Lipiciul lui Bob asigură prospeţimea produsului şi protejează integritatea bunurilor din pachet. Marii producători depind de Bob şi de compania lui, ca să producă servicii şi produse de calitate.

  Becky este adezivul special al familiei noastre. Angajamentul ei continuu pentru comunicare şi participare în vieţile membrilor familiei şi prietenilor ei contribuie la prospeţimea experienţei noastre şi susţine integritatea relaţiilor noastre. Noi depindem de ajutorul ei, ca să menţină calitatea şi bogăţia vieţilor noastre împreună.

  Relaţiile hrănite produc sănătate şi fericire.

  Cum poţi să fii ca Becky, astăzi?

  Ted Hamilton

  Hrănind relații - 2017. Angajamentul continuu al sorei mele pentru comunicare şi participare în vieţile membrilor familiei şi prietenilor ei contribuie la prospeţimea experienţei noastre şi susţine integritatea relaţiilor noastre. Noi depindem de ajutorul ei, ca să menţină calitatea şi bogăţia vieţilor noastre împreună.
  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Empatia

  Găseşte astăzi pe cineva cu care să empatizezi. Încearcă să-i oferi uşurare în durerea sa. Rămâi deschis la această posibilitate ca cei din jur să-şi poată împlini nevoile prin empatia ta. Pe lângă binele pe care îl faci altora, tu însuţi vei primi o recoltă de beneficii în ce priveşte bunăstarea fizică, psihică şi morală.

  Să fim o echipă!

  Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

  Bűnbetegek orvossága

  „Miért ostorozzalak tovább, holott a bűnt növelitek? Minden fej beteg, és minden szív erőtelen. Tetőtől...