Articolul precedentDumnezeu deţine controlul
  Articolul următorZiua a șaptea

  O combinație de neînvins

  Căile lui Dumnezeu sunt desăvârşite, Cuvântul Domnului este încercat. Psalmul 18:30

  Pe 5 septembrie 1866, primul institut adventist de sănătate. Institutul de Vest de Reformă a Sănătăţii (mai târziu Sanatoriul Battle Creek) a fost deschis publicului.

  Pe 5 septembrie 1966, preşedintele Statelor Unite, Lyndon B. Johnson, şi preşedintele Asociaţiei Medicale Americane, Charles L. Hudson, s-au întâlnit în Battle Creek, Michigan. Acolo au participat la sărbătoarea comemorării a 100 de ani de lucrare medicală adventistă. În acea zi, Hudson a ţinut o cuvântare intitulată „Medicina şi religia, o combinaţie de neînvins”.

  În mod ironic, aceeaşi combinaţie de medicină şi religie a făcut aproape imposibilă finanţarea şcolii medicale controlate de denominaţiune. Conducătorilor bisericii li s-a spus că Asociaţia Medicală Americană nu era pregătită să recunoască o şcoală medicală sub auspiciile unei biserici. Totuşi, cei care s-au luptat să fondeze şcoala au găsit în Scriptură sfaturile generale şi mesajele date prin Ellen White, care în acea perioadă conţineau sfaturi specifice, care le-au dat credinţa de a trece peste orice obstacol. George I. Butler, timp îndelungat preşedinte al bisericii, a atribuit succesul bisericii şi al programului ei medical urmării acestor instrucţiuni. El scria: „Am găsit, prin experienţă îndelungată, felurită şi uneori tristă, valoarea sfatului lor. Când le-am urmat, am prosperat; când le-am trecut cu vederea, am suferit mari pierderi.” (Review and Herald, 14 august 1883).

  Ellen White însăşi, vorbind despre rezultatele urmării sfaturilor lui Dumnezeu, spunea: „Privind la istoria noastră din trecut… pot spune: Lăudat fie Domnul! Văzând ceea ce a lucrat Dumnezeu, sunt umplută de uimire şi de încredere în Hristos, ca şi conducător. Nu avem nici un motiv să ne temem pentru viitor, cu excepţia faptului de a uita calea pe care Domnul ne-a condus, şi învăţătura Lui în istoria noastră trecută” (Life Sketches, p. 196).

  Continuând programul de sănătate, trebuie să ne amintim cuvintele lui George Butler: „Când le-am urmat [instrucţiunile lui Dumnezeu], am prosperat; când le-am trecut cu vederea, am suferit mari pierderi.”

  Doamne, ajută-mă să nu uit niciodată calea pe care Tu m-ai condus în trecut.

  Îţi mulţumesc.

  Richard A. Schaefer

  O combinație de neînvins - 2017. „Văzând ceea ce a lucrat Dumnezeu, sunt umplută de uimire şi de încredere în Hristos, ca şi conducător. Nu avem nici un motiv să ne temem pentru viitor, cu excepţia faptului de a uita calea pe care Domnul ne-a condus, şi învăţătura Lui în istoria noastră trecută” (Life Sketches, p. 196)
  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Credința lui Rahav

  Mă rog ca tu și cu mine, la fel ca Rahav, să ne hotărâm să avem încredere în făgăduințele Cuvântului lui Dumnezeu, astfel încât să putem avea și noi o credință neclintită ca a ei.

  Împarte-ţi pâinea!

  Fă un tur mintal asupra felului în care Dumnezeu ţi-a purtat de grijă de-a lungul anilor. Un mod de a-I mulţumi este să împărţi ceea ce ai cu cineva care este într-o situaţie mai dezavantajată decât tine. „Atunci lumina ta va răsări ca zorile şi vindecarea ta va încolţi repede şi slava Domnului te va însoţi”.

  Unul dintre noi

  PROVOCARE: Îndepărtează prejudecățile și gândurile negative față de cei din comunitate pentru a lăsa loc empatiei să acționeze!

  Szombat vagy vasárnap?

  „Harmadik angyal is követte azokat, mondván nagy szóval: Ha valaki imádja a fenevadat és annak...