Articolul precedentCea mai bună poliţă de asigurare
  Articolul următorSemnul sfințirii

  Deschide rezervorul de apă al lui Dumnezeu

  Căci voi turna ape peste pământul însetat și râuri peste pământul uscat; voi turna Duhul Meu peste sămânţa ta ţi binecuvântarea Mea peste odraslele tale. Isaia 44:3

  Totul a început când echipele de montaniarzi din câteva ţări au căutat să fie primele care să cucerească Muntele Everest, cel mai înalt munte din lume. Echipa de elită a Elveţiei, considerată de mulţi ca fiind cea mai bună, a făcut prima încercare, dar a eşuat.

  Un an mai târziu, britanicii s-au hotărât să încerce. În timp ce studiau cu atenţie jurnalele expediţiei elveţiene, ei au făcut o descoperire interesantă. Membrii echipei elveţiene beau mai puţin de două pahare de apă pe zi. Putea fi acesta motivul eşecului lor? În consecinţă, britanicii au comandat mai mult echipament de topire a zăpezii. Oamenii au băut 12 pahare de apă pe zi şi au ajuns în vârf!

  Cei mai mulţi oameni subestimează cantitatea de apă pe care o pierd în timp ce sunt activi. Unii atleţi pierd până la cinci litri. Dacă nu înlocuieşti lichidul pierdut, nu numai că te vei simţi foarte obosit, dar vei pierde şi săruri esenţiale. Dacă aştepţi până ţi se face sete, e prea târziu. Organismul tău suferă deja de deshidratare şi simptome de epuizare.

  Apa este sursa de energie a naturii, depozitată. Te poate ajuta să-ţi zugrăveşti casa sau să tunzi iarba. Fluidul vital îţi dă energie să termini acel maraton pe care credeai că nu vei fi niciodată în stare să-l termini sau să ajungi în vârful unui munte!

  Dar apa poate face mai mult decât atât. Ai vizitat vreodată Palm Springs? Într-o parte, nu vei vedea decât nisip şi plante de deşert, şi chiar în apropiere cresc palmieri cu umbră, iarbă verde din abundenţă şi flori de toate felurile. Care este diferenţa? Apa.

  Duhul lui Dumnezeu este ca apa. Când intră în oameni, schimbarea este evidentă. Energie, motivaţie şi talente înfloresc în viaţă. Oamenii au acum putere să spună „nu” obiceiurilor care i-au ţinut captivi ani de zile. Ei au putere să cucerească munţi de vinovăţie şi confuzie, care păreau de netrecut. Dar aşa cum doar câteva zile fără apă transformă grădina într-un deşert, la fel este şi cu noi. Aşa că, pentru cele mai bune rezultate, bea din abundenţă din Duhul lui Dumnezeu în fiecare zi.

  Bea opt pahare de apă astăzi, chiar dacă nu fi-e sete.

  Rezultatele vor depăşi cu mult eforturile tale.

  Nancy Newball

  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  A unsprezecea poartă – de Iacint

  La rândul nostru, și noi putem fi o reflexie a luminii care vine de la Dumnezeu spre cei ce trăiesc anonim sau ascunși de rușine ori de teamă. Dacă ei încă nu Îl văd pe Dumnezeu, noi am putea să le arătăm măcar puțin din ceea ce este El pentru viața noastră. Cu un mic efort și cu puțină bunăvoință, am putea să-i punem pe ceilalți în valoare mai mult decât o facem acum sau decât facem pentru noi înșine.

  Îngerii le-au păzit „coșul”

  Dumnezeu Și-a trimis îngerii să vegheze asupra „coșului” mătușilor mele la fel cum au vegheat asupra lui Moise pe fluviul Nil, cu mult timp în urmă. Slujim unui Dumnezeu uimitor! Va fi minunat să auzim în ceruri povestiri despre cum ne-au salvat îngerii noștri păzitori.

  De la bocet la bucurie

  Dumnezeu poate şi vrea să ne ia tristeţea, descurajarea şi amărăciunea, ca noi să ne putem bucura de viaţă şi să fim pregătiţi să-L primim cu bucurie. Domnul ne va binecuvânta dacă îi dăm voie.

  Între două lumi

  Tată, ne rugăm pentru tinerii indeciși să se prindă de Tine! Și pe cei plecați departe înapoiază-i casei Tale! PROVOCARE: Gândește-te la o carte care vorbește despre Isus și ofer-o, când ai ocazia, unui tânăr!

  Isten minden cselekedetet megítél

  „Mert minden cselekedetet az Isten ítéletre előhoz, minden titkos dologgal, akár jó, akár gonosz legyen...