Două tipuri de frică

  Căci Dumnezeu nu ne-a dat un duh de frică, ci de putere, de dragoste şi de chibzuinţă. 2 Timotei 1:7

  Mica Laurie, în vârstă de şapte ani, se ţinea strâns de braţul mamei ei, privind la pediatru ca un iepuraş speriat. Mama o adusese la doctor pentru că, în ultimele patru săptămâni, vomase întruna. Începuse imediat după Ziua muncii. Medicul a descoperit că, a doua zi după Ziua muncii, Laurie începuse pentru prima dată şcoala. Aruncată într-o nouă situaţie care o umplea de frică, ea a dezvoltat o anxietate care trimitea impulsuri nervoase ce îi contractau stomacul, ceea ce o făcea să vomite.

  Şi adulţii suferă de frică şi anxietate, manifestate într-o varietate de sentimente. Unele dintre cele mai importante pot fi descrise prin acronimul FRICA: Frustrare, Resentiment, Invidie, Coleră (mânie). Anxietate. Aceste sentimente negative produc schimbări în diferitele organe din corpul nostru. Ele influenţează cantitatea de flux sanguin care ajunge într-un organ. Când suntem jenaţi, de exemplu, faţa şi gâtul ni se înroşesc. Dacă prea mult sânge ajunge în cap, pot apărea dureri de cap.

  Stresul afectează inima. Ostilitatea reprimată a fost întotdeauna asociată cu infarcturile. De asemeni, stresul poate ridica nivelul hormonilor adrenali – epinefrina şi corticosteroizii – care pot ridica tensiunea arterială şi slăbi sistemul imunitar. Pe lângă aceasta, stresul afectează muşchii, provocând tensiune la nivelul gâtului şi dureri de spate, ca şi sistemul gastrointestinal şi sistemul nervos.

  Pentru a învinge stresul, putem folosi acelaşi acronim. FRICA. F este pentru Fredonarea unui cântec. Când te simţi trist, fă o plimbare scurtă şi cântă un imn, ca de exemplu „O, Isus ce dulce nume, liniştind orice dureri”. R este pentru Recreare – nu doar fizică, ci şi recrearea şi odihna pe care Isus este gata să ni le ofere (Matei 11:28). I este pentru Iniţierea unui program de exerciţiu fizic, dar şi spiritual. Avem nevoie de C – Credinţă în Dumnezeu, care ne cunoaşte toate necazurile. A – Acceptarea este esenţială pentru noi şi pentru alţii. „Iubiţi-vă unii pe alţii cu o dragoste frăţească. În cinste, fiecare să dea întâietate altuia” (Romani 12:10).

  Când Îl avem pe Isus, nu trebuie să ne temem de nimic.

  Ce FRICA ai? Primul set: Frustrare, Resentiment, Invidie, Coleră, Anxietate, sau al doilea set: Fredonarea unui cântec. Recreare, Iniţierea de exerciţiu, Credinţă şi Acceptare?

  Benjamin Lau

  Două tipuri de frică - 2017. Stresul afectează inima. Stresul poate ridica nivelul hormonilor adrenali care pot ridica tensiunea arterială şi slăbi sistemul imunitar. Pe lângă aceasta, stresul afectează muşchii, provocând, printre altele, tensiune la nivelul gâtului şi dureri de spate. Pentru a învinge stresul, putem folosi acelaşi acronim. FRICA.
  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Triunghiul Bermudelor

  O zicere înțeleaptă spune următorul lucru: „Nu te duce pe terenul lui Satana pentru că nu știi ce va face cu tine.”

  Salvat de o întâlnire de comitet

  Când ne începem ziua, să ne străduim să-L punem pe Dumnezeu în locul cuvenit. Doar făcând astfel îngerul Domnului își va așeza tabăra în jurul nostru și ne va păzi de orice rău.

  Rănile trecătoare

  Roagă-te astăzi ca Dumnezeu să te ajute să fii un prieten bun şi să-ţi dea destulă înţelepciune să poţi discerne prietenul adevărat de cel fals. Influenţa unui prieten poate fi atât de mare încât să-ţi compromită propria mântuire.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să (mă) cunoască

  Roagă-te pentru un tânăr pe care îl cunoști deja! PROVOCARE: Ia-ți timp să stai de vorbă cu un tânăr pe care nu-l cunoști!

  A menny hibátlan igazgyöngye

  „Ismét hasonlatos a mennyek országa a kereskedőhöz, aki igazgyöngyöket keres.” (Mát 13,45)
 
„Az értékes igazgyöngy:...