Articolul precedentNevoia de salvare
  Articolul următorAdevărul sau tradiția

  Crescând mai aproape de cer

  Învaţă-ne să ne numărăm bine zilele ca să căpătăm o inimă înţeleaptă. Psalmul 90:12

  Vara este pe sfârşite. Grădina noastră a început să se treacă şi am prins prima urmă de rugină a frunzelor căzute şi aspre, măturate de vânt pe potecă. Astăzi, pe drumul spre oraş, a trebuit să opresc în spatele unui autobuz al şcolii. Cât de repede vin şi trec anotimpurile!

  Dar Dumnezeu are un timp şi un scop pentru toate şi, deşi multora le este teamă de procesul îmbătrânirii, mie îmi plac cuvintele lui Tyron Edwards: „Vârsta nu depinde de numărul anilor, ci de temperament şi de sănătate… Unii oameni s-au născut bătrâni, iar alţii nu ajung niciodată astfel.”

  Când privesc în oglindă, sunt şocată de persoana în care mă trasform în exterior: firele de păr alb, bărbia dublă, câteva pete din cauza vârstei şi riduri mai adânci. În interior am 25 de ani, aşteptând cu nerăbdare să am copii, să am grijă de o familie şi să îmi fac o carieră; sau 35 de ani, în mijlocul harababurii de a-i duce pe copii acolo unde trebuie să ajungă şi apoi înapoi acasă; sau poate am 45 de ani, cu o casă plină de adolescenţi care aşteaptă eliberarea la fel de nerăbdători ca şi mine. Dar să am 55 de ani şi peste – sunt eu cu adevărat?

  Aşa că mă trezesc întrebându-mă ca şi regele Solomon: Care este sensul vieţii? Ştiu că „Toate îşi au vremea lor şi fiecare lucru de sub ceruri îşi are ceasul lui. Naşterea îşi are vremea ei şi moartea vremea ei” (Eclesiatul 3:1-2). Dar, mai important, cum îmi voi trăi viaţa în aşa fel, încât să am inima şi înţelepciunea de care vorbeşte Moise?

  Cuvintele lui Jean-Paul Richter aduc înţelepciune: „Ca un vis de dimineaţă, viaţa devine din ce în ce mai strălucitoare, cu cât trăim mai mult, şi motivul tuturor lucrurilor apare mai clar. Aşa cum iarna împrăştie frunzele din jurul nostru, ca să vedem regiunile îndepărtate pe care le-au ascuns, la fel vârsta înaintată îndepărtează bucuriile noastre, doar că să lărgească priveliştea eternităţii viitoare.”

  Iar gândurile lui E. H. Chapin dau speranţă. „Un creştin în vârstă, cu zăpada timpului pe capul său, ne poate aminti că punctele de pe pământ care sunt cele mai albe sunt cele mai aproape de cer.”

  Aşteaptă cu nerăbdare fiecare nouă zi, nu ca un semn de îmbătrânire, ci pentru incredibilul potenţial de a creşte mai aproape de cer şi de persoana care face cerul posibil, Isus Hristos.

  Kay Kuzma

  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  A unsprezecea poartă – de Iacint

  La rândul nostru, și noi putem fi o reflexie a luminii care vine de la Dumnezeu spre cei ce trăiesc anonim sau ascunși de rușine ori de teamă. Dacă ei încă nu Îl văd pe Dumnezeu, noi am putea să le arătăm măcar puțin din ceea ce este El pentru viața noastră. Cu un mic efort și cu puțină bunăvoință, am putea să-i punem pe ceilalți în valoare mai mult decât o facem acum sau decât facem pentru noi înșine.

  Îngerii le-au păzit „coșul”

  Dumnezeu Și-a trimis îngerii să vegheze asupra „coșului” mătușilor mele la fel cum au vegheat asupra lui Moise pe fluviul Nil, cu mult timp în urmă. Slujim unui Dumnezeu uimitor! Va fi minunat să auzim în ceruri povestiri despre cum ne-au salvat îngerii noștri păzitori.

  De la bocet la bucurie

  Dumnezeu poate şi vrea să ne ia tristeţea, descurajarea şi amărăciunea, ca noi să ne putem bucura de viaţă şi să fim pregătiţi să-L primim cu bucurie. Domnul ne va binecuvânta dacă îi dăm voie.

  Între două lumi

  Tată, ne rugăm pentru tinerii indeciși să se prindă de Tine! Și pe cei plecați departe înapoiază-i casei Tale! PROVOCARE: Gândește-te la o carte care vorbește despre Isus și ofer-o, când ai ocazia, unui tânăr!

  Isten minden cselekedetet megítél

  „Mert minden cselekedetet az Isten ítéletre előhoz, minden titkos dologgal, akár jó, akár gonosz legyen...