Articolul precedentNevoia de salvare
  Articolul următorAdevărul sau tradiția

  Crescând mai aproape de cer

  Învaţă-ne să ne numărăm bine zilele ca să căpătăm o inimă înţeleaptă. Psalmul 90:12

  Vara este pe sfârşite. Grădina noastră a început să se treacă şi am prins prima urmă de rugină a frunzelor căzute şi aspre, măturate de vânt pe potecă. Astăzi, pe drumul spre oraş, a trebuit să opresc în spatele unui autobuz al şcolii. Cât de repede vin şi trec anotimpurile!

  Dar Dumnezeu are un timp şi un scop pentru toate şi, deşi multora le este teamă de procesul îmbătrânirii, mie îmi plac cuvintele lui Tyron Edwards: „Vârsta nu depinde de numărul anilor, ci de temperament şi de sănătate… Unii oameni s-au născut bătrâni, iar alţii nu ajung niciodată astfel.”

  Când privesc în oglindă, sunt şocată de persoana în care mă trasform în exterior: firele de păr alb, bărbia dublă, câteva pete din cauza vârstei şi riduri mai adânci. În interior am 25 de ani, aşteptând cu nerăbdare să am copii, să am grijă de o familie şi să îmi fac o carieră; sau 35 de ani, în mijlocul harababurii de a-i duce pe copii acolo unde trebuie să ajungă şi apoi înapoi acasă; sau poate am 45 de ani, cu o casă plină de adolescenţi care aşteaptă eliberarea la fel de nerăbdători ca şi mine. Dar să am 55 de ani şi peste – sunt eu cu adevărat?

  Aşa că mă trezesc întrebându-mă ca şi regele Solomon: Care este sensul vieţii? Ştiu că „Toate îşi au vremea lor şi fiecare lucru de sub ceruri îşi are ceasul lui. Naşterea îşi are vremea ei şi moartea vremea ei” (Eclesiatul 3:1-2). Dar, mai important, cum îmi voi trăi viaţa în aşa fel, încât să am inima şi înţelepciunea de care vorbeşte Moise?

  Cuvintele lui Jean-Paul Richter aduc înţelepciune: „Ca un vis de dimineaţă, viaţa devine din ce în ce mai strălucitoare, cu cât trăim mai mult, şi motivul tuturor lucrurilor apare mai clar. Aşa cum iarna împrăştie frunzele din jurul nostru, ca să vedem regiunile îndepărtate pe care le-au ascuns, la fel vârsta înaintată îndepărtează bucuriile noastre, doar că să lărgească priveliştea eternităţii viitoare.”

  Iar gândurile lui E. H. Chapin dau speranţă. „Un creştin în vârstă, cu zăpada timpului pe capul său, ne poate aminti că punctele de pe pământ care sunt cele mai albe sunt cele mai aproape de cer.”

  Aşteaptă cu nerăbdare fiecare nouă zi, nu ca un semn de îmbătrânire, ci pentru incredibilul potenţial de a creşte mai aproape de cer şi de persoana care face cerul posibil, Isus Hristos.

  Kay Kuzma

  Crescând mai aproape de cer - 2017. Aşteaptă cu nerăbdare fiecare nouă zi, nu ca un semn de îmbătrânire, ci pentru incredibilul potenţial de a creşte mai aproape de cer şi de persoana care face cerul posibil, Isus Hristos.
  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare neînțelepte

  Neînțelept nu este cel ce nu a avut posibilitatea să învețe sau să se pregătească, ci acela care a considerat că e suficient să știi și să ai valori, dar să nu te deranjezi să le folosești. Lipsa înțelepciunii poate să însemne uneori comoditate, alteori poate fi egală cu superficialitatea; se poate rezuma la pregătire pe jumătate sau la speranța că voi avea „noroc”. Un simplu simț al administrării chibzuite le-a salvat pe cele cinci fecioare de la o așteptare ratată, inutilă.

  Câmpul misionar de acasă

  Când folosim compasiunea blândă și când înțelegem cine sunt copiii noștri, avem ocazia să îi cunoaștem și să îi iubim și, astfel, să le arătăm cine este Isus. Mă rog ca Dumnezeu să vă binecuvânteze în mod bogat câmpul misionar, pentru veșnicie, iar copiii să poată spune: „Îl cunosc pe El!”

  Ţepuşul din carne

  Poate că Dumnezeu îngăduie durere în viața ta ca să corecteze anumite trăsături de caracter. Dacă acesta este cazul, mergi înainte ca Pavel sau ca David, nu în puterea ta, ci datorită influenței miraculoase a Creatorului care lucrează în tine.

  Eu, un salvator?

  Doamne, îți stau la dispoziție ca o umilă unealtă prin care să lucrezi la salvarea copiilor și a tinerilor! PROVOCARE: Alege unul sau mai mulți copii lipsiți de șansa unui cămin care să îi apropie de Domnul și oferă-te Lui ca să te folosească la salvarea acestora!

  A szemek kívánsága

  „Én pedig azt mondom néktek, hogy valaki asszonyra tekint gonosz kívánságnak okáért, immár paráználkodott azzal...